שתף קטע נבחר

אני נקניקיה?

על רקע ביקורים חוזרים ונשנים אצל ענק הריהוט השבדי, איילת בן יוסף מפתחת התמכרות לנקניקיות ומציעה מתכון לפסטה

כל ‏יום אני מנדנדת למוטי שהגיע הזמן שנעשה טיול לאיקאה, לא בגלל וילון האמבטיה הזול, אלא בגלל הנקניקיה בלחמניה שמחכה לי בסוף התור. עד שאנחנו מגיעים לקופה, הרעב והעייפות כה גדולים, שהוא שוכח את ההתנגדות העקרונית שלו לנקניקיות וטורף שתיים.

 

לפני כמה חודשים קנינו ארונות למטבח. במשך חודש הגענו שוב ושוב להחליף ידיות, מגרות ועוד חלקים שלא ממש התחברו. עם הזמן שמנו לב שהתפתחה בנו התניה פבלובית שקישרה בין נקניקיות לחנות השוודית. כבר בכניסה אני מרגישה את הפה מתמלא רוק, רק מהמחשבה על הנקניקיה שממתינה לי בסוף התור. לפעמים אנחנו עושים עיקוף קטן, מגיעים מהר ליציאה, זוללים נקניקיה עם חרדל ורצים חזרה למחלקת הטקסטיל.

  

בשבועות האחרונים התפתחה בי תאווה רצינית לנקניקיות. מוטי אומר שאני בעצמי נקניקיה, אבל משתף פעולה באופן מעורר השתאות. אולי זה בגלל שכבר הרבה זמן לא ביקרנו במחלף נתניה ואולי זה בגלל העובר הקטן שצומח לי בבטן.

 

השבוע הכנתי תבשיל של פסטה עם נקניקיות ועגבניות מיובשות. ארוחת צהריים מהירה וטעימה, שגם ילדים מאוד יאהבו.

את המנה הזאת הכנתי עם נקניקיות קוקטייל (מיני), אבל אפשר ומומלץ להמיר אותן בנקניקיות צ'וריסו שמנמנות.

 

פסטה עם נקניקיות ועגבניות מיובשות

 

חומרים:

1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג פוזילי או קונכיות

1 חבילה קטנה נקניקיות קוקטייל או נקניקיות צ'וריסו

1 צנצנת עגבניות מיובשות בשמן (רצוי שמן זית)

3-4 שיני שום

חצי צרור פטרוזיליה

מלח ופלפל

 

הכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

 

2. בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים מעט מהשמן של העגבניות המיובשות במחבת רחבה ומטגנים את הנקניקיות: נקניקיות קוקטייל משאירים שלמות או שחוצים, נקניקיות צ'וריסו חותכים לטבעות. מוסיפים שום קצוץ ומטגנים עד שהנקניקיות מזהיבות. מורידים מהאש ושומרים בצד.

 

3. קוצצים את העגבניות המיובשות ומוסיפים לנקניקיות.

 

4. כשהפסטה מוכנה מסננים אותה, מווסיפים את תערובת העגבניות-נקניקיות, מערבבים היטב ומתבלים.

 

5. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, ומגישים.

 

גיוונים:

•  כל סוג של נקניקיה יתאים, ככל שהן יהיו יותר בשרניות ואיכותיות, הטעם ישתפר.

 

•  אפשר להשתמש בעגבניות שרי (ושמן זית לטיגון) במקום עגבניות מיובשות. מוסיפים 1 כוס עגבניות שרי חצויות למחבת עם הנקניקיות ומטגנים ביחד כמה דקות. אח"כ ממשיכים במתכון כרגיל.

 

•  עשבי תיבול טריים כמו בזיליקום, אורגנו וטימין ישדרגו את המנה.

 

• אפשר בהחלט להוסיף זיתים קצוצים.


פורסם לראשונה 24/10/2004 15:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לפני: פסטה, נקניקיות, עגבניות מיובשות
צילום: איילת בן יוסף
אחרי: פסטה מפוארת בשלל צבעים
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים