שתף קטע נבחר

גוש קטיף: "אנחנו לא סופרים את הכנסת"

רגע לפני ההכרעה על גורלם, המתנחלים בגוש קטיף מנסים לשדר עסקים כרגיל. ילדים רוכבים על אופניים, תושבים עושים ג'וגינג, אלא שמתחת לפני השטח, מגיע המתח לשיא. "אנחנו לא מרימים ידיים", אומרת תושבת הגוש. כתבת ynet בילתה יום במחיצת האנשים שישלמו את מחיר ההתנתקות

השלווה שלפני הסערה: לפני ההצבעה הגורלית היום (ג') בכנסת על ההתנתקות, ניסו תושבי גוש קטיף לשדר "עסקים כרגיל". אתמול הם יצאו כרגיל לעבודה, הילדים הלכו לבתי הספר, ואף רכבו להנאתם על אופניים. תושבים יצאו לג'וגינג ליד הים. רק על לוח המודעות בכניסה למועצת חוף עזה נתלתה מודעה: "היום הווטרינר לא יעבוד". והוא לא לבד.

 

 

מתחת לפני השטח, מתכוננים כולם ל"עלייה הגדולה" לירושלים, שתביא לשיא את ההתנגדות לתוכנית הנסיגה של שרון. יישובי גוש קטיף יהפכו ל"יישובי רפאים", שכן כולם יעשו דרכם לבירה, מלבד המורות, שיישארו לבדן בבתי הספר.

 

"הקרב התחיל, החיילים בשטח, כולם לכיוון היעד", אומר ירון בונפלד, ממטה המתנחלים בנווה דקלים. על קירות המטה, הסמוך למועצת חוף עזה, התנוססו מודעות של כל הפעילויות שכבר בוצעו, לצד רשימות של האנשים במטות מקבילים ברחבי הארץ. "ישנם 100 מטות ברחבי הארץ", אומר בונפלד.

 

עשרות אוטובוסים ייצאו מיהודה, שומרון ועזה וממרכז הארץ לכיוון הכנסת, כדי להפגין. רק מגוש קטיף ייצאו 40 אוטובוסים, זאת מלבד המכוניות הפרטיות. "כולם מבינים את צורך השעה", אומר בונפלד.

 

לדבריו, "אנחנו צריכים לדאוג שהכל יתקתק ללא שום תקלות. צריך לדאוג למשל לשלטים על המכוניות ולמערכות גיבוי. אנחנו צופים שיגיעו יותר ממאה אלף איש מרחבי יהודה שומרון ועזה ומהערים הגדולות".

 

הוא בטוח שההכרעה בכנסת אינה סוף פסוק עבור המתנחלים. "כבר למחרת ההחלטה בכנסת נמשיך לדבר עם חברי המרכז ולפעול כדי להביא את ההכרעה אל העם. אין ספק שאם אין שרון אין התנתקות. מבחינתי שרון צריך לעזוב את המקום שלו, או לשנות את הגישה שלו".

 

"אנחנו פונים לעם"

 

עדה גבל, תושבת תל קטיפא, הגיעה אף היא למטה המרכזי. "אין לחץ. אנחנו לא סופרים את מה שקורה בכנסת. אנחנו פונים לעם. אנחנו מאמינים בפנייה לעם. הציבור חזק הרבה יותר. ההצבעה בכנסת היא בתחום הפוליטי".

 

גבל מוסיפה: "אנחנו לא מרימים ידיים ממה שיקרה מחר בכנסת בהצבעה. יש לנו צוותים שנמצאים בכנסת, עובדים שם בצורה רצינית וגם ישנים שם. אבל לא בזה אנחנו משליכים את יהבנו. הדרך שלנו תנצח. העם יותר חזק מהכל. הוא מחובר לארץ הזאת".

  

לא רחוק מהמטה, בסופרמרקט של נווה דקלים, שני העובדים, גבי רחמני ומיכאל אמסלם, מסגירים קצת יותר את הלך הרוחות שמתחת לפני השטח.

 

אמסלם, המתגורר בפאת שדה כבר 13 שנה, אב ל-3 ילדים, מספר: "הילדים שלי אומרים לי 'אבא, נכון שלא יפנו אותנו מפה?' ואני אומר להם 'אני מקווה בעזרת השם'. יש כאן רוגע, אנשים רגועים, הכל ממשיך כרגיל. אתמול שתלתי עוד ארבעה עצים".

 

רחמני הוא תושב נתיבות, שעובד כבר 17 שנה בנווה דקלים: "באיזה עוד מקום בארץ יש את האווירה הזאת, את הדקלים, את הים? זה דומה לרמת הגולן, אבל זה גוש קטיף. אם אנשים יבואו ויגידו לנו שמחר בבוקר, אם מחזירים את גוש קטיף יהיה שלום מלא, כולם ילכו מפה, אבל זה לא מה שיקרה ואנחנו לא רוצים את הכסף של אף אחד. פה אנשים נמצאים דור שני ושלישי".

 

אמסלם מתערב: "כסף לא מעניין אותנו. שום פיצוי כספי לא יעזור. יש לנו פה משפחה, חברים. פתאום רוצים לפנות אותנו - מה אנחנו אשפה?". רחמני: "כשעוקרים אנשים מהבית שלהם שגרים פה שנים, הכסף לא משנה כלום".

 

לדבריו, "באיזה מקום אפשר להשאיר בית פתוח, דלת פתוחה, רכבים פתוחים, בלי לדאוג שיכול לקרות משהו? מדובר פה באגו של ראש הממשלה, הוא רוצה לכפות את דעתו על הרוב, הוא עדיין לא אלוהים. איבדנו אותו בתור ראש התיישבות אבל הוא לא יהרוס את ההתיישבות.

 

"אני מבטיח לך, לא יהיה שום פינוי, אנחנו גם לא הולכים להתעמת עם אף אחד. אף אחד מהגוש לא ירים יד על חייל או שוטר, ועל זה אני מוכן להתחייב". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
כולם ייצאו להפגין בירושלים
צילום: איי פי
צילום: אטילה שומפלבי
יישארו יישובי רפאים
צילום: אטילה שומפלבי
צילום: רויטרס
שרון. "חייב לעזוב"
צילום: רויטרס
מומלצים