שתף קטע נבחר

המדריך המלא לרכישת מדפסת צבע

לפני שאתם ניגשים לחנות הקרובה לביתכם, חשבנו שאולי כדאי יהיה לנסות ולתת לכם מספר עצות בדרך למדפסת דיו חדשה, כזאת שתתאים לצרכים שלכם וגם לתקציב. יגאל לוי שוטט, בדק והדפיס. חלק א'

השילוב של מחשב אישי כמעט בכל בית והופעת תוכנות גרפיות קטנות, זולות ופשוטות, הביא לגידול ניכר בצורך להדפיס תדפיסי צבע בבית. מדפסת הזרקת הדיו נחשבה ללהיט עוד במהלכו של העשור הקודם. לראשונה יכול היה כל בעל מחשב ביתי, להפיק תדפיסים באיכות גבוהה מבלי להסתייע באיש מקצוע או לשכת שירות.

 

היצרנים מצידם חידשו בתדירות גבוהה את היצע המדפסות ושיפרו את יכולותיהן בהתמדה. הלקוח מאידך, נותר נבוך נוכח מבחר מדפסות בעלות מאפיינים שונים וטווח מחירים רחב. אז לפני שאתם ניגשים לחנות הקרובה לביתכם, חשבנו שאולי כדאי יהיה לנסות ולתת לכם מספר עצות בדרך למדפסת דיו חדשה, כזאת שתתאים לצרכים שלכם וגם לתקציב.

 

תקציב תג המחיר מספר רק חלק מהסיפור. מחירי מדפסות הזרקת דיו צנחו בשנים האחרונות באופן משמעותי, וניתן להשיג מדפסות במחיר של 500 ש"ח ואפילו פחות, ולעיתים אף כמתנה בעת רכישת מחשב חדש. היצרנים והמשווקים גילו, שההכנסות מהמוצרים הנלווים המתכלים כגון ראשי הדיו, מיכלי הצבע והנייר גבוהות בהרבה מההכנסה ממכירת המדפסת.

 

החלפת מיכלי הדיו במדפסת עשויה להגיע לסכומים שנעים בין 210 ל-360 ש"ח. מסיבה זו בדיוק, מומלץ לבדוק את מחירם לפני רכישת המדפסת. לרוב, קיים יחס ישר בין מחירה של המדפסת לעלויות הדיו. במדפסות זולות מותקנות מחסניות או מיכלי דיו קטנים שנגמרים במהירות. למדפסות יקרות מיכלים גדולים יותר המוזילים את עלות ההדפסה לעמוד.

 

לחלק מהמדפסות ניתן להוסיף דיו, מבלי להחליף את ראשי הדיו עצמם, תכונה שעשוייה לחסוך לא מעט. לצורת אחסון הדיו יש משמעות כלכלית. במדפסות בעלות מחסניות משולבות - שלושת צבעי היסוד (ציאן, מג'נטה וצהוב) מאוגדים במחסנית אחת. כך שאם נגמר אחד הצבעים יש להחליף את המחסנית כולה, מה שגורם לבזבוז צבע יקר. נוסף על כך, כדאי לדעת שמדפסות בעלות מחסניות נפרדות נהנות, תיאורטית, מניצולת טובה יותר של צבע.

 

סיכום + נוסחה פשוטה

 

לפני רכישת מדפסת כלשהי, בררו כמה עולה ראש דיו וכמה דפים מדפיסה המדפסת לכל מחסנית דיו. החליטו כמה אתם מוכנים להוציא על המדפסת, כולל ההוצאות השוטפות. חישוב העלות מורכב ממחיר הרכיבים המתכלים חלקי מספר הדפים המודפסים. לדוגמה: אם מחסנית דיו עולה 210 ש"ח ומספיקה ל-500 עמודים, תהיה עלות הדפסתו של דף 42 אג' (210:500=0.42). חישוב זה מאפשר לאמוד את כדאיות הרכישה באופן אמין.

 

איכות ההדפסה הנדרשת

 

לרוב, הדפסת תמונות איכותית דורשת רכישת מדפסת עם תכונות פוטוריאליסטיות המסוגלת להדפיס ברזולוציה גבוהה, תוך העלמת נקודות ההדפסה. במקרים רבים דורשת הדפסה כזו, גם שימוש בדפים מיוחדים בעוביים ובציפויים שונים. דפים אלו יקרים יותר ומייקרים את עלות ההדפסה לדף.

 

סוג הנייר

 

מרבית המדפסות מסוגלות להדפיס גם על מעטפות, תוויות ושקפים. כדאי לבדוק את איכות ההדפסה של המדפסת באיכויות נייר ובעוביים שונים ועל שקפים. חלק מהמדפסות דורשות סוג מסוים ויקר של שקפים וחלק לא מסתדרות עם ייבוש כמה שקפים ברצף.

 

לצורך הדפסת מצגות עסקיות זהו נתון העשוי להיות מכריע. בהדפסה על כל סוג נייר כדאי לבדוק שהצבע נספג היטב בדף ולא נמרח.

 

האם אתם נוהגים להדפיס דוחות ארוכים הכוללים תרשימים וגראפים צבעוניים בכמה עותקים? המדפסת המתאימה לכם תלויה במידה רבה בכמות ההדפסה הצפויה לכם. אם אתם צפויים להדפיס הרבה, שווה להשקיע יותר ברכישת מדפסת עם מגש הזנת דפים גדול ומיכלי צבע גדולים.

 

כדאי לערוך חישוב לטווח ארוך על בסיס הדפסה חודשית ממוצעת. מדפסות שונות נועדו לעומסי עבודה שונים. מדפסת לשימוש אינטנסיבי בעומסים גדולים תעלה יותר בטווח המידי, אך בטווח הארוך תשרוד זמן רב יותר ותצדיק את ההשקעה.

 

מהירות

 

את מהירות המדפסת נהוג למדוד בדפים לדקה (PPM), אך זוהי יחידת מידה לא מדויקת, מאחר שתדפיסים שונים גוררים זמן הדפסה שונה. אם אתם נזקקים להרבה הדפסות איכות, ודאי לא תרצו להמתין דקות ארוכות לגמר ההדפסה. אלו שזמנם יקר להם וזקוקים להדפסת תמונות איכותית, לא יכולים להרשות לעצמם מדפסת איטית.

 

כדאי לזכור שנתוני היצרנים לגבי מהירות ההדפסה לרוב אינם קרובים למציאות. מדפסת המתיימרת להפיק 17 דפים בדקה, מתייחסת למלל בצבע שחור המכסה רק כ-5% משטח העמוד. הדפסה ברזולוצייה גבוהה, שבה מתהדרות מרבית המדפסות בנות ימינו, גוררת הדפסה איטית יותר וצריכת דיו גבוהה. במרבית המקרים הדפסה כזו תדרוש דפים באיכות גבוהה יותר מדף 80 גרם סטנדרטי.

 

יש לקחת בחשבון שמדפסות זולות נועדו לשוק הביתי הפחות תובעני. שימוש במדפסת ביתית יכול להסתכם ב-30 עד 50 עמודים לחודש בעוד מדפסת משרדית תדפיס באותו פרק זמן, כאלף עמודים ויותר.

 

זיכרון פנימי

 

גודל הזיכרון, הנמדד במונחים של RAM או ROM. ישפיע בעיקר על הזמן שייקח למדפסת לעבד את המידע ולהתחיל להדפיס. בניגוד למדפסות לייזר, מדפסות הזרקת דיו אינן זקוקות לזיכרון גדול במיוחד. למרות שמרבית המדפסות כוללות רכיבי זיכרון לטיפול במשימות הדפסה, מרביתן סומכות על המחשב שיבצע את עיבוד החומר לפני שהוא מגיע למדפסת.

 

מדפסות מתקדמות נעזרות במעבדים עצמאיים, המאפשרים ביחד עם רכיב זיכרון מורחב (2-4 מגהבייט ומעלה) לפנות את משאבי המחשב מהר יותר, ולנהל את עבודת ההדפסה עם פחות תלות במחשב.

 

רמת רעש

 

מדפסות שעושות עבודתן בשקט ראויות לציון נוסף. מאז החלו המדידות ב-1988 המדפסות הולכות ומחרישות. נכון להיום איגוד יצרני המדפסות האירופי מגביל את רמת הרעש האקוסטי ל-55 יחידות dBA (דציבל). את נתוני הרעש ניתן למצוא בעלון היצרן. ויש גם מדפסות ש"מדברות".

 

קלות הפעלה

 

כדאי לבדוק את קלות התקנת ותפעול המדפסת, והאם פעולה פשוטה כמו חילוץ נייר תקוע אינה מצריכה קורס במכניקה זעירה. רוב המדפסות כיום פשוטות וידידותיות, אך לא תמיד תפישת הנוחות של היצרן עולה בקנה אחד עם הגיון המשתמש. מרבית המדפסות מגיעות עם שלושה כפתורים בסיסיים בגוף המדפסת: הדלקת המדפסת, החלפת ראש הדפסה וחילוץ נייר תקוע. בחלק מהמדפסות ניתן למצוא כפתור לביטול הדפסה (חוסך בזבוז מיותר של דיו ונייר).

 

ברוב המדפסות קיימות גם נוריות התראה על היעדר דפים במזין והתכלות מיכלי הדיו השונים. מדפסות מתקדמות מציינות ביתר דיוק את כמות הצבע שנותרה ואת מספר הדפים שהודפסו. 

 

בחלק ב' של הכתבה שיפורסם מחר: על מנהל ההתקן (דרייבר), הרזולוציה, חיבור ותאימות, גודל המדפסת, שפות, גודל הנייר, השירות, האחריות ועוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא כדאי להסתכל רק על המחיר
נט מגזין
מתוך גיליון 1 של זמן דיגיטלי, מגזין ברזולוציה גבוהה
מומלצים