שתף קטע נבחר

המדריך המלא לרכישת מדפסת צבע - חלק ב'

כמה עצות בדרך לקניית מדפסת דיו חדשה, כזאת שתתאים לצרכים שלכם וגם לתקציב. על מנהל ההתקן (דרייבר), הרזולוציה, חיבור ותאימות, גודל המדפסת, שפות, גודל הנייר, השירות, האחריות ועוד

לחלק א' של הכתבה.

 

מנהל התקן מדפסת (Driver)

 

מנהל התקן המדפסת מאפשר שליטה על מאפייני ההדפסה. מנהל התקן טוב ימצה את יכולות המדפסת ויאפשר שליטה על בהירות הצבעים, סוג הנייר, כמות הצבע וזמן הייבוש, וכמו כן יאפשר הדפסת ראי, הדפסת מסמך צבעוני בשחור לבן (למטרות חיסכון ולמטרת שליחה הפלט בפקס), הדפסה משני צדי הדף (דופלקס), הדפסה מותאמת (Collate) להדפסת מסמך בעותקים מרובים ושאר תופינים.

 

רזולוציה

 

הרזולוציה מודדת את מספר הנקודות שהמדפסת יכולה לדחוס בתוך שטח של אינץ' רבוע. מדפסות מציגות שני נתוני רזולוציה - הגבוה מבין השניים מציין את מספר הנקודות בשורה לאינץ' ואילו הנמוך יותר מציין את מספר השורות. מרבית המדפסות תומכות כיום ברזולוציות 4200 נקודות לאינץ' ומעלה וחלקן אף ב 4800 נקודות לאינץ' ויותר.

 

עם זאת, יש לא מעט סיבות ההופכות יתרון זה לחיסרון. ראשית, בחלק מהמדפסות רזולוציה גבוהה יותר מושגת ע"י מס' טיפות גבוה יותר לנקודה, חצאי טונים (Halftoning) או מעבר נוסף של ראש ההדפסה בהדפסה שזורה - מה שמאריך את זמן ההדפסה. שנית, עליה ברזולוציה מגדילה באופן דרמטי את צריכת הדיו. יתרה מזו, הדפסה ב-4200 נקודות לאינץ' אינה נראית טובה פי שניים מהדפסה ב-2100 נקודות לאינץ'.

 

בשורה התחתונה, למעט משתמשים מקצועיים וכאלה המדפיסים הרבה תמונות מהמצלמה הדיגיטלית, המשתמש הממוצע לא זקוק לרזולוציה כל כך גבוהה. בפועל, מדפסת טובה תפיק פלט איכותי גם ברזולוציה נמוכה יותר ועל דפים רגילים.

 

עקביות

 

המפתח למדפסת מוצלחת נעוץ גם בתוצאות העקביות שהיא מפיקה. קחו תמונה עם משטחי צבע אחידים, ונסו להדפיס אותה מספר פעמים באותה מדפסת. בדקו האם הצבעים נראים זהים בכל ההדפסות, והאם אובייקטים ומלל נראים חלקים וללא שוליים מזוגזגים. בקיצור ודאו שתוצאות הדפסה איכותית, אינן הברקה חד פעמית.

 

חיבור ותאימות

 

מעט מאוד מדפסות משווקות כיום עם חיבור מקבילי וכולן מצרפות חיבור USB. חיבור זה מהיר יותר מהמקבילי, אך מצוי רק במחשבי פנטיום 2 ומעלה עם מערכת הפעלה חלונות 98 ומעלה ובמחשבי מקינטוש עם מעבד G3 (הגירסה הכחולה) ומערכת הפעלה 8.6 ומעלה.

 

לסביבה ארגונית הדורשת עבודה ברשת כדאי לבדוק אפשרות להתקנת כרטיס רשת במהירות גבוהה (אתרנט), ואם נעשה שימוש במחשבים נישאים או מחשב כף יד, כדאי לבחון אפשרות להתחברות אלחוטית למדפסת. רוב היצרניות מציעות היום דרייברים לכל מערכת הפעלה ולמקינטוש (מערכת הפעלה 9 ו-x).

 

גודל המדפסת

 

לגודלה הפיסי של המדפסת יש השלכה על סביבת העבודה. לצורת הזנת הנייר יש השפעה על גודלה האמיתי של המדפסת. יש מדפסות בהן הנייר מוזן מלפנים. מדפסות אלו ניתנות להצבה על מדף, כשמזין הנייר תלוי באוויר. למדפסות אלו דרוש יותר מקום לרוחב.

 

במדפסות אחרות מוזן הנייר מאחור, ממגש עומד והן תופסות יותר מקום לגובה. כדאי למדוד את המקום המיועד למדפסת לפני הרכישה ולהתחשב ברוחב, בגובה ובמקום יציאת הכבלים למחשב.

 

שפות מדפסת

 

מדפסות צבע נועדו במקור להדפסת פלטים מורכבים, לכן מרביתן מצוידות בשפות תיאור דף מתקדמות. שפות אלו משמשות לתקשורת בין המחשב למדפסת. חלק מהמדפסות מצוידות בשפה ייחודית ליצרן וחלק משתמש בשפה חילופית נפוצה (כגון PCL Printer Control Language) הנפוצה בכמה גרסאות ואינה תואמת מקינטוש. שפת התיאור המתקדמת והפופולרית ביותר בקרב מדפסות איכות לגרפיקאים היא פוסטסקריפט (Postscript), מבית אדובי.

 

שפת פוסטסקריפט היא שפה המתארת אובייקטים, תמונות ומלל באופן זהה ללא תלות במדפסת. עם זאת, חשוב לזכור שמדפסות המצויידות בשפה זו יקרות יותר ממדפסות רגילות.

 

גודל נייר

 

כל המדפסות תומכות בגודל A4, אך לא כולן תומכות בהדפסת עמוד מקצה לקצה, מה שיוצר שוליים לבנים כשתמונות ומלל מגיעים לקצה הדף. הפקת עלונים, מודעות או פוסטרים, דורשת מגוון גדלים רחב וכדאי לשקול לצורך זה מדפסת המסוגלת להדפיס בגודל A3 ומעבר לו, דבר המאפשר לגרפיקאים ושרטטים להוסיף צלבי חיתוך וסימני רישום לדף.

 

מדפסות A3 יקרות יותר, תופסות יותר מקום וזקוקות למיכלי דיו גדולים יותר, אך הן חוסכות הדבקות או הפקת גדלים חריגים בלשכות שירות. חלק ממדפסות האיכות מספקות מזין נייר רציף להדפסת פוסטרים או באנרים ובחלקן מותקן חותך נייר אוטומטי.

 

שירות ואחריות

 

תקופת האחריות המקובלת למדפסת היא שנה, כשהשירות ניתן בבית הלקוח. אמינותן של מרבית המדפסות תספיק אף מעבר לתקופה זו, כך שסביר שהצורך בשירות יתעורר בשלב שאחרי תום האחריות. לכן, כדאי לדרוש מהמשווק שנת אחריות נוספת. כדאי לוודא שלמשווק שירות טלפוני, מעבדת תיקון בקרבת מקום ומלאי חלפים. במקרה שהתיקון אורך יותר מכמה ימים בודדים, בררו אם תינתן לכם מדפסת חלופית.

 

סיכום

 

המבחר המרשים של מדפסות הזרקת דיו, אמור היה להפוך את הבחירה במדפסת מתאימה לפשוטה. בפועל המגוון מבלבל ומקשה באבחנה בין מה שטוב למה שמצוין, אך אינו נחוץ בעצם.

 

החליטו לאיזו מטרה קונים את המדפסת: להדפסת מלל בליווי תרשימים וגראפים פשוטים אין צורך במדפסת משוכללת. להדפסת תמונות איכותיות, כדאי לרכוש מדפסת עם יכולות פוטוריאליסטית. גרפיקאים, שרטטים או צלמים יפיקו תועלת ממדפסות פוטוריאליסטיות בפורמט A3 עם מיכלי דיו גדולים, החוסכים בכסף ובהדבקות. בקשו לקבל דוגמת הדפסה מכל מדפסת המוצעת לכם, כך תדעו אם האיכות מספקת אתכם.

 

כדאי לבחור יצרן בעל מוניטין עם משווק אמין, אחריות ארוכה ותמיכה טלפונית. השוו מחירים אצל מספר משווקים, והדפיסו מהתוכנות המשמשות אתכם ביומיום על ניירות פשוטים, כולל הדפסת תמונות לבדיקה, אין טוב ממראה עיניים בעניין זה.

 

בכל מקרה כדאי לבחון את עלויות ההדפסה הכוללות ובמיוחד תוך חישוב החומרים המתכלים ורק אז החליטו מה כלכלי עבורכם. אם אתם קונים באמצעות האינטרנט, הקדישו כמה דקות לקריאת ביקורות על הדגם הנבחר באתרים העוסקים במחשוב ובמגזינים. לפני שאתם יוצאים מהחנות, ודאו שברשותכם כל העזרים והציוד ההיקפי הדרוש להפעלת המדפסת. ודאו שמצורפים לאריזה ראשי הדפסה או מחסניות הדיו, כבלים לחשמל ולחיבור למדפסת, עלון התקנה והדרכה ותעודת אחריות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כדאי להשוות מחירים
מתוך גיליון 1 של זמן דיגיטלי, מגזין ברזולוציה גבוהה
מומלצים