תה יכול לסייע במלחמה באלצהיימר
המחקר עליו מדווח העיתון Independent נערך באוניברסיטת ניוקאסל בצפון מזרח אנגליה, במהלכו נמצא כי שני סוגי התה עיכבו את פעילותו של האנזים אצטילכולינאסטראז, המפרק את המעביר העצבי אצטילכולין. אחד ממאפייני מחלת האלצהיימר הוא ירידה בכמות אצטילכולין
התה נחשב כבעל סגולות למניעת התקפי לב, הפחתת הסיכון לסרטן ועוד, ומחקר שהתפרסם ב- 25.10.2004 הראה כי תה שחור וירוק מעכבים פעולתו של אנזים הקשור להתפתחות אלצהיימר.
תה ירוק ותה שחור מופקים מעלי הקמליה הסינית. תה שחור מופק מעלים שעברו תהליכי תסיסה, בעוד תה ירוק עובר פחות תהליכים להפקתו. התה הירוק פופולרי בסין ויפן ונקשר שם לתוחלת חיים ארוכה ולשיעור נמוך של מחלות לב וסרטן.
המחקר עליו מדווח העיתון Independent נערך באוניברסיטת ניוקאסל בצפון מזרח אנגליה, במהלכו נמצא כי שני סוגי התה עיכבו את פעילותו של האנזים אצטילכולינאסטראז, המפרק את המעביר העצבי אצטילכולין. אחד ממאפייני מחלת האלצהיימר הוא ירידה בכמות אצטילכולין.
שני סוגי התה מעכבים גם את פעילותו של אנזים נוסף, שנמצא במשקעי חלבון במוחם של חולי אלצהיימר. התה הירוק, בנוסף, מפריע לפעילותו של חלבון (BACE) המשתתף ביצירת משקעי החלבון במוח. יתכן כי ממצאים אלה יאפשרו לפתח תרופות חדשות לאלצהיימר, אולי אפילו תה רפואי.