שתף קטע נבחר

נחמות קטנות של תחילת החורף

נכון, ירד קצת גשם, אבל עדיין לא קר מספיק בשביל חמין. איילת בן יוסף מתאבלת על מות מכוניתה ומתנחמת במאפה תפו"א וסלמון

קצב אחד, ידוע ומוערך בתחומו, סיפר לי פעם על השבת הראשונה של החורף, כפי שהיא באה לידי ביטוי באיטליז שלו: שעה אחרי שמודיעים בתחזית שבשבת ירד גשם, מתרוקנת החנות מכל נתח בשר, שומן ועצם שמתאימים לחמין. בליל שישי עולים מכל בתי העיר ריחות השעועית והחמינדוס המתבשלים. ואם, איכשהו, הגשם הראשון יורד דווקא ביום חם, זה לא סיבה לוותר - יושבים ואוכלים את החמין בגופיה ושורטס, ומפעילים במלוא העוצמה את המזגן, עאלק-חורף תוצרת בית.

 

מוטי מאוד רצה להכריז על פתיחת עונת החמין. עזוב, שכנעתי אותו, זה מזל רע להכין חמין בשבת הראשונה של העונה. עדיף לדחות את החגיגה.

 

אבל, כמו אלה שסובלים משיגרון ויכולים לחזות את מזג האוויר מראש, האוטו שלנו כבר הבין שחורף, והחליט להחזיר את נשמתו לאלוהי הפיג'ו. את שבועות הסתיו הוא העביר בהשתנקויות, מחנק, זינוקים רפים בעליות והרבה קולות של 'תיכף אני מתעלף'. התעלמנו. אני יודעת, לא בסדר.

 

הסתיו לא הקל על הקשיש. בשבועות האחרונים עשה כל מאמץ לסמן לנו שימיו ספורים: הלך המצבר, נסתם הצ'וק, התפורר לו צינור המים, מראה אחת התנפצה והדלת סירבה להיפתח.

 

ביום רביעי האחרון הבנו שזהו זה - צריך להיפטר מהגרוטאה הנצלנית. ידענו, שום אדם שפוי לא יקנה אותה בשביל לנסוע, והחלטנו למכור אותה לפירוק.

 

חגיגות הגשם הראשון היו מהולות בצער על מות האוטו. בניסיון נואש לנחם את עצמי (ואת מוטי, שהיה אומלל במיוחד), הכנתי לנו מאפה של תפוחי אדמה וסלמון מעושן. הרעיון נלקח ממגזין "גוד-פוד" (GoodFood) הבריטי, אחד ממגזיני האוכל הטובים בעולם. הוא רחוק מלהיות דיאטטי, אבל בעיתות משבר וגשם, זה האוכל הכי מנחם שאני מכירה, כמו חמין.

 

מאפה תפוחי אדמה וסלמון מעושן

 

צילום: איילת בן יוסף

חומרים (4 מנות):

- 4 תפוחי אדמה בינוניים או 1 חבילה (700 גרם) צי'פס קפוא (מהסוג הדק)

- 1 בצל גדול קצוץ

- 200 גרם סלמון מעושן

- 1 קרטון (250 מ"ל) שמנת מתוקה

- 3/4 כוס חלב

- מלח ופלפל

- מעט חמאה

 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לצ'יפסים דקים, שמים בקערה שבה מים קרים (אם אתם משתמשים בצ'יפס המוכן – דלגו על השלב הזה).
  2. מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
  3. ממיסים את החמאה בסיר קטן מעל להבה בינונית ומטגנים את הבצל עד שהוא רך וזהוב. קוצצים את הסלמון המעושן לרצועות קצרות ברוחב 2 ס"מ ומערבבים עם הבצל המטוגן.
  4. משמנים תבנית חסינת חום ועמוקה בחמאה. מסננים את תפוחי האדמה מהמים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב כך שכולם יכוסו בתבלינים.
  5. בתחתית התבנית מניחים שליש מכמות תפוחי האדמה. מעליהם מסדרים חצי מתערובת הסלמון והבצל ומסדרים את השליש השני של תפוחי האדמה. מניחים את שארית תערובת הסלמון והבצל ומסיימים השליש הנותר של תפוחי האדמה.
  6. בסיר קטן או במיקרוגל מחממים את השמנת והחלב ויוצקים על תכולת התבנית.
  7. אופים כשעה, עד שתפוח האדמה רכים ופני המאפה זהובים.

 

תוספות וגיוונים:

 

  • אם אין זמן, אפשר לחמם את התנור לחום של 200-220 מעלות צלזיוס ואופים עד שהחלק העליון משחים. אח"כ לסיים את הבישול ב10-20 דקות במיקרוגל.
  • את הסלמון המעושן אפשר להחליף בדג מעושן אחר, החל בטונה וכלה במקרלים ולקרדות.
  • להעשרת התבשיל אפשר להוסיף סלסלת פטריות שמפניות פרוסות דק. מטגנים אותן עם הבצל עד לאידוי הנוזלים. מוסיפים לתערובת הבצל והפטריות את הסלמון וממשיכים לפי ההוראות.
  •  אם לא הספיקו לכם הקלוריות: תוספת של פרמזן או קשקבל מגורר בין השכבות לא תזיק.
  • אפשר להוסיף ¼ כפית אגוז מוסקט מגורר. מוסיפים לתפו"א בשלב 4.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איילת בן יוסף
מנחם כמו חמין
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים