שתף קטע נבחר

נשנוש לילי להפגת השביזות

מוטי הולך להגן על העם והמולדת וחווה שביזות אופיינית למוצ"ש של לפני שמ"פ, ואיילת מתגברת על הגעגוע ומפיקה נישנוש טעים במינימום מאמץ

מוטי יוצא היום למילואים. דווקא אני בעד. ככה, פעם בשנה, יש לנו פסק זמן זה מזו. הוא משחק בלהיות גיבור, ואני שרועה על המיטה וזוללת במבה. כשהוא באי שם, אני נורא מתגעגעת, ואנחנו מדברים בטלפון מאתיים פעם ביום. כשהוא חוזר צרוב שמש, עם שפשפת נוראית, פתאום השגרה הביתית נראית הרבה יותר מעניינת.

 

חודשיים לפני האירוע, כשהצו מגיע, מתחילות ההכנות. מוטי מוודא שהמדים עדיין עולים עליו (קצת לוחץ, אבל השנה זה

צילום: איילת בן יוסף

עוד יעבור), ומאוורר את הנעליים. הוא מודיע לכל העולם שיש לו מילואים, ושאם מישהו רוצה לדבר איתו, עכשיו זה הזמן. אם הוא לא היה מאמין בעין-הרע בטח היה כותב צוואה ועורך מסיבת פרידה.

 

שבוע לפני - ההתרגשות בשיאה. זו הפעם היחידה בשנה שמוטי מוכן להתקרב אל מכונת הכביסה. הוא מכבס בעצמו את החולצות, התחתונים והגרביים שהוא רוצה לקחת למילואים, מקפל הכל יפה ושם בתיק הגדול שמיועד רק לאירועים חשובים כאלה.

 

ואז מגיעה אמא שלו, עמוסת ממתקים "בשביל החבר'ה". מוטי, ילד טוב, מסליק את הממתקים בתיק. מאוחר יותר הוא מפזר את החטיפים בתיקים ובכיסים, כמו בטיול שנתי.

 

הערב לפני הוא המסריח ביותר בלוח השנה. הוא מחפש תירוצים שיעזרו לו להתחמק משלושה שבועות של שטחים, ומתחיל להתגעגע עוד לפני שהוא הולך. לי זה מזכיר את תוגת מוצאי השבת, כשהיינו חיילים, וכל יושבי הבית היה נכנסים לעיצבון כשחשבו על השבוע שמתחיל מחר. בסוף, החובה הלאומית (רגש חזק מאוד אצל מוטי) גוברת, והוא יוצא לדרך, נושא את התיק הענק, עמוס הממתקים והגרביים.

 

כדי להפיג קצת את אווירת השביזות, הזמנתי במוצאי השבת כמה מחברינו הקרובים. נמאס לי לפתוח שולחן בכל פעם שהחבר'ה באים, ולכן הזמנו אותם בכוונה לשעה מאוחרת ("תאכלו קודם בבית"). מצד שני, אי אפשר בלי כלום, אז הכנתי נישנוש קטן - פטריות מטוגנות, עם מטבל אלף האיים. עם כמה פחיות של בירה ליד זה - פתאום המילואים כבר לא נראו עניין כל כך נורא.

 

לפחות עד הבוקר.

 

פטריות בציפוי פלאפל

(נשנוש בלתי מחייב ל-4 אנשים)

 

נזדקק ל:

1 שקית פלאפל אינסטנט

1 ביצה טרופה

1 חבילה (כ-300 גרם) פטריות שמפניון טריות

שמן לטיגון עמוק.

 

וכך עושים:

1. פורסים את הפטריות לפרוסות עבות. אם הן קטנות במיוחד אפשר להשאיר אותן שלמות או לחתוך לחצי.

2. מחממים סיר עם שמן או סיר טיגון חשמלי (צ'יפסר). מסדרים שתי קעריות, באחת שמים את ביצה ובשניה מפזרים את תכולת השקית.

3. כשהשמן רותח מתחילים לפעול במהירות: טובלים 7-8 פרוסות פטריה בביצה, אחר כך בתערובת הפלאפל, מנערים כך שהפטריות יהיו מצופות מכל הכיוונים – ומכניסים בזהירות לשמן הרותח.

4. מטגנים כשתי דקות והופכים בעדינות. כשהפטריות שחומות (אחרי כדקה נוספת), מוציאים אותן  מהסיר ומניחים בקערה שמרופדת בנייר סופג.

5. ממשיכים לטגן את שאר הפטריות במקבצים של 7-8. מגישים מייד לצד מטבל אלף האיים. 

 

מטבל "אלף האיים" לירקות מטוגנים

אני יודעת שזה לא ממש רוטב אלף האיים המקורי. מוטי טוען שזה מזכיר לו את ה"ממרח סנדוויץ" המיתולוגי.

 

נזדקק ל:

1 מלפפון חמוץ קצוץ דק-דק

1 פלפל קלוי (קנוי או ביתי) קצוץ דק-דק

3 שני שום קצוצות דק

רבע בצל אדום קצוץ דק-דק

4 כפות מיונז

1 כף מים

 

ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים, טועמים, ואם צריך מוסיפים מלח ופלפל.

 

גיוונים:

  • במקום פטריות אפשר לטגן מעט כל ירק שתרצו, פרוסות זוקיני, אפונה סינית, ברוקולי, כרובית וטבעות בצל, מה שבא לכם בעצם.
  •  כדי לנפח את כמו הפלאפל אפשר להוסיף 3-4 כפות של פירורי לחם לתערובת. במקרה כזה מגדילים את כמות הירקות.
  •  עוד אפשרות היא להכין כדורי פלאפל ולטמון בתוכם פטריה או הפתעה אחרת: מכינים את התערובת לפי ההוראות, יוצרים כדורי פלאפל בידיים ומחביאים בפנים את ההפתעה. מטגנים כרגיל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איילת בן יוסף
פטריות נגד שביזות
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים