שתף קטע נבחר

בדיקה: תקנות חניה לנכים אינן מיושמות במוסדות ציבור

בבדיקה שערכה הרשות להסתדרות ב-48 אתרים ציבוריים בארץ התגלה, כי החוק המחייב הקצאה של 5% ממקומות החניה לנכים אינו מיושם ואינו נאכף במלואו. ב-44% מהאתרים נמצאו במקומות השמורים לנכים מכוניות חונות ללא תו נכה

החוק המחייב הקצאה של 5% ממקומות החניה לנכים אינו מיושם במלואו, ובמקומות ציבור רבים ניתנת הקצאת מקומות חניה לנכים קטנה משמעותית מהנדרש. כך עולה מבדיקה שערכה רשות ההסתדרות לצרכנות ב-48 אתרים ציבוריים ומרכזי קניות ב-10 ערים בארץ. 

 

הבדיקה נערכה במבני ציבור, כגון עיריות, בתי משפט, מרכזי ספורט, ואוניברסיטאות וכן קניונים ומרכולים. הערים שנבדקו הן תל אביב, חיפה, באר שבע, אשקלון, רחובות, רמלה, רמת גן, מכללת בית ברל בכפר סבא, מרכז מסחרי פולג – נתניה ואוניברסיטת בר אילן. הסוקרים בדקו האם הרכבים החונים בחניות נכים נושאים תו חנייה לנכים.

 

ב-44% מהאתרים שנבדקו נמצאו במקומות השמורים לנכים מכוניות ללא תו חניה של נכה. בין היתר נמצא כי 4 מכוניות ללא תו נכה חנו במתחם איקאה באזור תעשיה פולג שבנתניה. גם בסמוך למשרד הבריאות בתל אביב נתקלו הבודקים באותה תופעה.

 

הבדיקה גילתה, כי לעיתים השילוט המורה על אזור החניה לנכים אינו מסומן כראוי - דבר הגורם לנהגים רבים לטעות ולחנות שלא במתכוון בחניית הנכים. למשל: בבית סוקולוב – בית העיתונאים ברחוב קפלן בתל אביב קיימם שילוט המורה על חניה לנכים בלבד על פני 6 מטרים. היות והסימון על גבי הכביש נימחק לא יכולים הנהגים לדעת לאיזה כיוון מורה החניה עבור הנכים. סוקרי הרשות הבחינו בדו"חות חניה שניתנו למכוניות שחנו בחניות לא להם.

 

 

במכללת בית ברל במבואות כפר סבא, לא מצאו הסוקרים חנייה באזורים רבים של מבני ציבור – אולמות לימוד, מנהלה, מזנונים ומעונות וכך גם בתחנה המרכזית בתל אביב כלל לא נמצאו מקומות חניה השמורים לנכים. ברשות ממליצים להגביר את האכיפה ביתר שאת.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים