שתף קטע נבחר

ח"כ רוחמה אברהם: לקצר החופש הגדול לחודש

חברת הכנסת מהליכוד הניחה על שולחן הכנסת הצעת חוק הקוראת לקיצור חופשת הקיץ של תלמידי ישראל לחודש בלבד. הסיבה: החופש במתכונתה הנוכחית "יוצרת ריבוי אסונות וגורמת לעליה בשימוש בסמים". אז אם החופש יהיה רק באוגוסט, מה יעשו ביולי? ילמדו. בקרב התלמידים לא ממש מתלהבים: "זה הזמן היחיד שלנו להנות - אנחנו לא רק תלמידים אלא גם ילדים". המורים: שח"כ אברהם תכין שיעורי בית בצורה יותר יסודית

תלמידים רבים לא יאהבו את הצעת החוק הזו: חברת הכנסת רוחמה אברהם מהליכוד הניחה היום (ב') על שולחן הכנסת הצעת חוק ולפיה יש לקצר בחודש את חופשת הקיץ של כל תלמידי ישראל. במקום חופשת יולי-אוגוסט - רק חופשה באוגוסט.

 

למה בעצם? "חופשת הקיץ, במתכונתה הנוכחית, יוצרת ריבוי אסונות וגורמת לעליה בשימוש בסמים. זאת, משום שהילדים לא נמצאים במסגרות כלשהן", מסבירה אברהם את הנימוקים להצעת החוק. לפיכך, היא ממליצה לקצר את חופשת הקיץ לחודש ימים בלבד - שבוע יותר מחופשת הפסח.

 

אברהם אמרה ל-ynet: "אין ספק שהחופש הגדול הוא ארוך מדי, וגורם לתלמידים להסתובב ברחובות בשעות לא קונבנציונליות - מה שגורם לעלייה מיותרת בגל הפשיעה. עדיין לא שוחחתי עם שרת החינוך באופן רשמי. אפגש עמה בקרוב בתקווה לקבל את תמיכת הממשלה בחוק".

 

חברת הכנסת מבקשת כי חופשת הקיץ תחול בין התאריכים 1-31 באוגוסט. בדברי ההסבר להצעת החוק נאמר כי "חופשת הקיץ במתכונתה הנוכחית נמשכת חודשיים ימים. תקופה ארוכה זו, שבה מאות אלפי תלמידים מוצאים עצמם מחוסרי מעש, יוצרת שורה של בעיות כשהראשונות שבהן היא ריבוי האסונות והעלייה בשימוש בסמים אשר מתרחשים במהלכה, ואשר נגרמות עקב העובדה שהילדים לא נמצאים במסגרות כלשהן. בנוסף לכך, אורכה של החופשה מכביד מאוד על ההורים, אשר לא אחת נאלצים להיעדר באופן ממושך ממקום עבודתם על-מנת שלא להשאיר את ילדיהם ללא כל השגחה".

 

ועוד נאמר בהצעת החוק: "אפילו התלמידים מגדירים את הנאתם מחופשת הקיץ, ואת התועלת שהם מפיקים ממנה כממוצעת ואף פחות מזה - ומדווחים על שיעמום, חוסר מעש ושהייה ממושכת מדי בבית. לאור זאת מוצע לקצר את משכה של חופשת הקיץ, באופן שתארך כחודש ימים".

 

אברהם מציעה כי ועדה בראשות מנכ"ל משרד החינוך תקבע האם ילמדו התלמידים בחודש יולי באופן סדיר, או שמא במהלך החודש הנוסף ללימודים יפעיל משרד החינוך מסגרות הכשרה שבהן תהיה חובת נוכחות. החוק גם מציע כי הוועדה תדון עם נציגי ארגוני המורים על-מנת למנוע ככל האפשר את הפגיעה בזכויות המורים ובתוכניותיהם להשתלמויות ולחופשות.

 

התלמידים: "החופש הוא מנוחה עבורנו" 

 

בקרב ציבור התלמידים, כצפוי, לא ממש התלהבו מהצעת החוק החדשה. לדברי זיו חן, יו"ר מועצת התלמידים והנוער הארצית, "לקצר את החופש בלי שום אלטרנטיבה זה פשוט לא בא בחשבון. אני לא חושב שיש מקום לעשות את זה, כי החופש נועד גם להירגע מהלחץ האינטנסיבי של הלימודים, להשלים חומר ולהתקדם, כמו גם ליהנות ולעשות דברים אחרים חוץ מללמוד. הרבה בני נוער בחופש מנצלים את הזמן לצאת להתנדב, לעבוד ולתרום לחברה".

 

בתגובה לטענות כי בחופש הגדול תופעות האלימות והסמים בקרב בני הנוער מתגברת, ועל כן יש לקצרו, אומר חן: "צריך למצוא ולבנות מסגרות אלטרנטיביות לאותם נגעים, באמצעות בני הנוער שמתנדבים במהלך החופש, לא לקצר את החופש. זה לא הפתרון. אנחנו מתכוונים להלחם בהצעת החוק הזו, ולהתנגד לה בוועדות הכנסת השונות".

 

מוטי בכר, תלמיד כיתה י' ממקיף יהוד אומר: "אנחנו לומדים 10 חודשים בשנה, וגם ככה זה לא מספיק לנו. אם יקצרו את החופש זה יהיה ממש לא מספיק לתלמידים, ומאוד יקשה עלינו, כי החופש הוא מנוחה עבורנו. חופש זה לא רק זמן להנות אלא גם להשלים חומר, ואם מישהו התקשה במשך השנה יש לו הזדמנות לסגור את הפער, וגם קצת להנות, זמן לעצמך. אנחנו לא רק תלמידים אלא גם ילדים, ויש לנו חיים מחוץ לבית הספר, משפחה, חברים, בילויים".

 

המורים: שח"כ אברהם תכין שיעורי בית

 

הסתדרות המורים מסרה בתגובה להצעת החוק: "ח"כ אברהם לא לוקחת בחשבון את צורכי התלמידים ויכולות המורים. מספר ימי הלימוד בישראל רב יותר מרוב ארצות אירופה ואמריקה. התנאים בארץ, הן הפיזיים, לא מאפשרים את ביצוע הצעתה".

 

מזכ"ל הסתדרות המורים, יוסי ווסרמן, הציע לחברת הכנסת "להכין שיעורי בית בצורה יותר יסודית".

 


פורסם לראשונה 15/11/2004 14:33

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מתוך אתר הכנסת
רוחמה אברהם. לקצר
צילום: מתוך אתר הכנסת
צילום: מאיר פרטוש
פחות חופש? (אילוסטרציה)
צילום: מאיר פרטוש
מומלצים