שתף קטע נבחר

השמות הכי נפוצים לילדי ישראל: נועה ודניאל

השם הנפוץ ביותר בקרב המוסלמים הוא מוחמד. כך עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו לקראת יום הילד הבינלאומי, שיחול ביום שבת. בישראל חיים מעל לשני מיליון ורבע ילדים עד גיל 17, שהם שליש מכלל תושבי המדינה

השמות האהובים ביותר על ההורים בשנת 2003 היו נועה ודניאל: כך קובעת היום (ד') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, שפרסמה את נתוניה לקראת יום הילד הבינלאומי שיחול בשבת. יותר מ-3 אחוזים מהבנות שנולדו אשתקד נקראו נועה, ו-1.9 אחוזים קראו לבניהם היה דניאל.

 

שמות נוספים הנפוצים בקרב הבנות הם שירה, מאיה, עדי ושרה. אצל הבנים עלה השם אורי למקום 4 ממקום 7 ב-2002. הורים ילידי הארץ מעדיפים את השמות אורי, איתי, עידו, נועם, רועי לבנים ונועה שירה מאיה יובל ועדי לבנות. השם הנפוץ ביותר בקרב המוסלמים הוא מוחמד, 13.8 אחוז מהבנים המוסלמים נקראו מוחמד. בקרב הבנות המוסלמיות השם הנפוץ ביותר הוא שהד (בעברית: דבש) שעלה מהמקום החמישי.

 

השמות הנפוצים שנתנו לתאומים באוכלוסייה היהודית הם: עמית-נועם, שיר-אור, הוד- הדר, שירה-הודיה. בקרב הבנים המוסלמים: מוחמד-אחמד, מוחמד-מחמוד מחמוד-אחמד.

 

שליש מתושבי המדינה הם ילדים

 

בסוף שנת 2003 חיו בישראל 2,253,800 ילדים עד גיל 17. מתוכם, מעל למיליון וחצי ילדים יהודים, כמעט 609 אלף ילדים ערבים, ועוד כ- 68 אלף ילדים עד גיל 17 ללא סיווג דת במרשם התושבים.

 

ילדים עד גיל 17 מהווים כשליש מכלל תושבי המדינה. אחוז זה מציב את ישראל במקום אמצעי בין מדינות העולם המערבי בהן אחוז הילדים קטן יותר (18%-26%), לבין מדינות ערב השכנות עם ישראל בהן כמחצית האוכלוסייה הם ילדים. מקרב בני 15-17 90.7% לומדים ו-7.8% לא עובדים ולא לומדים. על שיעורי עזר לתלמיד מוציא משק בית עם ילדים בחמישון העליון פי 10 מאשר בחמישון התחתון.

 

אחוז הנושרים ממערכת החינוך שבפיקוח משרד החינוך היה 6.2% בשנת הלימודים שעברה, תשס"ג-תשס"ד, בכיתות ט-יא. שיעור זה מהווה ירידה בשיעורי הנשירה לעומת השנה שקדמה לכך, אשר עמד על 6.6%. שיעור הנשירה בחינוך הערבי היה 10.1%, כמעט כפול משיעור זה בחינוך העברי - 5.3%, אם כי הוא נמצא בירידה גם הוא בהשוואה לשיעור זה בשנה הקודמת - 11.1%.

 

שיעור הזכאים לתעודת בגרות מקרב תלמידי כיתות י"ב היה 55.5% בשנת 2002. בחינוך העברי נמצא שיעור זכאות 56.3% הגבוה מזה שבחינוך הערבי 51.1%. שיעור הזכאות בקרב בנות גבוה מזה שבקרב בנים, הן בחינוך העברי (63% לעומת 51.1%, בהתאמה) והן בחינוך הערבי (56.3% לעומת 44.7%).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי הזאב
מעל לשני מיליון ורבע ילדים חיים בישראל
צילום: אבי הזאב
צילום: איי פי
בין השמות הנפוצים לתאומים, מוחמד-מחמוד
צילום: איי פי
מומלצים