שתף קטע נבחר

התאונה הקטלנית: "הטיסה הייתה החיידק שלו"

צבי פז, שהטיס את המטוס שהתרסק אתמול ליד גן יאשיה, היה טייס מעולה, אבל "עשה מבצעים מטורפים". ערן זולדן שטס עמו היה ספורטאי מצטיין, שזכה באליפות עולמית בגלישת גלים ויותר מכל אהב לטוס. ונמרוד גרשוני כבר לא יגשים את החלום, לסיים את קורס הטיס האזרחי

"צבי היה 'מסתלבט' על הטייסים יוצאי חיל האוויר כשהיו יוצאים לאזרחות. הוא קרא להם חנונים. טסתי איתו עשרות פעמים. הוא היה טייס מעולה שעושה מבצעים מטורפים".

 

כך תיאר היום (שבת) צלם העיתונות זיו קורן את חברו צבי פז, שנהרג אתמול בתאונת מטוס ליד גן יאשיה. יחד עם פז, בן 49, נהרגו גם נמרוד גרשוני, בן 22 מכוכב יאיר, וערן זולדן, בן 20 מרעננה.


קורן סיפר כי בעשר השנים האחרונות עבדו יחד על פרויקטים שהצריכו צילומי אוויר. "בפעם האחרונה, לפני כחודשיים, טסנו באזור נווה שלום", סיפר קורן.

 

עוד ציין קורן כי פז פתח לפני כחודשיים בר בשדרות רוטשילד בתל אביב. לדבריו, היה לו "חוש הומור מטורף".   


חברים נוספים של פז סיפרו שהוא הקדיש זמן רב להתנדבות בארגון זק"א. חברו, יוסי דהאן, היה בין מתנדבי הארגון שהגיעו למקום האסון. שם, כאשר הביט לתוך שרידי המטוס, והבחין בגופת חברו, הוא קרא בקשר של זק"א, בדמעות: "הרגו לנו את פזי". 


דובר זק"א, זאב פיינר, אמר ל-ynet כי "מדובר באדם מדהים, אדם משכמו ומעלה, אשר עזר כמה שרק יכול היה, אם בהטסת מתנדבים של זק"א להילטון טאבה לאחר הפיגועים בסיני, או בזמן השביתה במשק, כשהיה צורך להעביר גופת מת מקפריסין לישראל, הכל הוא עשה בהתנדבות. מעשי החסד שלו ינציחו את זכרו הטוב לעד".

 

פז התגורר במשך 10 שנים בארה"ב, שם גם למד טיסה. לפני ארבעה חודשים נהרג חברו בהתרסקות מסוק, אותו היה אמור פז להטיס. אתמול, סיפרו בני משפחתו, הוא לא היה אמור בכלל לטוס. ככל הנראה, הם מספרים, הוא נענה לבקשתו של ערן זולדן שביקש שילווה אותו בטיסה, כיון שפז היה מדריך טיסה במטוסים דו מנועיים.

 

אשתו, עירית, אמרה כי הטיסה היתה "חיידק" אצלו. בתו הבכורה, טל בת ה-17, סיפרה שאביה נהג לנסוע לשדה התעופה בהרצליה, גם כשלא היה אמור לטוס, כדי לשמוע את רעש המטוסים הממריאים. הוא הותיר אחריו אשה, את בתו טל ותאומים, רון ולי, בני 13.


אלוף גלישת הגלים נהרג בטיסה


"היינו מודאגים יותר מהשירות הצבאי ומהנסיעות בכביש, ולא מהטיסות", סיפרו בני משפחתו של ערן זולדן. ערן, חייל בשירות סדיר, נולד וגדל ברעננה, למד בבית הספר התיכון אוסטרובסקי והיה ספורטאי מצטיין. הוא הצטיין בגלישת גלים ובגיל תשע כבר היה אלוף הארץ. "כל מה שהוא עשה, הוא הצליח בו. הוא היה ספורטאי מצטיין, היה מנגן על גיטרה, תופים וקלרינט ואהב לטוס", סיפרה יעל, אחותו של ערן. בשנת 2000 זכה במקום הראשון באליפות עולמית בגלישה.


צבי פז הטייס היה חבר קרוב של המשפחה. "ערן אהב לטוס עם פז", הוסיפה יעל. "גם כטייס הוא היה עילוי. הוא ניצל כל זמן פנוי על מנת לטוס. כשהציעו לו לפני הגיוס להתגייס לקורס טיס הוא סירב והתגייס לשייטת ואחר כך עבר לצנחנים, שם היה הקשר של המג"ד".


יעל סיפרה שכל חופשה מהצבא ניצל ערן לצורך טיסה. לדבריה, "כל בני המשפחה טסו איתו. אפילו את סבתא הוא לקח איתו לטיסה. לפני שבועיים הוא הטיס את החברים שלו לאילת. לאחרונה הוא התחיל ללמוד להטיס מסוק ולימודי אקרובטיקה במטוסים. את האהבה של לטיסה ראית בעיניים שלו בכל פעם שהוא חזר מטיסה".


"היינו מודאגים יותר מהשירות הצבאי ומהנסיעות בכביש ולא מהטיסות. כשהוא היה בבסיס, אמא כל הזמן הייתה מודאגת ומחכה כל היום לטלפון ממנו שיגיד שהכל בסדר. לא תיארנו לעצמנו שהוא ייהרג בטיסה. הוא עשה רק חיים בחיים שלו וגם שהוא נהרג, זה קרה לו במשהו שהוא אהב", אמרה האחות.

 

"נמרוד חלם לטוס מגיל 9"

 

"מגיל 9 חלם נמרוד לטוס", סיפרו בכאב בני משפחתו נמרוד גרשוני, מכוכב יאיר, ההרוג השלישי בתאונת המטוס.

 

נמרוד למד בבית ספר התיכון רבין בכפר סבא וכאשר התגייס לצבא ניסה להתקבל לקורס טיס אך ללא הצלחה. במשך כל השנים עסק בתעופה וירטואלית יחד עם חברים והיה חבר במועדון חובבי תעופה. "ביום הולדתו ה-18 נתנו לו מתנת יום הולדת שלושה שיעורי טיס עם מדריך. בצבא הוא שירת ביחידה מובחרת של חיל האוויר ובגלל פציעה עבר לשרת כשוטר-חייל במשטרת כפר סבא, שם זכה להערכה רבה", סיפרו בני המשפחה.

 

בפברואר השנה נסע נמרוד לארה"ב, שם עשה במשך חודשיים קורס טיסה אזרחי. כאשר חזר ארצה, החל קורס טיס כדי לקבל רישיון טיסה ישראלי. "הוא עבר כמעט את כל המבחנים בקורס. אתמול בבוקר הוא עבר טיסת ניווט במסגרת מבחני ההסמכה. בעוד שבועיים הוא היה צריך לעבור את המבחן המעשי האחרון. כשהוא חזר מהטיסה הוא פגש בשדה התעופה את פז ואת ערן, שהציעו לו להצטרף אליהם לטיסה. לפני שהמריא איתם הוא התקשר לחברתו וביקש ממנה 'פס' לעוד שעתיים כדי שיוכל לטוס איתם", סיפרו ההורים, בתיה ואלי.

 

אלא שמהטיסה הזו הוא כבר לא חזר. "בשעה שתיים וחמישה שמעתי שמטוס התרסק. התקשרתי לטלפון הנייד של נמרוד וכאשר הוא לא ענה, הבנתי שהוא נהרג", אמר האב.

 

נמרוד היה תלמיד שנה ראשונה במכללת נתניה, שם למד תקשורת. כמו כן היה מדריך בחוגי סיירות, למד בויניגט הדרכה של רוכבי אופניים, התנדב במשמר האזרחי של תחנת כפר סבא והיה בכיתת הכוננות של כוכב יאיר. אבל בעיקר הוא אהב תעופה.

 

"לא דאגנו מהטיסות, היינו מודאגים יותר כאשר הוא היה בשירות המשטרה ויצא בלילות למחסומים באזור טייבה", אמרו ההורים.

 

קובי דוד, חברו של נמרוד למועדון התעופה, אמר כי חברי המועדון הזדעזעו מהאסון. "הוא חלם כל כך על קבלת רישיון הטיס הישראלי ועכשיו הוא לא יזכה ליהנות ממנו. הוא היה פעיל מאוד במועדון שלנו. רק ביום שני האחרון יצאנו יחד כולנו לבילוי בפאב ועכשיו אנחנו לא מעכלים שהוא איננו".

 

נמרוד השאיר אחריו הורים ושני אחים, יואב, חייל, ועודד, שאמור להתגייס בעוד שבוע וחצי.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: זיו קורן
"טייס מצויין". צבי פז
צילום: זיו קורן
צילום רפרודוקציה: רענן בן צור
ההורים דאגו מהשירות ומהכביש. ערן זולדן
צילום רפרודוקציה: רענן בן צור
חלם להיות טייס. נמרוד גרשוני
מומלצים