שתף קטע נבחר

כדורי בשר לא משמינים

איילת בן יוסף מתגעגעת לימיה כקרניבורית, מנסה לשמור על גיזרה, למרות שהיא אוכלת בשביל שתיים ומציעה מתכון לא משמין לכדורי בשר

אחרי המחאות הנמרצות שקיבלתי בתגובה לטור האחרון, החלטתי לעשות מעשה ולתת מתכון דיאטטי. אם לא ממש דיאטטי, לפחות דל שומן, או כזה שלא כולל טיגון עמוק, שמנת או גבינות מושחתות. ישר חטפתי דיכאון.

 

כל הדיאטות שלנו, שנערכו בשנים האחרונות, נכשלו בדיוק מאותה הסיבה: אני לא יודעת לבשל אוכל דיאטטי. זה לא שלא

צילום: איילת בן יוסף

ניסיתי, יש מספיק אנשים שישמחו לעמוד לצידי בבית המשפט של השמנים ולהעיד שאחת, איילת בן יוסף, עשתה מאמצים כבירים לנסות לשמור על העורקים ולצמצם את הפולקעס, אך ללא הועיל.

 

עכשיו, כשאני אמורה לאכול בשביל שתיים (בת, רבותי, יש לי בבטן בת!) המצב קשה שבעתיים. תיאורטית אני אמורה לאכול אוכל בריא ומאוזן ולא רק לחם לבן. אבל לדרבי חוקים משלו, ומה שבא לי לזלול כל היום זה במבה ולחם, וזהו.

 

מאז תחילת ההריון ממש קשה לי עם בשר. אני, שכל חיי טרפתי סטייקים אדומים (רצוי שיהיו רייר), בקושי יכולה לגעת בעוף. בביקור האחרון אצל הרופא אמרתי לו, "דוקטור, יש בעיה, כל היום אני אוכלת רק לחם, ויש לי ייסורי מצפון לגבי זאת שבבטן", הרופא הטוב חייך ואמר, "אני מקווה שאת אוכלת לחם טעים ויקר", ובזה סיים את הדיון.

 

אני יודעת מה הולך לקרות עכשיו: שורה של מגיבים יסבירו לי שהרופא אידיוט ושאני מסכנת את חיי ילדתי (קרוב לוודאי שאלה יהיו אותם מגיבים שאיחלו לי ללדת תינוק מעוות, בגלל שאני אוכלת נקניקיות. בהזדמנות זו, אני רוצה להודות לכל אותן נשמות טובות). אבל רגע לפני שעמדתי להכין פודינג לחם וחמאה (bread and butter pudding) שמלא בחמאה, חלב ולחם, חזר לי פתאום התאבון והחשק לבשר. ישר רצתי להכין קציצות וירקות וזללתי איזה מלפפון טרי או שניים, שהחזיר לי צבע ללחיים.

 

רגע לפני שמילאתי מחבת בשמן, שוב נתקפתי ייסורי המצפון ומייד החלטתי לאפות את הקציצות בתנור - ולסלק את השמן הרשע. אחרי שהקציצות נאפו בתנור, הרגשתי כל כך טוב עם עצמי שמייד חיסלתי שקית במבה.

 

  

קדרת כדורי בשר וירקות

 

החומרים: 

לכדורים:

500 גרם בשר בקר טחון

1/2 כוס אורז לא מבושל

1/3כוס פירורי לחם

3 כפות רוטב סויה (או מים ויותר מלח)

2 שיני שום כתושות

1 ביצה

מלח ופלפל שחור טחון טרי.

לירקות ולרוטב:

1 שקית לקט ירקות או 800 גרם ירקות: ברוקולי, כרובית, גזר

1 סלסלה (250 גרם) פטריות שמפניון

1 צנצנת (400 גרם) רוטב עגבניות מוכן

2 כפות שמן זית (אפשר לוותר)

1 כוס מים

 

וכך עושים:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
  2. מכינים את כדורי הבשר: מערבבים בקערה את כל המרכיבים ולשים היטב. אם התערובת יבשה מדי מוסיפים קצת מים או שמן. בידיים לחות, מגלגלים כדורים קטנים.
  3. מסדרים את תבנית: מרוקנים את הירקות הקפואים (לא צריך להפשיר) לתוך תבנית גדולה. מוסיפים את הפטריות (אם הן גדולות אפשר לחתוך לחצאים או רבעים) ו"דוחפים" את כדורי הבשר בין הירקות – המטרה היא ליצור שכבה אחידה של ירקות ובשר.
  4. בכלי נפרד מערבבים רוטב ומים. אם צריך מתקנים תיבול (אפשר לחזק בעוד שום) – ויוצקים מעל התבנית. מכסים בנייר אלומיניום (או במכסה, אם יש) ומכניסים לתנור.
  5. אחרי חצי שעה מערבבים היטב ואופים עוד חצי שעה. מורידים את המכסה לרבע שעה אחרונה של שיזוף.
  6. מגישים עם אורז לבן, קוסקוס או פתיתים.

 

תוספות החלפות ושאר ירקות:

  • רוצים לקצר תהליכים? במקום אורז לא מבושל מוסיפים לתערובת כוס אורז מבושל, ולא סוגרים את המכסה. מערבבים אחרי חצי שעה של אפיה ואופים עוד רבע שעה. וזהו.
  • אפשר את כל הסיפור לבשל גם בסיר רחב, עם מכסה – על אש קטנה.
  • ויש גם אופציה מושחתת: טומנים כדורוני מוצרלה קטנים בין הקציצות והירקות (הלכה הדיאטה).
  • אפשר לשחק עם הירקות: להוסיף תפוחי אדמה (והרי לכם תוספת פחממתית), אפונה, שעועית ירוקה ובצלים. במילים אחרות: נקו את המקרר.
  • גיוון א': במקום רוטב העגבניות אפשר להשתמש בצנצנת קטנה של רוטב ברביקיו.
  • גיוון ב': אותו הדבר רק עם רוטב אוריינטלי מצנצנת: הוייסין, טריאקי עשיר, צ'ילי מתוק וכדומה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איילת בן יוסף
מספיק קצת עם הבמבה
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים