שתף קטע נבחר

המועצה הציונית: "כמחצית מהעולים לא יהודים"

מנתוני המועצה הציונית עולה כי כמחצית מהעולים החדשים אינם יהודים. לטענתם, "אם נחשב את מספר העולים שאינם יהודים, ונפחית את מספר היורדים ובהם רוב יהודי גדול, נגיע למסקנה כי מספר היהודים שעזבו את ישראל במהלך שנת 2004 גדול ממספר היהודים שהגיעו לארץ". הסוכנות היהודית בתגובה: "זו דמגוגיה"

"יש להגביר את התודעה הציונית בארץ. התופעה לפיה יהודים מעדיפים לעזוב את ישראל דווקא בימים קשים אלה, מחייבת אותנו שינוי בחשיבה ובגישה לנושא. אם המגמה שלנו היא לייצר רוב יהודי גדול במדינה, חייבים לפעול יותר לעידוד עליית יהודים ממדינות המערב".

 

כך אמר היום (ה') ל-ynet משה בן-עטר, מנכ"ל המועצה הציונית מטעם ההסתדרות הציונית העולמית, לקראת פרסום דו"ח המועצה, לפיו בשנת 2004 חלה הגירה שלילית של יהודים מישראל. לפי ממצאי המועצה, הנלקחים מנתוני משרד הקליטה והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, יותר יהודים עזבו את ישראל לארצות המערב מאשר נכנסו אליה כעולים חדשים או כתושבים חוזרים, וממילא מחציתם של העולים אינם יהודים.


מתחילת השנה ועד לאמצע חודש נובמבר הגיעו לישראל 18,900 עולים חדשים. על-פי הערכות הסוכנות היהודית, עד לסוף השנה יגיע מספר העולים השנתי ל-22-23 אלף. ואולם, כמחציתם של עולים אלה אינם יהודים. מתוך כ-10-11 אלף עולי מדינות ברית המועצות לשעבר, כ-60%-70% אינם יהודים. הם אמנם נחשבים לזכאי עלייה על-פי חוק השבות, אך מבחינה הלכתית אינם יהודים ואינם מסתירים זאת.


בן-עטר ציין כי הממצאים מתייחסים גם ל-3,600 עולי אתיופיה מקרב בני הפלשמורה, אשר אינם יהודים על-פי ההלכה ונחשבים זכאי עלייה.


באשר למספר הישראלים אשר 'יורדים' מהארץ, מפרסומי הלמ"ס עולה תמונה עגומה למדיי. במהלך השנים 2001-2002 עמד מספר הישראלים היורדים על כ-19 אלף איש בקירוב בשנה. לצורך העניין, הכוונה היא לישראלים אשר עזבו את הארץ למשך פרק זמן של למעלה מ-12 חודשים.


מניתוח מספרי היורדים עולה, כי כמחצית ממספר הישראלים העוזבים באה מתוך העולים החדשים, ואילו כמחצית היא ישראלים ותיקים. כלומר, בין 7,000 ל-8,000 ישראלים ותיקים עזבו את ישראל במהלך שנת 2004. 


"אם נחשב את מספר העולים שאינם יהודים המצטרפים לישראל, ונפחית את מספר היורדים ובהם רוב יהודי גדול, נגיע למסקנה כי מספר היהודים שעזבו או עומדים לעזוב את ישראל במהלך שנת 2004 גדול ממספר היהודים שהגיעו לארץ", אמר בן-עטר. לטענתו, הדמוגרף פרופסור סרג'יו דלה פרגולה, העומד בין השאר בראש המכון לחקר מדיניות עם יהודי של הסוכנות היהודית, אישר את הממצאים. 


"מדובר בממצאים מאוד קשים ומדאיגים. אנחנו מבקשים להגביר את המיליטנטיות בנושא הציונות ולחזקה כדי שישראל לא תאבד מאופייה ומחוסנה", הוסיף בן עטר. 


הסוכנות: "זו דמגוגיה"


מהסוכנות היהודית נמסר בתגובה כי הנתונים, כפי שמציגה אותם המועצה הציונית, אינם מדויקים ואף מניפולטיביים. "קודם כל, קשה מאוד לדעת את זהותם של היורדים ולהחליט מי מהם יהודי על-פי ההלכה ומי לא. גם קשה מאוד לדעת מי נחשב, יורד מפני שפרק הזמן הנמדד הוא 12 חודשים בלבד", אמר ל-ynet דובר הסוכנות, ירדן ותיקאי.


לדבריו, "להציג את אלפי העולים החדשים שאינם יהודים על-פי ההלכה כמי שאינם ציונים או אינם נושאים באוריינטציה יהודית זו דמגוגיה. אמנם עולי אתיופיה אינם נחשבים ליהודים אך כולם עוברים גיור כבר במהלך חצי השנה הראשונה לשהייתם בארץ ומצטרפים אל היהדות. מעבר לכך, גם עולי ברית המועצות לשעבר שאינם יהודים הם כולם בעלי זיקה חזקה ליהדות וממשיכים לקיים בארץ חיים בזהות יהודית. מספר העולים הנוצרים מקרבם זעום".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
יהודים? עולים חדשים (ארכיון)
צילום: איי פי
ההסתדרות הציונית העולמית
מומלצים