שתף קטע נבחר

רווחי העתק של הבנקים מינואר: 4.1 מיליארד שקל

הרווח המצטבר של חמשת הבנקים עלה ב-9 החודשים הראשונים של השנה ב-75% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הפועלים ולאומי לבד צברו מינואר רווח של 3.2 מיליארד שקל. השיפור ברווחי הבנקים - בעיקר כתוצאה מירידה בהפרשה לחובות מסופקים, שיפור במרווח הפיננסי, ועלייה בהכנסות התפעוליות מגביית עמלות ודמי ניהול בפעילות בשוק ההון

חמשת הבנקים הגדולים סיימו את תשעת החודשים הראשונים של השנה עם רווח עתק כולל של 4.15 מיליארד שקל - גידול של 75% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הרווח שצברו לאומי והפועלים מינואר הסתכם ב-3.2 מיליארד שקל.

 

את הרבעון השלישי סיימו חמשת הבנקים עם רווח מצרפי של 1.4 מיליארד שקל - גידול של 41% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

 

תוצאות הבנקים ברבעון, בפרט לאומי והפועלים, הושפעו לטובה מירידה בהפרשות לחובות מסופקים, בעיקר במגזר העסקי, עקב השיפור בכושר ההחזר של הלווים כתוצאה מההתאוששות במשק. בבנק הפועלים תרם המגזר העסקי ברבעון רווח של 119 מיליון שקל, בהשוואה להפסד של 68 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בלאומי תרמה החטיבה העסקית רווח של 52 מיליון שקל - כמעט פי 2 לעומת הרבעון המקביל אשתקד.

רווחי הבנקים רבעון שלישי
בנק רווח (במיליוני ש') תשואה להון (ל-9 חודשים, במונחים שנתיים) הון עצמי (במיליארדי ש') שינוי בהפרשה לחובות מסופקים
הפועלים 590 15.8% 15 34%-
לאומי 539 14.6% 15.6 15%-
דיסקונט 107 10% 6.2 11%+
המזרחי 129 12.8% 4.1 16%+
הבינלאומי 33 6.5% 3.6 5%+

 

רווחי המימון של הבנקים גדלו ברבעון, על רקע המשך הגידול במרווחים הפיננסים, קרי, עלייה בריבית שהם גובים על האשראי. עם זאת, אנליסטים מעריכים כי עלייה זו במרווח במגזר העסקי עומדת לפני סיום ואף תיתכן ירידת מרווחים קלה ברבעונים הקרובים, על רקע החרפת התחרות בין הבנקים במתן אשראי חדש.

 

הגידול ברווחי המימון הושג על אף שברבעון הנוכחי לא חלה עלייה במדד המחירים לצרכן, בניגוד לרבעון הקודם, בו הוא עלה ב-1.4%. מדד חיובי משחק לטובת הבנקים, לאור השפעת המדד על עודף הנכסים צמודי המדד.

 

ההכנסות התפעוליות גדלו במרבית הבנקים, על רקע המשך התרומה הגבוהה של שוק ההון. התרומה באה לידי ביטוי בעמלות מסחר בניירות ערך שגובים הבנקים, ומדמי ניהול.

 

בנק הפועלים הציג רווח שיא של 590 מיליון שקל. הבנק נהנה מרוח גבית מההנפקה השניה של בנק סיגניצ'ר הניו יורקי, כשזו תרמה לבנק רווח של 180 מיליון שקל. ברווחי המימון חל גידול 12.9%, ובהפרשה לחובות מסופקים חלה ירידה של 34% ביחס לרבעון המקביל אשתקד.

 

בנק לאומי הציג רבעון מצוין עם רווח של 539 מיליון שקל. הרווח מפעולות מימון לפני הפרשה לחובות מסופקים גדל ב-11% ביחס לרבעון המקביל, וההפרשה לחובות מסופקים ירדה ב-15%. הבנק נהנה מרווח גדול של 98 מיליון שקל מהחברה לישראל, בה הוא מחזיק 20%.

 

בנק דיסקונט הציג רבעון חיובי עם רווח של 107 מיליון שקל. הבנק ממשיך, זה הרבעון השני להציג תשואה להון דו ספרתית של 10%. תוצאות הבנק הושפעו לרעה מהפרשה בגובה 97 מיליון שקל שנאלץ הבנק לבצע בגין חברת הכבלים תבל, בהוראת בנק ישראל, בהמשך להפרשות שבוצעו אשתקד. התרומה העיקרית לרווחי הבנק מגיעה מהמגזר הקמעונאי - שתרם 60% מהרווח (סך של 264 מיליון שקל). המגזר העסקי הסב הפסד של 49 מיליון שקל.

 

בנק המזרחי הציג רווח נקי של 129 מיליון שקל, כאשר בנק טפחות, בבעלותו המלאה, הרוויח 50 מיליון שקל. 

 

הבנק הבינלאומי הציג רווח צנוע יחסית של 33 מיליון שקל. הרווח הושפע לרעה מהפרשה בגובה 84 מיליון שקל שביצע הבנק בגין חברת הכבלים תבל, על פי הוראת בנק ישראל. מדובר בהמשך הפרשה שביצע הבנק אשתקד. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צבי זיו. רוח גבית מבנק סיגניצ'ר
צילום: צביקה טישלר
גליה מאור. החטיבה העסקית הרוויחה פי 2
צילום: צביקה טישלר
צילום: ראובן קפוצ'ינסקי
גיורא עופר. רבעון מוצלח
צילום: ראובן קפוצ'ינסקי
מומלצים