שתף קטע נבחר

שלושים מאפינס ליום ההולדת

לכבוד יום ההולדת השלושים של אחיו של מוטי, נרתמת איילת למאמץ המשפחתי, ומכינה 30 מאפינס שוקו-בננה, לרגל המאורע המשמח

טקסי יום הולדת במשפחה של מוטי הם עניין רציני, אולי אפילו קדוש. האירוע נפרש על פני יומיים וכולל ארוחת ערב ביתית ביום שישי (עם מאכלים שחתן השמחה אוהב במיוחד), יציאה משפחתית לארוחת צהריים במסעדה ביום שבת (שבדרך כלל מסתיימת בהכרזה "הם נורא התדרדרו בזמן האחרון") והפינאלה, שמתקיימת בבית ההורים - האספות משפחתית בבית ההורים שמוקדשת לאכילת עוגות קצפת (כולל צילום עם העוגות) ולטקס חלוקת המתנות.

 

השבוע חגג יואב, אח של מוטי, יום הולדת שלושים. ימי הולדת עגולים הם סיבה כפולה וחגיגית למסיבה - אי אפשר לחגוג החלפת קידומת כאילו מדובר ביום הולדת סתמי. הפעם רוית, אשתו של יואב, היתה אחראית על החגיגות וכך יצאה לה

צילום: איילת בן יוסף

כל משפחת מוטי והמשפחה של רוית ליום שלם של טיול הפתעה. הטיול כלל הרבה אוכל ואטרקציות תיירותיות לכל המשפחה. בסוף היום, עייפים אך מרוצים, הגענו בחזרה לבית של יואב ורוית לטקס חיתוך העוגות וחלוקת המתנות המסורתי.

 

ומה נותנים לבחור שהגיע לגיל שלושים ובאמת יש לו כבר הכל? בהתחלה מוטי ואני רצינו לקנות לו צניחה חופשית, אבל נבהלנו מהמחיר וגם לא היינו בטוחים שהוא יתלהב מהרעיון. כזכור, מוטי היה בשלושת השבועות האחרונים במילואים, וכל עניין המתנה נדחה (כרגיל) לרגע האחרון.

 

בסוף, אחרי לבטים רבים החלטנו להפתיע את כולם ולהשקיע במתנה יצירתית, והכנו ליואב 30 מתנות יום הולדת שקשורות למספר 30: שקית עם שלושים שוקולדים, 30 דקות שיחה לחו"ל, מנוי לעיתון יומי ל-30 יום, חולצה שמופיעה עליה הספרה 30, 30 דגי זהב באקווריום, עציץ עם 30 עלים וכן הלאה וכן הלאה.

 

כיוון שאין חגיגה בלי עוגה, גם הכנו (טוב, הכנתי) עוגה. בהתחלה חשבתי להכין עוגה ולחתוך ממנה את הספרה 30, מוטי הציע שנאפה עוגת דובוש מפלצתית עם שלושים שכבות, אבל את שתי העוגות הנ"ל היה קצת קשה לשנע ולחלק ביום האירוע – אז בסוף הלכנו על מאפינס. ליתר דיוק, 30 מאפינס עם שוקולד צ'יפס שסודרו על צלחת ונקשרו בסרט.

 

במקור, מכיל המתכון חלב וכמות גדולה של סוכר, אבל בשעה 2 לפנות בוקר, כשהואלתי להתחיל לאפות – התברר שהחלב נגמר וגם הסוכר במחסור. למזלי מצאתי במקרר אלטרנטיבה ראויה: בקבוקים של שוקו ומשקה-בננה שהתגלו כמציאה מעולה. ובמקום לסדר את המאפינס בשלוש קומות, כמו עוגת חתונה, ולשפוך מלמעלה קרם – פשוט הגשנו אותם ככה, כי על השולחן כבר המתינו שלוש עוגות קרם משובחות. אח של מוטי הביט בנו המום ומשועשע מבעד להר המתנות הקטן, מזל שיום הולדת שלושים יש רק פעם בחיים.

 

 

מאפינס שוקו ושוקו-בננה ליום הולדת

 

חומרים (12 מאפינס - תבנית שקעים אחת):

2 כוסות קמח תופח מאליו

1/2 כוס סוכר חום (דחוסה)

2 ביצים

2/3  כוס משקה שוקו או משקה חלב בטעם בננה או משקה מוקה

150 גרם חמאה מומסת או חצי כוס שמן

150 גרם (חצי חבילה) שוקולד-צ'יפס

 

עטרות נייר גדולות

 

וכך עושים:

מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה א' מערבבים קמח וסוכר, בקערה ב' טורפים ביצים, חמאה ושוקו לתערובת הומוגנית.

מעבירים את תוכן קערה א' לתוך קערה ב' ומערבבים בזריזות – רק עד שהמרכיבים מתאחדים, לא יותר. מוסיפים שוקוצ'יפס ומערבבים.

מחלקים את תערובת המאפינס לעטרות הנייר, נוח יותר לעשות את זה כשהן נמצאות כבר בתוך השקעים של התבנית.

אופים כ-30 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפין יוצא נקי.

  

תוספות החלפות ושאר ירקות:

  • אפשר להשתמש בשוקלד-צ'יפס משוקו לבן או בנטיפי שוקולד ג'נדויה (אגוזים). הג'נדויה הולך מצויין עם החלב-בננה.
  • במקום שוקו קנוי אפשר בהחלט להכין משקה ביתי מאבקת שוקו.
  • במקום סוכר חום אפשר להשתמש בסוכר לבן – א בל קחו בחשבון שהמאפינים יצאו קצת חיוורים.
  • עוד תוספות אפשריות: אגוזים, צימוקים וקוקוס קלוי.

 

 

30 שכבות קרפ וקרם שוקולד

 

זה פחות מתכון ויותר פטנט: מכינים קרפים דקים, מורחים עליהם גנאש שוקולד ועורמים אחד על השני. כאן הכנו את גרסת שלושים השכבות – אבל אתם בהחלט יכולים להסתפק בחצי או שליש ולקצץ את הכמויות בהתאם.

 

החומרים: 

3 כוסות קמח

6 ביצים

3 כוסות חלב

100 גרם חמאה מומסת

1/2 כוס סוכר

3 כפות ליקר לפי הטעם האישי (קלווה, אמרטו, פרנג'ליקו) – אופציונלי

לגנאש:

3 מיכלים שמנת מתוקה (28% לפחות)

400 גרם שוקולד מריר, חלב או לבן - קצוץ

 

וכך עושים:

  1. מכינים את הקרפים: בקערה א' טורפים ביחד ביצים וחלב. בקערה ב' (שצריכה להיות גדולה יותר) מניחים קמח. מוסיפים את תערובת הביצים וטורפים עד שמתקבלת מסה אחידה. מוסיפים את החמאה המומסת והליקר ומערבבים היטב.
  2. משמנים ומחממים מחבת טפלון ויוצקים מעט מהבלילה, מנערים את המחבת עד שהבלילה מכסה את כל השטח, מטגנים שתי דקות, הופכים לצד השני ומטגנים עוד דקה – מורידים מהאש. הקרפ הראשון תמיד מתפצלח – אבל אלה שאחריו אמורים כבר להיות בסדר. כך עושים 30 קרפים ומשתדלים שהם יהיו בגודל אחיד.
  3. מכינים את הגנאש: מרתיחים את השמנת. מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס ומתקבלת תערובת קרמית. ממתינים שהגנאש יתקרר מעט לפני שממשיכים
  4. מרכיבים את העוגה: נוטלים עלה אחד של קרפ, מורחים עליו שכבה דקה של גנאש, מכסים בעלה נוסף, מורחים שוב גנאש וחוזר חלילה – 30 פעם... מקפידים שהשכבות ישבו במדוייק אחת מעל השניה. את השכבה האחרונה אפשר לקשט בסוכריות. מכניסים למקרר לשעה לפחות לפני ההגשה.

 

תוספות החלפות ושאר ירקות:

  • לעצלנים באמת: אפשר להמיר את הגנאשים בשוקולד למריחה או נוטלה ואפשר לקנות תערובת מוכנה להכנת קרפ. אתם צריכים רק לטגן ולהרכיב.
  • לעוגה יותר מעניינת, אפשר להכין שניים או שלושה סוגי גנאשים (מחלקים את השמנת הרותחת לכלים ומוסיפים שוקולד באופן יחסי) – ולמרוח על הקרפים בתורות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איילת בן יוסף
30 מאפינס - אחד לכל שנה
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים