שתף קטע נבחר

סלט קוסקוס לשנה החדשה

מאחר ומוטי מסרב לחגוג חגים של גויים, איילת בן יוסף נאלצת להכין ארוחה חגיגית בבית לקראת השנה החדשה

אצלנו בבית לא חוגגים את הסילבסטר. מוטי מסרב לחגוג חגים של גויים. כזה הוא, איש עקרונות, ולי זה לא ממש אכפת. פעם, לפני כמה שנים שכנעתי אותו לצאת איתי למסעדה. זה היה סיוט לא נורמלי: קודם כל הרחובות מפוצצים באנשים, אין חניה ואין מקום באף מסעדה (חייבים להזמין שבועיים מראש), בסוף מצאנו מקום ואז התברר שהתפריט לערב הסילבסטר קבוע ושנאלץ להיפרד מכ-500 שקלים, לא כולל שירות וקולה, אבל כן כולל "שמפניה בחצות". כיוון שכבר הגענו ומצאנו מקום

התישבנו. האוכל היה טוב, אפילו טוב מאוד, אבל אז הגיעה שעת חצות ופתאום כל המסעדה הפכה לסניף קטן של כיכר טיים בניו יורק: בלונים, זיקוקים ומלצרים שצווחו כאילו אין מחר. אמאלה, מה זה?

 

ואז חילקו לנו "שמפניה חינם", כלומר יין נתזים מאיכות בינונית. אחרי הקינוח התגלגלנו הביתה (בפקקים) ונשבענו אחד לשניה שיותר אנחנו לא יוצאים מהבית כדי לקדם את השנה החדשה. אם היא תרצה לבוא אנחנו נשמח לארח אותה אצלנו בסלון.

 

בכל זאת, למרות שאנחנו לא חוגגים חגים של גויים, נעים לנו לציין את השנה האזרחית החדשה. וזאת עוד סיבה לערוך סיכומים, מצעדים והבטחות לעתיד. אפילו מוטי מוכן לעשות ג'סטה, בתנאי שאני לא אקרא לזה "סילבסטר".

 

שנת 2005 הולכת להיות שנת מפנה. את החודשים הספורים, לפני שאנחנו הופכים למשפחה של ממש, אנחנו מקדישים 

צילום: איילת בן יוסף

לזוגיות. וערב השנה החדשה הוא הזדמנות מצויינת להרביץ זוגיות לתפארת, להתכרבל מתחת לפוך ולהכין את המאכלים ששנינו מאוד אוהבים.

 

תפריט הסילבסטר שלנו הורכב משני סטייקים עסיסיים (אנטריקוט, מידיום-רייר), לידם תפוחי אדמה קטנים צלויים, סלט קוסקוס עם גבינת חלומי מטוגנת ופונדנט שוקולד קנוי (יש גבול גם להשקעה שלי). מוטי ערך שולחן חגיגי עם נרות ומפיות ששמורות לאורחים, הדלקנו את התנור ואכלנו בעיניים מצועפות. שכרנו סרט דביק, התכרבלנו מתחת לשמיכה ואני נרדמתי שלוש דקות בדיוק אחרי שהתחילו הכתוביות.

 

 

סלט קוסקוס וחלומי

להגיש מהר לפני שמתקרר. או לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.

 

נזדקק ל:

1 חבילה (350 גרם) קוסקוס אינסטנט בגודל בינוני

2 בטטות קטנות או 1 גדולה – קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 1X1 ס"מ

2 זוקיני (קישוא ירוק), חתוך לקוביות, כמו הבטטה

כ- 10 עגבניות שרי חתוכות לרבעים (אם עגבניות קטנות מאוד מוסיפים עגבניות וחותכים לחצאים)

1/2 צרור עירית קצוצה

1 חבילה (כ-250 גרם) גבינת חלומי, חתוכה לקוביות

שמן זית לטיגון ותיבול

1 כף חומץ בלסמי

1 כפית אורגנו יבש או תערובת עשבים יבשים (פרובאנס, טוסקנה)

מלח ופלפל שחור, טחון טרי

 

וכך עושים:

  1. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבטטה והקישואים. שומרים על אש בינונית (שלא ישרף), ממליחים, מפלפלים ומתבלים באורגנו/עשבים יבשים אחרים. מטגנים ומערבבים מדי פעם במשך כ-15 דקות, עד שהבטטות מתרככות. הן עדיין צריכות להישאר נגיסות ולא מעוכות.
  2. בזמן שהירקות במחבת מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן – משמיטים את אבקת מרק העוף שהיצרנים ממליצים להוסיף.
  3. כשהירקות מוכנים מעבירים אותם לכלי עם הקוסקוס המוכן. באותה מחבת (לא צריך לשטוף) מטגנים את קוביות החלומי. בזמן שהקוביות מיטגנות מערבבים את הסלט: לקוסקוס עם הירקות מוסיפים עגבנית, עירית, חומץ, מלח ופלפל ומערבבים היטב, אם צריך מוסיפים עוד קצת שמן זית.
  4. כשהגבינה מוכנה (פריכה ושחומה) – מוסיפים גם אותה לסלט, שומרים בערך שליש בצד, מערבבים עירבוב אחרון, מפזרים למעלה את הגבינה ששמרנו בצד ומגישים.

 

החלפות, תוספות ושאר ירקות:

  • להגשה אלגנטית יותר: אפשר לפרוס את החלומי לפרוסות ולצלות על מחבת פסים ("גריל") – כך שהגבינה מקבלת פסים יפים. מגישים אותה מעל הסלט ולא מעורבבת בפנים.
  • ירקות נוספים שאפשר להוסיף לחגיגה: חצילים (קוביות חציל קטנות), פלפלים בכל מני צבעים ובצל קצוץ – מוסיפים את כל הירקות למחבת ומטגנים ביחד עם הבטטה והקישואים.
  • עשבי תיבול טריים יכולים להוסיף עוד טעמים ורעננות: פטרוזיליה, אורגנו, זעתר וטימין.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איילת בן יוסף
סלט קוסקוס עם חלומי
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים