שתף קטע נבחר

מייבשים את "טיפות החלב": יקוצצו 200 משרות

"משרד הבריאות החליט לייבש את טיפות החלב", טוענים הבוקר רופאי בריאות הציבור, בעקבות הוראה חדשה לקצץ 200 משרות בתחנות לאם ולילד ברחבי הארץ. משרד הבריאות: "מדובר במשרות שנדרשנו לקצץ בעבר הרחוק והן טרם קוצצו. אנחנו בוחנים דרכים על מנת שהדבר לא ישפיע על רמת השירות ואיכותו"

בימים האחרונים פנו בכירים בשירותי בריאות הציבור למחוזות ולנפות השונים של משרד הבריאות, והורו על קיצוץ מיידי של 200 משרות (כ-5% מהמשרות) בתחנות לאם ולילד ובלשכות הבריאות המחוזיות. כך נודע ל-ynet. מדובר בקיצוץ של למעלה מ-200 עובדים, שכן פעמים רבות על תקן של משרה אחת מתפקדים כמה עובדים, כל אחד מהם במשרה חלקית.

 

עיקר הקיצוץ יבוא לידי ביטוי בתחנות לאם ולילד (טיפת חלב), שסובלות בזמן האחרון מקיצוץ הולך ומתמשך. פגיעה עשויה להירשם גם בשירותים שמעניקה לשכת הבריאות המחוזית. "זה מצב בלתי אפשרי", אומרים רופאים בכירים בתחום בריאות הציבור, "שיגרום לכך שאי אפשר יהיה לספק את השירות הנדרש. משרד הבריאות פשוט החליט לייבש את טיפות החלב, שגם ככה מיובשות כבר כמה חודשים, באמצעות 'קיצוץ זוחל' וסגירה של הטיפות".

 

"אם גם הקיצוץ הזה ייצא אל הפועל", מתריעים הבכירים, "זה פשוט יהיה גזר דין מוות לטיפות החלב, וזה פשוט יוביל לפגיעה בבריאות הציבור. זה קיצוץ מאוד משמעותי מבחינת טיפות החלב, שמתבססות על תקנים של משרד הבריאות".

 

"אף אחד לא מתרגש מזה", מסביר בכיר אחר, "משום שזה קיצוץ זוחל, וזה תואם את תפישת האוצר, שאומר שצריך להפריט הכל ולהעביר גם את טיפות החלב מאחריות משרד הבריאות לקופות החולים. אבל זה פוגע ביישובי פריפריה ומגדיל את אי השוויון באופן בוטה ומובהק. אם נסגרת תחנת טיפת חלב ליד הבית, והאמא צריכה לנסוע עוד 3 קילומטרים בשבילה – סביר להניח שהיא כבר לא תיסע, ופשוט תוותר על השירות החיוני הזה".

 

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה כי "נעשיית כעת עבודת מחשבה ותכנון במשרד הבריאות על מנת לבדוק אם ניתן להעביר בכמה ישובים את תחנות האם והילד ושרותי בריאות התלמיד לאחריות קופות החולים, כפי שהדבר נעשה כבר במספר ישובים ברחבי הארץ".

 

"הניסוי במידה וייערך", לשון התגובה, "יבוצע כפיילוט, בפיקוח משרד הבריאות ובשיתוף קופות החולים ומשרד האוצר. משרד הבריאות עושה הכל על מנת לשמור על איכות השירות הניתן לתינוקות ולילדי ישראל".

 

האם הקיצוץ יפגע בבריאות הציבור בשל מצוקת כוח אדם קשה, שלא תאפשר ללשכות המחוזיות והנפתיות לבצע את עבודתן בצורה טובה? במשרד הבריאות אומרים כי לדברים אין שחר וכי "לטענה זו אין שום קשר לפיילוט, שטרם נקבע סופית היכן ואם בכלל ייערך".

 

"מדובר במשרות", אומרים במשרד, "שנדרש משרד הבריאות לקצץ בעבר הרחוק מאוד וטרם קוצצו, אולם משרד האוצר דורש בכל זאת לקצצן. במשרד הבריאות בוחנים דרכים על מנת שהדבר לא ישפיע על רמת השירות ואיכותו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביגיל עוזי
טיפת חלב. הסוף מגיע?
צילום: אביגיל עוזי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים