שתף קטע נבחר

אלף חומוסיות בישראל

חצי מהחומוסיות מצויות בסכנת סגירה. הסיבות העיקריות לסיכון הגבוה הן החלפת הבעלים, המתרחשת בקצב גבוה והתחרות הקשה הנובעת מריבוי מסעדות החומוס באזורים קטנים יחסית

מסעדות החומוס של שטראוס יצטרפו לכאלף חומוסיות הפועלות כיום בישראל. מנתוני חברת דן-אנד-ברדסטריט עולה, כי מדובר בענף שטומן בחובו סיכון עיסקי גבוה.

 

חצי מהחומוסיות מצויות בסכנת סגירה. הסיבות העיקריות לסיכון הגבוה הן החלפת הבעלים, המתרחשת בקצב גבוה, והתחרות הקשה הנובעת מריבוי מסעדות החומוס באזורים קטנים יחסית.

 

רוב מסעדות החומוס משרתות את הציבור בעיקר בשעות הצהריים ואחר הצהריים. הן אינן נתפסות כבילוי לשעות הערב וגם אינן מהוות אלטרנטיבה לבתי-קפה ומסעדות המציעות ארוחות בוקר. שעות הפעילות של החומוסיות המסורתיות הן בין 8:30 ל-17:00, בדרך-כלל באמצע השבוע. יש מסעדות שפועלות גם בימי שישי באותן שעות, אך רובן סגורות בשבת.

 

51% מהחומוסיות בארץ ממוקמות באזור גוש דן, 19.3% בצפון ו-11.8% באזור השפלה. באזור השרון ממוקמות 10.4% מהחומוסיות ובירושלים ממוקמות 7.5%. החומוסיות ממוקמות, בדרך-כלל, באזורי תעשייה, באזורי מסחר ובאזורי תעסוקה, לרבות אזורים עם ריכוז גבוה של משרדים. קהל היעד מורכב בעיקר מעובדים הרואים בחומוס פתרון מהיר וזול לארוחת צהריים. מחיר ארוחה ממוצעת בחומוסייה עומד על כ-25 שקל, כולל שתייה.

 

בשנים האחרונות נרשמה עלייה בפעילות החומוסיות ואף הוקמו מספר רשתות בתחום, כמו חומוס גבעתיים וצנובר, שביקשו לצאת מהדימוי של מסעדות הפועלים. החומוסיות החדשות ממוקמות באזורי בילוי, שעות הפתיחה שלהן הורחבו לשעות הערב והלילה, כולל שישי שבת, וקהלי היעד כוללים צעירים ומשפחות. בחומוסיות החדשות גם המחיר התעדכן והוא מגיע לכ-40 שקל למנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביגיל עוזי
חומוסיה: סיכון עסקי גבוה
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים