שתף קטע נבחר

רמון: לשפוט מתנחלים בבתי דין צבאיים

בישיבה הראשונה של ממשלת האחדות הציע השר רמון לייעל את מערכת האכיפה נגד מתנחלים מפירי חוק. היועץ מזוז השיב לו: זה לא מעשי. גם מופז מתנגד וסבור "שיש להשאיר את צה"ל מחוץ למחלוקת". שרת המשפטים אמרה כי יש צורך בפעילות אכיפות חוק משותפת לצבא, למשטרה ולפרקליטות"

השר חיים רמון הציע היום (ג') בישיבת הממשלה לשפוט מתנחלים בבתי דין צבאיים במידה ויפרו את החוק, על מנת לפעולה בצורה יעילה ומהירה יותר. היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, השיב לו כי אפשרות שכזו אכן קיימת, אך מעשית לא בוצעה מזה זמן רב. לדברי מזוז, עדיף להשאיר את המצב הקיים בו מתנחלים מפרי חוק נשפטים בבתי משפט אזרחיים.

 

גורמים בסביבתו של שר הביטחון, שאול מופז, הבהירו כי הוא מתנגד להצעתו של השר רמון וסבור ש"גם בתחום הזה יש להשאיר את צה"ל ומערכת הבטחון מחוץ למחלוקת ויש להזהר מלגרור את צה"ל לסוגיות הפוליטיות". 

 

בהתייחסו לסרבנות ולאלימות המתנחלים נגד כוחות הביטחון, אמר השר מופז כי "מהנתונים עולה תמונת מצב מדאיגה המעידה על החמרה משמעותית ביוזמות מאורגנות של קבוצות קיצוניות כלפי אנשי כוחות הביטחון.

 

"אנו עומדים בפני תקופה קשה, המציאות השתנתה ועל המערכת לעבוד בשילוב זרועות, הן במתן גיבוי חד משמעי ונחרץ להפסקת הדה לגיטמציה של כוחות הביטחון והן בהפעלת הכלים המשפטיים במידתיות ובשיקול דעת שיקבעו על ידי המערכת המשפטית".

 

שר החוץ, סילבן שלום, התנגד להצעת רמון בתוקף ואמר בתגובה: "יש לטפל בתופעת הסרבנות והפרות הסדר בגדה מן השורש. אבל יש להפריד בין התבטאויות ומעשים. אסור שצה"ל יטפל בהפרות סדר בשטחים. אין זה מתפקידם של בתי הדין הצבאיים לטפל במפירי חוק אזרחיים".

 

גם שרת המשפטים, ציפי לבני, הביעה בישיבה דאגה מהתגברות הסרבנות, ומהדה-לגיטיציה להחלטות הממשלה והכנסת באשר לפינוי. "בראייתי אין מדובר באירוע חד פעמי, אלא בתהליך שמלווה בפעולות ליצור לגיטימיות למעשים לא חוקיים, ולפגוע בלגיטימיות תהליך הפינוי", אמרה לבני.

 

לדברי השרה, "ככל שהמעשים וההתבטאויות מחריפים כך הסכנה עולה. יש צורך בפעילות אכיפות חוק משותפת לצבא, למשטרה ולפרקליטות, כאשר ינתן גיבוי לתביעות שהמשטרה מגישה, כולל ערערים במקום שבתי המשפט מקלים ומשחררים.

 

"בנוסף, ייערך תאום נוסף בין הצבא המשטרה והפרקליטות, וכחלק מזה היתה אתמול פגישה בין היועץ המשפטי לממשלה, למפכ"ל המשטרה אתמול" 

 

מזוז וקראדי הסכימו אתמול כי מעתה האכיפה תהיה יעילה ומהירה יותר, ולא תסתפק במעצרם של מתפרעים ובשחרורם המהיר לאחר מכן. עוד הוחלט כי תיעוד האירועים ייעשה בקפידה, וכי אם יהיו די ראיות, זמן קצר לאחריהם, לא תהסס המדינה להגיש כתבי אישום נגד המתפרעים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכאל קרמר
רמון. רוצה בתי דין צבאיים
צילום: מיכאל קרמר
צילום: מאיר אזולאי
מופז. להוציא את צה"ל
צילום: מאיר אזולאי
צילום: חן מיקא
לבני. תיאום בין כל הגורמים
צילום: חן מיקא
מומלצים