שתף קטע נבחר

מרק צ'ילי קון קרנה

איילת בן יוסף מתמודדת עם הצרבת של מוטי, ממתינה בסבלנות שיבשל לה אוכל, ובסוף מתייאשת ומכינה בעצמה מרק צ'ילי

מאז שאני בהריון, למוטי יש צרבת. גם אני סובלת ממנה ברמה זו או

אחרת, אבל אין ספק שהצרבת שלו גונבת את הצגה. בכל ערב, בסביבות השעה שבע, הוא מתחיל לגנוח ולילל. הוא רץ לכרסם שקדים, לשתות חלב ולאכול טבליות סידן, אבל שום דבר לא ממש עוזר. מוטי מתנהג כמו הריונית לתפארת ואני יכולה רק לקנא.

 

סוף סוף, כשכבר יש לי הזדמנות לגיטימית לקבל קצת תשומת לב בבית הזה, במקום לשכב על הגב ולבקש מבעלי היקר שיעסה לי את כפות הרגליים, אני נאלצת לסעוד אותו. שהרי הוא לא מסוגל גם לסבול מצרבת וגם לעשות לי מסאז' בכפות הרגליים...

 

מדי פעם אני מצליחה לשכנע את מוטי לבשל משהו בשבילי, כי כואב לי הגב ואין לי כוח ובכלל, הגיע הזמן שהוא יפנק קצת את אשתו. לשכנע אותו זה קל. הוא מייד מסכים שהגיע הזמן שהוא יעשה משהו למעני ואפילו מוכן לערב בכך בישולים. הבעיה היא להניע אותו לפעולה. אני יכולה למות מרעב ולקום לתחיה חמש פעמים ועדיין הוא ישאר דבוק למחשב או לטלוויזיה, או לתנור.

 

השבוע הוא הבטיח לי צ'ילי קון קרנה, שזה בערך המאכל היחידי שהוא יודע לבשל לבד. אז הבטיח. בהתחלה הוא נתקע מול המחשב, אח"כ היתה לו צרבת ואח"כ הוא דיבר בטלפון ובנתיים כבר ירד הלילה ואפילו הצרבת שלי כבר נרגעה (לאות סולידריות?).

 

בסוף הלכתי למטבח בעצמי ובישלתי מרק צ'ילי, במקום צ'ילי קון קרנה. מרק שמורכב מכל החומרים של צ'ילי, בתוספת פתיתים (בצורת כוכבים), בתוספת מים

צילום: איילת בן-יוסף

ומינוס כל הדברים החריפים שבימי כתיקונם אין לי בעיה איתם, אבל היום הם עושים לשנינו צרבת אימים. אכלתי לבד שתי קעריות ואז מוטי נכנס למטבח, הפשיל שרוולים ושאל אותי איפה הבשר?

 

מרק צ'ילי

חורף בגרסתו הטהורה ביותר: מרק שמכיל קטניות, פסטה, בשר ואפילו ירקות. חם, סמיך וטעים.

 

החומרים (ל-6-8 מנות):

 

250 גרם בשק בקר טחון

מעט שמן לטיגון

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתושות

1 קופסא שעועית אפויה במיץ עגבניות (400 גרם)

1 קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות 800 גרם

3 כוסות מים

1/2 כוס פתיתים בצורת כוכבים

1/2 כפית כמון

מלח, פלפל שחור טחון טרי

פטרוזיליה או כוסברה קצוצה להגשה.

 

וכך עושים:

  1. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבשר הטחון, עד שהוא משחים. מורידים מהאש ושומרים את הבשר בצד.
  2. מחזירים את הסיר לאש (ולא שוטפים), מוסיפים עוד מעט שמן ומטגנים את הבצל. כשהוא הופך לשקוף מוסיפים שום, מטגנים ביחד חצי דקה ומוסיפים שעועית (עם הנוזלים), עגבניות ומים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  3. מוסיפים תבלינים, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה.
  4. מוסיפים פסטה ואת הבשר המטוגן ומבשלים עוד 10 דקות, עד שהפתיתים רכים ומוכנים. אם צריך מוסיפים עוד מים עד שמתקבלת הסמיכות הרצויה.
  5. מחלקים לקערות הגשה, מפזרים למעלה מעט פטרוזיליה/כוסברה ומגישים.

 

אם נשארו לכם שאריות, אפשר לשמור במקרר ולחמם למחרת, אבל אז תצטרכו להוסיף למרק עוד מים.

 

 

החלפות, תוספות ושאר ירקות:

  • את השעועית מקופסא אפשר החליף בכוס שעועית לבנה מבושלת, כזאת שהשריתם ובישלת מראש או בשעועית מבושלת ומוקפאת (של סנפרוסט)
  • למרק חריף יותר: אפשר להחליף את השעועית בשעועית "צ'ילי" – מוצר שנמצא על מדפי השימורים, ממש ליד השעועית הרגילה.
  • להעשרת המרק: מוסיפים קוביות של קבנוס או בייקון ומטגנים אותן עם הבצל בהתחלה.
  • לא שומרים כשרות? קצת גבינה צהובה מגוררת מעל המרק יכולה לעשות לו רק טוב.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איילת בן-יוסף
מרק צ'ילי קון קרנה, מינוס החריפות
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים