שתף קטע נבחר

בית המשפט: טלי פחימה תשוחרר למעצר בית

שופטי המחוזי הורו לשחרר למעצר בית את פחימה, המואשמת בסיוע לאויב בשעת מלחמה. השופט גורפינקל: "דרגת החומרה במעשיה אינה כזו שמחייבת את מעצרה עד תום ההליכים וניתן להשיג את מטרת המעצר גם באמצעים שפגיעתם פחותה". האם שרה מבטיחה: "אשמור על טלי כמה שאוכל. נעשה מסיבה עם כל החברים". הפרקליטות כבר הודיעה: נערער

בית המשפט המחוזי בתל אביב החליט היום (ב') לשחרר למעצר בית את פעילת השמאל, טלי פחימה, המואשמת בסיוע לאויב בשעת מלחמה. השופט צבי גורפינקל קבע כי פחימה תשהה בפיקוח אמה, שרה, ואחותה בקרית גת.

 

במקביל, נדרשת פחימה להפקיד ערבות ויוצא נגדה צו עיכוב יציאה מהארץ עד תום ההליכים במשפטה. עם זאת בית המשפט עיכב את ביצוע השחרור למשך 24 שעות כדי לאפשר לפרקליטות לערער על ההחלטה לבית המשפט העליון וזאת לאחר שהפרקליטות כבר הודיעה שהיא תערער.

 

בנוגע לאישום המשמעותי ביותר נגד פחימה - הקראת חוברת סודית של צה"ל למבוקשים - כתב השופט גורפינקל כי "בעקבות העובדה שפחימה הקריאה את הבחוברת הורה זכרייה זביידי למבוקשים להסתתר וכאשר נכנסו כוחות צה"ל למחנה הפליטים בג'נין ועצרו מבוקשים הם לא הצליחו לעצור את המבוקשים שנכללו בחוברת הסודית".

 

יצויין כי החוברת הגיעה למבוקשים לאחר שאבדה ללוחמים, ופחימה רק הקריאה את הכתוב בה למבוקשים. על כך כותב השופט: "אף שאין להקל ראש במעשי פחימה, נראה כי הקראת החוברת שנפלה לידי פעילי הארגון על ידי פחימה אינה מגיעה לרמה כזו שמצביעה על סיכון המחייב את מעצרה.

 

"לכאורה, חלק מפעילי הארגון יודעים בעצמם לקרוא עברית והקראת החוברת על ידי פחימה לא שינתה דבר שכן עצם העובדה שהחוברת נפלה לידי הארגון היא שסיכנה את ביטחון המדינה ולא הקראתה לאחר שהחוברת כבר היתה בידי הפעילים".

 

לכן, קובע השופט כי למרות שקיימות ראיות לכאורה להוכחת אשמתה של פחימה שאף הודתה בביצוע המעשה ולמרות שלדברי השופט, קיימת עילת מעצר מכוח חזקת המסוכנות על פי החוק, כיוון שחלק מהעבירות הן עבירות ביטחון, נראה, כי דרגת החומרה במעשיה אינה כזו שמחייבת את מעצרה עד תום ההליכים וניתן להשיג את מטרת המעצר גם באמצעים שפגיעתם פחותה".

 

יצויין, כי פחימה נמצאת במעצר מתחילת חודש אוגוסט ובמשך ארבעה חודשים היתה פחימה במעצר מנהלי וכעת היא נמצאת במעצר פלילי לאחר שהוגש נגדה כתב האישום.

 

לאחר הקראת ההחלטה פעילי השמאל הרבים שהגיעו לבית המשפט כדי לתמוך בפחימה מחאו לשופט כפיים אך השופט אמר להם "זה לא הצגה פה ואני לא אקוד קידה כשאתם מוחאים כפיים".

  

הפרקליטות: השופט טעה, נערער

 

התובעת, אורלי בן ארי, אמרה כי אין ספק שהפרקליטות תערער על ההחלטה מאחר והתביעה חושבת שהשופט טעה בהחלטתו ולא ניתן למעשה להפיג את מסוכנותה של פחימה בחלופת מעצר וזאת לאחר שפחימה כבר הפרה בעבר החלטות בית משפט האוסרות עליה להיכנס לג'נין.

 

השופט אמר לתובעת כי הוא מאמין שסיכויי הערעור של הפרקליטות נמוכים.

 

שרה פחימה, אמה של טלי, נשאלה האם תוכל לשמור על בתה לאחר השחרור שלא תפר את תנאי השחרור שהציב בית המשפט וקבעה: "לא הייתי צריכה לשמור עליה היא גדולה כדי להחליט לבד. אני אשמור עליה כמה שאוכל. אני מאושרת שהבת שלי חוזרת הביתה, נעשה מסיבה עם כל החברים". האם הוסיפה: "אני לא חייבת להסכים עם טלי, אבל אני תומכת בה".

 

הסניגורית, סמדר בן נתן, אמרה כי בית המשפט הסתכל בעיניים פקוחות וכי עיקר הנזק במעשיה של פחימה הוא שאותו מסמך מדובר הגיע למבוקשים ואת זה, לדבריה, "לא ניתן לגלגל לפתחה של פחימה".

 

אתמול עוררה פחימה מהומה לפני שעמדה לנסוע לדיון בבית המשפט וסירבה לעבור חיפוש. לאחר שהובהר לה על ידי הסוהרים כי היא צפויה להיענש ולשבת בצינוק, היא חזרה בה.  

 

טלי פחימה מואשמת בעבירות של סיוע לאויב בעת מלחמה, מסירת ידיעה לאויב ולתועלתו, מגע עם סוכן חוץ, החזקת נשק ללא רשות, תמיכה בארגון טרור והפרת הוראה חוקית. תחילה הצהירה המשטרה כי פחימה תיכננה פיגועים נגד ישראלים. אולם בכתב האישום הדבר לא נזכר. מקורביה טוענים כעת כי "ההר הוליד עכבר". 

 

עוד מואשמת פחימה כי שהתה בג'נין למרות שנאסר עליה להיכנס לאזור, כשהיא מתלווה לראש ארגון גדודי חללי אל-אקצה בעיר, זכריה זביידי. היא אף הודיעה לתקשורת כי בכוונתה לשמש מגן אנושי לזביידי, המבוקש על ידי ישראל, במטרה לסכל פעילויות של כוחות הביטחון. 

 

כמו כן טוענת הפרקליטות כי היא עשתה את המעשים כאשר ידעה אודות מעורבותו של הארגון בתכנון ובביצוע פיגועים, בהם נהרגו אזרחים חפים מפשע. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מאיר פרטוש
פחימה. בקרוב בבית
צילום: מאיר פרטוש
צילום: רויטרס
זביידי. סיוע לאוייב?
צילום: רויטרס
צילום: אבי כהן
המפגינים מחאו כפיים
צילום: אבי כהן
צילום: אבי כהן
עורכת הדין. "בית המשפט הסתכל בעיניים פקוחות"
צילום: אבי כהן
מומלצים