שתף קטע נבחר

בשל השפעת: הנזק למשק - 40 מיליון שקל ביום

50 אלף עובדים נעדרים מדי יום מהעבודה. נזק של כ-10 מיליון שקל ביום נגרם לתעשיינים ואילו לסוחרים נגרם נזק של כ-5 מיליון שקל ביום מהעדרות עובדים עקב שפעת

כ-50 אלף עובדים חסרים מדי יום בתקופה האחרונה במקומות העבודה היצרניים בישראל עקב מחלת השפעת. מדובר בעיקר בעובדים בתעשייה, במסחר ובשירותים העיסקיים. כך עולה מבדיקת ידיעות אחרונות בקרב גורמים בממשלה ובארגוני הסוחרים והתעשיינים.

 

עוד עולה מהבדיקה כי הנזק שנגרם למשק מהעדרות עובדים עקב השפעת בתקופה האחרונה מוערך בכ-25 מיליון שקל ביום, שהם כ-500 שקל לעובד ליום, לפי ההערכה הנמוכה ביותר. בתוספת העלויות למעבידים, הנזק היומי מוערך בקרוב ל-40 מיליון שקל.

 

הנזק למעביד, שנוסף לנזק שנגרם למשק, אף הוא לא נמוך כלל: אלי יפה, יור ועדת העבודה בהתאחדות התעשיינים, העריך אתמול, על סמך בדיקה מדגמית, כי כ-10%-7% מעובדי התעשייה, שהם כ-25 אלף עובדים, נעדרים כיום מהעבודה בשל מחלת השפעת. למרות זאת, לדברי יפה, העבודה ברוב המפעלים מתנהלת כסדרה, ללא תקלות או עיכובים בקווי היצור וביצוא הסחורות. עם זאת, בכ-2% מהמפעלים חוסנו העובדים - ולכן שיעור החולים בהם ירד, לדבריו, משמעותית.

 

מחישובים שנערכו בהתאחדות התעשיינים עולה כי העלות למעסיק של היעדרות עובד מהעבודה ליום אחד עקב מחלה היא 450-350 שקל. לכן, יש כאן נזק נוסף למעסיק, של 400 שקל ליום לעובד, ובסך הכל כ-10 מיליון שקלים. הנתונים לגבי התעשייה מסתמכים על בדיקה מדגמית בקרב כ-30 מפעלי מזון, טקסטיל, אלקטרוניקה, נעליים, תרופות, קוסמטיקה, פלסטיקה, מתכת, כימיה, דטרגנטיים, נייר ועוד, המעסיקים יותר מ-10,000 עובדים בכל הארץ.

 

את הבדיקה ערך אגף עבודה בהתאחדות התעשיינים, בראשותו של יוסי גטניו. במסחר הקמעונאי מועסקים כ-80 אלף עובדים ולדברי יור האיגוד הארצי למסחר, עזרא עטיה, שיעור החיסורים בענף זה עקב השפעת הוא כ-6%. על-פי הערכות, במסחר נגרם נזק של כ-5 מיליון שקל ביום עקב העדרות עובדים חולי שפעת, מתוכם כ-2.5 מיליון שקל ברשתות השיווק.

 

במשרדי הממשלה נעדרים כ-10%-5% מהעובדים עקב שפעת, וגם שם מוערך הנזק בכ-500 שקל לעובד ליום. סכום זה נכלל בחישוב של כלל העובדים החסרים כיום בשל מחלת השפעת בישראל. סקר שנערך באחרונה בקרב כ-380 מנהלי משאבי אנוש מעלה כי 90% ממנהלי משאבי האנוש סבורים ששיעור האבטלה במשק לא ירד בשנת 2005.

 

הסקר נערך מטעם הפורום הישראלי לניהול משאבי אנוש, הכולל את התאחדות התעשייינים, שלוחת אוניברסיטת דרבי ואיגוד לשכות המסחר.

 

עוד עולה מהסקר כי 53% ממנהלי משאבי האנוש מעריכים שהשנה תחול עלייה בשכר הריאלי של העובדים. 87% סבורים כי מפעלים וארגונים ישקיעו בשיפור איכות העובדים באמצעות ימי עיון והדרכות - דבר שיתרום לשיפור איכות העובדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מריאן הול
השפעת: נזק של מיליונים למשק
צילום: מריאן הול
מומלצים