שתף קטע נבחר

המילכוד של דיירי עמידר

במקום לסייע לדיירי עמידר לשפץ את דירותיהם בדומה לשכניהם, מציע להם משרד השיכון להחליף דירות עם משפחות אחרות

זה יותר משנה שמספר משפחות המתגוררות בבניין בשכונת שמואל הנביא בירושלים חיות בדירות חשוכות לאחר ששכניהן בנו תוספות בנייה וחסמו את כניסת האור לבתיהן. איך זה קרה? במסגרת פרויקט שיקום השכונות הורשו דיירים בשכונה לבנות תוספות לבתיהם בעזרת מענקים והלוואות נוחות.

 

המטרה היתה לאפשר לדיירים לשפר את איכות חייהם, אבל יש גם מי שסובלים מכך. בשנים האחרונות הרחיבו דיירי אחד הבניינים בשכונה את דירותיהם. כאשר ביקשו 6 מהדיירים בבניין, המתגוררים בדירות עמידר להרחיב אף הם את בתיהם, נאמר להם שהדבר אינו אפשרי. מאז הפכו חייהם של דיירים אלה לסיוט.

 

"כולם בנו מסביבי וחסמו לי את החלונות", מספרת בכאב מ'. "האור לא נכנס לבית ואנחנו חיים בחושך. הוצאות החשמל שלנו הוכפלו כי אנחנו כל הזמן צריכים להדליק אור בבית".

 

בחודשים האחרונים פנו מ' ושכניה לעמידר וביקשו למצוא פתרון בעיה. "אנחנו רוצים לנשום אוויר נקי ורוצים אור", אמרו. בעמידר השיבו להם כי אין כל כוונה להרחיב את הדירות השייכות לחברה בגלל היעדר תקציב.

 

באחרונה פנו הדיירים למרכז לחינוך משפטי קליני לזכויות האדם באוניברסיטה העברית בירושלים שבראשו עומד עו"ד יובל אלבשן. בימים האחרונים החליטו עו"ד אלבשן ונאוה לרנר המלווים את המשפחות, לפתוח במאבק ציבורי למען הדיירים. במכתב למנכ"ל עמידר ולמנכ"ל משרד השיכון הם דרשו את התערבותם הדחופה לפתרון הבעיה הכאובה. "לא ייתכן שהם יופלו לרעה לעומת דיירים אחרים", כתבו.

 

דוברת עמידר מסרה בתגובה כי החברה אינה מרחיבה דירות בדיור הציבורי אם אין בכך צורך ואם אין תקציב. "אנחנו מכירים את הבעיה. כדי להרחיב את הדירות צריך שתהיה סיבה מספקת לכך כמו משפחות גדולות הגרות בצפיפות. צריך גם תקציב לכך ממשרד השיכון. אפשר להציע להן להחליף דירות".

 

דובר משרד השיכון אמר כי באחרונה נדון הנושא במשרד ואחת ההצעות שהועלתה היא "לנייד" את הדיירים. כלומר, להעביר אותם לדירות אחרות ולהכניס לדירות הבעייתיות דיירים עם משפחות מרובות ילדים כך שתהיה סיבה להרחיב את הדירות.

 

ובינתיים דיירי עמידר ממשיכים לסבול.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים