שתף קטע נבחר

דו"ח: עלייה בתקיפות מיניות במקומות בילוי

מדו"ח מרכזי הסיוע לנפגעי תקיפה מינית עולה שבשנת 2004 חלה עלייה של 15% בדיווחים על תקיפות במועדונים ומקומות בילוי נוספים. במרכזי הסיוע מייחסים את העלייה בפניות גם לחשיפה התקשורתית בשנה האחרונה למקרי האונס במועדונים

מותקפות יותר במועדונים: בשנת 2004 חלה עלייה של 15% בתקיפות מיניות במקומות בילוי. כך עולה מהדו"ח השנתי של איגוד מרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית שיפורסם בסוף החודש.

 

מהדו"ח, שחלקים ממנו הגיעו לידי ynet, עולה כי ב-2004 התקבלו 274 פניות במרכזי הסיוע בעקבות תקיפה מינית שהתרחשה במקום בילוי, לעומת 238 פניות שהתקבלו במהלך 2003. עיקר התקיפות הן במועדונים, וכן במקומות בילוי אחרים כמו פאבים, מסעדות, בתי קולנוע ואפילו קניונים.  

 

במרכזי הסיוע מייחסים את העלייה במספר הפניות מסוג זה גם לחשיפה התקשורתית שניתנה בשנה האחרונה למקרי אונס במועדונים, כמו גם להעלאת מודעות לנושא כמו על ידי קמפיין שהתקיים בקיץ תחת הכותרת "סקס עושים רק כששניים רוצים".

 

כיום פועלים בישראל עשרה מרכזי סיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית. מנתוני המרכזים עולה שכ-60% ממקרי התקיפה המינית הם בילדות, ילדים ובני נוער.

 

הסיקור התקשורתי משפיע על פניות הנפגעות

 

שירה רוזנקרנץ, המתנדבת במרכז לסיוע בתל אביב כבר חמש שנים, מספרת שמספר הפניות מושפע לא מעט מחשיפת מקרי אונס בתקשורת. 

 

לדבריה, "יש ימים שבמשך שלוש שעות, השפופרת על האוזן, שיחה אחרי שיחה, ויש ימים שקצת יותר שקט. זה תלוי. לדוגמה אם יש טריגר כמו סיקור תקשורתי על אונס, תקיפה או גילוי עריות, זה מעורר נשים רבות יותר להתקשר. זה נותן להן כוח להתקשר. כך גם לאחרי יום חג בו יש מפגש עם משפחה אז אוטומטית יש יותר תקיפות וכך גם יותר טלפונים".

 

היא מספרת ש"יש את אלו שרוצות אוזן קשבת או מידע קונקרטי על מה שהן צריכות לעשות ולאיזה טיפול רפואי הן זקוקות. לעתים גם מתקשרים בני הזוג שמרגישים חסרי אונים, או הורים, אחים וחברות טובות. שואלים מה אפשר לעשות".  

 

הפניות מתקבלות במרכזי הסיוע, המפעילים קווי חירום ארציים 1202 לנשים ו- 1203 לגברים, הפועלים 24 שעות ביממה. רוזנקרנץ אמרה כי "יש קו סיוע לגברים למגזר הערבי, לדתיים, לדתיות, לקיבוצים ולדוברי אמהרית.

 

"כל הקבוצות האלו הן קבוצות החיות בחברה סגורה והקושי של הוצאת הסוד והחשיפה הוא יותר גדול. יש לנו גם מתנדבות שדוברות רוסית, צרפתית, פרסית, ספרדית, שפת הסימנים וסינית. אנחנו גם משתפים פעולה עם המרכז לסיוע לעובדים זרים ועובדות חוקיות ולא חוקיות מתקשרות אלינו". 

 

החל מהשבוע ולמשך שלושה שבועות, תתקיים בכל סניפי הסופר-פארם בארץ מכירה מיוחדת של כרטיסי ברכה מעוצבים, שההכנסות מהם יועברו למרכזי הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
(ארכיון)
צילום: שאול גולן
צילום: רוני שיצר
(ארכיון)
צילום: רוני שיצר
מומלצים