שתף קטע נבחר

בטי ואני

איילת בן יוסף מספרת על בטי קורקר,מותג המזון מארה"ב, שתודות לפרסום מוצלח, מאכיל את האמריקנים מזון רע, כבר שנים רבות. ויש מתכון לארוחה מהירה אבל בריאה

אחת התופעות היותר מדהימות במטבח האמריקני נקראת "בטי קרוקר". מדובר בחברת מזון שכבר יותר מ-80 שנה מלעיטה את האומה האמריקאית במזון "ביתי" מקופסא: מקרוני עם גבינה, מרקים משומרים, לקטי ירקות מוקרמים - המון מונוסדיום גלוטמט במסווה של אוכל ביתי ובריא. ותעשייה שלמה של ספרים, תכניות טלוויזיה ויחסי ציבור מבריקים.

 

הקטע משעשע הוא שלא קיימת אשה כזאת. בטי קרוקר היא המצאה של גבר. ובכלל מדובר במפעל גברי לחלוטין באיצטלה של "שחרור האשה" – כך תכיני

ארוחת ערב מהירה לבעלך וילדיך הרעבים, ועוד ישאר לך זמן לצפות באופרת הסבון האהובה עליך!

 

בטי קרוקר מסמלת בעיני את מטבח הטקס-מקס האמריקני בצורתו הנלוזה ביותר. כל המתכונים שלה (טוב, רובם) מכילים בשר טחון, טאקוס, סלסה והרבה גבינה צהובה מגוררת (מהסוג הנחות ביותר). מתכונים אחרים יכילו בשר, מרק פטריות משומר, גבינה ופסטה. הכל ביחד ואודרוב לתנור.

 

המפעל הזה שנקרא "בטי קרוקר" לימד את האמרקאים להיות עוד יותר עצלנים, עוד יותר שמנים, עוד פחות בריאים - אבל להרגיש טוב עם עצמם שיש להם ארוחת ערב חמה ו"ביתית" לתת לילדים. ועל זה אומרים אצלנו בבית: נו, שויין.

 

באתר הבית של בטי תוכלו לצפות בסרטוני וידאו, שידריכו אתכם איך להכין ארוחת ערב בפחות מחצי שעה (לפתוח קופסת מרק ולחמם לחמניות קפואות) ואיך לשמח את הבעל והילדים בעזרת כמה טיפות של צבע מאכל וקצפת.

 

למרות הפתרונות הבעייתים, בטי קרוקר, מייצגת נאמנה את הבעיה של האשה המודרנית שצריכה להיות אמא, מבשלת, מפרנסת ומפעילת שירותי הסעה – כל

אלה בבת אחת. אחרי שביליתי כמה שעות של צפיה בסרטונים וקריאת המתכונים של בטי קרוקר החלטתי שהשבוע נבשל ארוחה ב-20 דקות. אבל הארוחה המהירה שלנו תהייה בריאה יותר ופחות אמריקנית. אנחנו נכין שניצל אפוי ונודלס עם ברוקוליני.

 

מאז שגיליתי את נפלאות השניצל האפוי אין אצלנו יותר שניצלים מטוגנים. את אלו האפויים אפשר להכין בנגלה אחת שלוקחת בדיוק 15 דקות, לא צריך לעמוד ולטגן (ולחטוף כתמי שמן על הבטן), משתמשים בכמות שמן פצפונית ולא צריך לנקות אחר-כך את המחבת והכיריים! והתוצאה – ממש כמו שניצל מטוגן, קריספי, עסיסי ומצוין.

 

ומילה על הברוקוליני: מדובר בירק שנראה כמו ברוקולי, יש לו טעם של ברוקולי ובכל זאת הוא לא ממש ברוקולי. הוא עדין יותר, הגבעולים שלו רכים ואכילים. יש הטוענים שהוא בעצם הכלאה בין ברוקולי ואספרגוס או "אספרגוס סיני" (סוג של ירק עם גבעול עדין שלא נמצא באזורנו). מקורות אחרים אומרים שהוא סתם ברוקולי צעיר, שלא הפיק לגדול ולתפוס נפח.

 

ועכשיו לעבודה:

 

שניצל אפוי עם סויה ונודלס

 

נזדקק ל:

2 חבילות שניצלים (4 נתחים גדולים או 8 קטנים) "דפוקים"

1 שקית (100 גרם) שומשום

2 כפות קמח

4 כפות רוטב סויה באיכות טובה

1 כפית שמן שומשום (אופציונלי)

כ-2 כפות שמן לזילוף או (עדיף) תרסיס שמן

1 חבילה (400 גרם) איטריות נודלס להקפצה

1 חבילה (כ-250 גרם) ברוקוליני (ברוקולי מיני) או ברוקולי צעיר ויפה

4 כפות רוטב טריאקי

2 כפות רוטב סויה

1 כף שמן סויה

 

וכך עושים:

  1. מכינים את השניצל: מחממים תנור ל-200 מעלות. על מחבת יבשה קולים מעט את השומשום. זהירות, הוא נוטה להישרף בלי ששמים לב.
  2. מכינים שתי צלחות, באחת יוצקים רוטב סויה ושמן שומשום (ומערבבים). בשניה מערבבים שומשום וקמח. מכינים תבנית אפיה גדולה ומרפדים אותה בנייר אפיה או אלומיניום.
  3. טובלים את נתחי העוף בסויה (משני הצדדים) ומעבירים לציפוי בצלחת השומשום. מצפים היטב משני הצדדים ומסדרים בתבנית האפיה בשכבה אחת (לא צפוף מדי).
  4. (ולפני שמתחילות השאלות והתגובות – אין במתכון הזה ביצה!)
  5. מזלפים או מרססים מעט שמן על השניצלים שבתבנית ומכניסים אותם לתנור לאפיה של כ-15 דקות. זמן האפיה תלוי בעובי הנתחים. אחרי 15 דקות אפשר להוציא ולבדוק אבל היזהרו לא לאפות אותם יתר על המידה כי אז הם פשוט מתייבשים.
  6. בזמן שהשניצלים מבלים בתנור מכינים את הנודלס: קוצצים את הברוקוליני – את הגבעולים קוצצים לפרקים קטנים ואת הפרחים אפשר להשאיר כמעט שלמים (תלוי בגודל שלהם).
  7. מרתיחים סיר גדול עם מים וזורקים פנימה את גבעולי הברוקוליני הקצוצים. נותנים להם להתבשל 5 דקות לבד ואז מוסיפים את הפרחים והנודלס. מבשלים את הכל ביחד 4-5 דקות ומסננים.
  8. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים טריאקי, סויה ושמן ומקפיצים/מערבבים הכל ביחד.
  • להגשה: מסדרים על הצלחת נודלס ומעליהם מניחים נתח שניצל פרוס או שלם.

 

תוספות, החלפות ושאר ירקות:

  • במקום הברוקוליני אפשר להשתמש באפונה סינית, שאפשר למצוא עכשיו כמעט בכל מקום. האפונה הסינית זקוקה לחליטה קצרה ביותר - מבשלים אותה יחד עם הנודלס. אפשר גם לחתוך אותה לפסים ארוכים לפני החליטה, ככה היא נראת יותר אלגנטית בהגשה.
  • לרוטב של הנודלס אפשר להוסיף גם שן שום כתושה ומעט ג'ינג'ר מגורר להעצמת הטעמים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איילת בן יוסף
הארוחה המהירה שלנו - בריאה יותר ופחות אמריקנית
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים