שתף קטע נבחר
 

ביטוח לאומי: מתנגדים להסכם בין האוצר למעסיקים

מנכ"ל המוסד לביטוח לאומי: הפחתת הפרשות המעסיקים תביא להפסד של כ-3 מיליארד שקל בגביית דמי ביטוח ולהגדלת הגירעון בתקציב המדינה. עדיף להשקיע את הכסף בקידום פרויקטים תשתיתיים בעלי השלכות חברתיות

המוסד לביטוח לאומי אמר היום (ג') כי הוא מתנגד בתוקף לדרך בה הושג אתמול ההסכם בין האוצר לבין התעשיינים על הפחתת הפרשת המעסיקים לביטוח הלאומי. האוצר והתעשיינים הסכימו על הפחתה דיפרנציאלית בהפרשות המעסיקים, בהתאם לרמות השכר.

 

מנכ"ל המוסד, ד"ר יגאל בן שלום, מסר כי "ההפחתה תביא לקיצוץ של כ-3 מיליארד שקל בתקציב הביטוח הלאומי, תביא לגירעון מתמשך בתקציב המוסד ותיצור לחץ על תקציב המדינה".

 

לדברי בן שלום, הפחתת הפרשת המעסיקים מתבצעת כבר שנים, וההפרשה כבר הופחתה מכ-15% בשנות השמונים לכ-6% היום. לדבריו, לא הוכח שההשקעה היתה כדאית, וניתן היה באמצעות השקעה נמוכה יותר ובאמצעים ממוקדים להשיג תוצאה דומה.

 

בן שלום אמר, כי הפחתת ההפרשות לביטוח לאומי תביא להפסד של כ-3.2 מיליארד שקל בגביית דמי ביטוח. בנוסף, הקצבת האוצר הקבועה בחוק למימון ענפי הביטוח תקטן בכ-2.1 מיליארד שקל, וההפסד הכולל בתקבולי המוסד יסתכם ב-5.3 מיליארד שקל. כמו כן, תביא ההפחתה להגדלת הגירעון בתקציב המדינה בכ-2.2 מיליארד שקל.

 

לדבריו, "כדאי למשק להשקיע סכום של כ-3.2 מיליארד שקל ישירות ביצירת מקומות עבודה על-ידי השקעה בקידום פרויקטים תשתיתיים בעלי השלכות חברתיות". לדבריו, ההטבה למעסיקים היא אוניברסלית, ומתעלמת ממוקד הבעיה – העובדים הבלתי מיומנים ובעלי ההשכלה הנמוכה והעובדים המשתכרים שכר נמוך ומרוכזים בענפים מסורתיים.

 

לדברי בן שלום, המוסד לביטוח לאומי מצדד בהנהגת שני שיעורים של הפרשת דמי ביטוח למעסיקים, אך סבור שיש לעשות זאת מבלי לקצץ בתקציב הגמלאות. לדבריו, ניתן להפחית את דמי הביטוח על המעסיקים עבור השכר המגיע עד מחצית השכר הממוצע מכ-5.9% ל-3.5% ובמקביל להעלות את השיעור עבור החלק העולה על מחצית השכר הממוצע מכ-5.9% ל-7.9%. לדבריו, מדיניות זו תסייע למעסיקים שחלק גדול מעובדיהם משתכרים שכר נמוך.

 

בהסכם שהושג בין המעסיקים לאוצר נקבע כי במדרגת השכר הנמוכה תופחת הפרשת המעסיקים ב-47%, ותעמוד על 3.1% מהשכר במקום 5.93%, ומעבר לרמה זו תופחת ההפרשה ל-5.43% מהשכר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
הפחתת ההפרשות - הפסד של 3.2 מיליארד שקל
צילום: גבי מנשה
מומלצים