שתף קטע נבחר

סמבוסק בשר וחצילים

איילת בן יוסף וחברתה הילה יושבות בבית קפה ומדברות על מזג האויר ועל סוף העולם. ויש גם מתכון מהיר לסמבוסק שמשלב בצק ובשר

אם הייתי יכולה לבחור את שני המאכלים שהייתי לוקחת איתי לאי בודד הם בוודאי היו עשויים מבצק ובשר. הארוחה האידיאלית בעיני מכילה בשר משובח – למשל סטייק אנטריקוט עסיסי ושמן, עם משהו פחמימתי-בצקי ליד, למשל לחמניות שמרים טריות וריחניות.

 

אני גם חובבת גדולה של כל השילובים של בשר ובצק: החל מלחמא-בעג'ון וסנדוויץ' רוסטביף, וכלה אפילו בשאריות הצלי מאתמול, על לחם טרי עם קצת

צילום: איילת בן-יוסף

מיונז. מבחינתי, ארוחה שמורכבת מבצק ובשר לא זקוקה לשום תוספת, היא יכולה להתקיים בזכות עצמה. אולי עם משהו מתוק לקינוח.

 

הקומבינה של בצק-בשר מתאימה במיוחד לימים המוזרים האלה של קיץ-בחורף, רגע אחד אנחנו רצים להתחבא מתחת לשמיכה ושתי דקות מאוחר יותר השמש זורחת ואנחנו רק רוצים לצאת החוצה, לרחובות (או ליתר דיוק לבתי הקפה...).

הילה, חברה שלי, טוענת שמזג אוויר כזה מבשר על סוף העולם. אנחנו יושבות בבית קפה, ביום שמשי לחלוטין ומכרסמות סנדוויץ' (היא עם אבוקדו ואני עם בשר). אני עם בטן של כמעט-חודש-שמיני, והיא עם בטן שטוחה אחרי אימון כושר מפרך, לועסות במרץ.

 

היא מחליטה לדבר על סוף העולם: התחממות כדור הארץ, אקלים "משוגע", קיץ בחורף וחורף בקיץ ובכלל, מי יודע אם נהייה פה מחר. כשהילה מתחילה לנבא נבואות אפוקליפטיות קצת קשה לעצור אותה: מבוקר שמשי בבית קפה אנחנו מגיעות מהר מאוד למחבוא הנשק הגרעיני של האירנים. עד שאנחנו מסיימות את הארוחה ושותות עוד קפה הפוך (אני קוראת לזה הכנה לחופשת לידה), להילה כבר יש טיקים של עצבנות בעין ואני מתחילה להרגיש דקירות חרדה בצד שמאל.

 

למזלי אני מכירה אותה מספיק שנים כדי לדעת שהכל יהיה בסדר ושכעבור שעה שתינו נשכח מסוף העולם הקרב ונוכל לחזור לשגרת יומנו המשמימה. במקרה של הילה היא חוזרת השבוע ללימודים, לעוד סמסטר ארוך ועמוס בדרך אל התואר. זאת בהנחה שסוף העולם לא יקדים אותה.

 

גם הילה, כמוני, שרופה על פחמימות ובשר, ובכל חצי שנה בממוצע, לפני

 שמתחיל הסמסטר היא מחפשת מתכונים קלים ומהירים לאוכל שאפשר לקחת

 לאוניברסיטה או להכין מהר בבית אחרי הלימודים.

 

אז לכבודה ולכבוד כל הסטודנטים העסוקים בישלתי השבוע מנה של בצק-בשר.

 קלה להכנה, מהירה וטעימה ביותר. עדיף לאכול חם מהתנור, אבל בעיתות מצוקה, או בימים חמים מאוד – אפשר לקחת את המאפה הזה בתור צידה לדרך (או סנדוויץ' ללימודים) ולאכול אותו קר.

 

 

סמבוסק בשר וחצילים

 

ל-6 מגה-סמבוסקים, נזדקק ל:

מעט שמן לטיגון

1 בצל גדול קצוץ דק (אפשר גם שניים)

500 גרם בשר בקר טחון, אפשר גם מעורב עם כבש

250 גרם סלט חציל טבעי (חצי חבילה גדולה או 2 קופסאות קטנות)

1 שן שום כתושה (אופציונלי)

50 גרם צנוברים קלויים

1 חבילה של 6 מלאווח (או 6 עלי מלאווח גדולים).

מלח, פלפל

1 ביצה טרופה

שומשום או קצח לזריה

 

וכך עושים:

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מוציאים את המלאווח מהפשרה.
  2. מכינים את המלית: מחממים מעט שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים בשר טחון, מפוררים ומטגנים אותו עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים שום כתוש, מטגנים עוד דקה ומורידים מהאש.
  3. מוסיפים את סלט החציל הקלוי, הצנוברים וחצי ביצה טרופה, מערבבים היטב ובודקים שהתערובת לא חמה מדי. מתבלים במלח ופלפל (רצוי לטעום אחרי שהוספתם את החציל ולפני הביצה – כי החציל יכול להיות מאוד מלוח).
  4. ממלאים את הבצק: פורסים עלה של מלאווח, מעמיסים במרכזו כמות נדיבה של מלית (3 כפות לפחות). סוגרים ומהדקים היטב.
  5. מורחים את המאפה במחצית הביצה שנותרה, זורים מלמעלה שומשום או קצח ומכניסים לתנור ל-15 דקות, או עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים, מקררים מעט ומגישים.

 

עם מה מגישים:

טחינה או יוגורט מתובל. את הטחינה שלי אני עושה בצורה המסורתית: הרבה (!) שום, מיץ לימון, מלח ומים קרים-קרים. את היוגורט אני מתבלת בשום, נענע טריה קצוצה, שמן זית ומלח. כל אחד מוזמן להכין את הרוטב החביב עליו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איילת בן-יוסף
סמבוסק בשר וחצילים - לכבוד כל הסטודנטים העסוקים
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים