שתף קטע נבחר

80 חד-הוריות מהדרום פוטרו מעבודות יזומות

מדובר בעובדות מקריית גת, אשקלון ובית שמש שקיבלו מכתבי פיטורין אחרי 4 הארכות של העבודות היזומות ברשות הטבע והגנים וברשות העתיקות; אחת העובדות: "השתמשו בנו כ'פדלאות' שצריך להוציא לעבודה ועכשיו זורקים אותנו"

80 אמהות חד-הוריות מקריית גת, אשקלון ובית שמש מתכנסות היום (ב') בקריית גת במחאה על מכתבי הפיטורין שקיבלו וייכנסו לתוקף בסוף החודש. נציגי שירות התעסוקה והתמ"ת נפגשים בשעה זו עם הנשים.

 

מדובר בנשים שיושמו בעבודה יזומה על פי תוכנית משרד התמ"ת והאוצר ל-8 חודשים ובמהלכן הובטח כי יוכשרו וילמדו מקצועות. בפועל תקופת העבודה הוארכה כבר 4 פעמים ללא כל הכשרה.

 

כבר 5 פעמים שנשים אלו מקבלות מכתבי פיטורין לאחר תום תקופת 8 החודשים, ובכל פעם עושים משרדי הממשלה מאמץ ומאריכים את חוזי ההתקשרות עם המעסיקים - רשות הטבע והגנים ורשות העתיקות.

 

אנט קורקוס (45) אם לשניים וחולה במחלת עור קשה: "הסכמתי לוותר על ההנחות המגיעות לי כאם חד-הורית חולה כדי לצאת ולעבוד בכבוד. באף מקום לא יקבלו אותי לעבודה בשל מחלתי. בעבודה הזו, למרות שהיה לי מאוד קשה בגלל החום והזיעה, שתקתי והמשכתי לעבוד. זו בושה שהשתמשו בנו האמהות החד-הוריות כ'פדלאות' שצריך להוציא לעבודה. הוציאו אותנו ועכשיו זורקים אותנו. העיקר קיבלו כותרות של ירידה באבטלה. שיתנו עכשיו עבודה. אבל אין להם מה להציע".

 

ראש מינהל לפיתוח תעסוקה בתמ"ת, דורית נובק: "כל הרעיון היה להוציא נשים שלא עבדו מעולם למעגל העבודה ל-8 חודשים ובסופן הן היו אמורות למצוא מקום עבודה אחר. כולם סיימו 8 חודשי עבודה, ובכל פעם ביקשנו הארכת החוזים. כעת זה נגמר".

 

בשירות התעסוקה הסבירו כי עתה ייערך אבחון אישי לכל אחת מהנשים, יהיו הכשרות מקצועיות, ובמקביל יחפשו עבורן עבודות קבועות, אך אין התחייבות שלכולן תימצא עבודה מתאימה.

 

ההסברים הללו אינם מעניינים את הנשים המפוטרות. "אנחנו רוצות תשובות", הן אומרות. "שר האוצר קראה לנו לצאת לעבודה. הוכחנו שאנחנו רוצות, יכולות ומסוגלות לעבוד בעבודה קשה. עכשיו שידאגו לנו לעבודה, לא לטיפול פסיכולוגי. אבל כולם יודעים שאין להם שום הצעה ואנחנו שוב נשב בבית".

 

יצוין, כי בתחילת פברואר נמצא פתרון להעסקתם של 124 עובדים ב"פרויקט המובטלים", ברשות העתיקות, המועצה לשימור אתרים, החברה להגנת הטבע ורשות העתיקות. משרדי האוצר והתמ"ת סיכמו על המשך מימון העסקתם של העובדים הללו. מימון עלות העסקתם של העובדים, כ-10 מיליון שקל בשנה, יתחלק באופן שווה בין משרדי התמ"ת, החינוך, האוצר והגוף המעסיק בפועל (החברה להגנת הטבע, המועצה לשימור אתרים ורשות העתיקות).

 

מהתמ"ת נמסר בתגובה: "מדובר בעובדים זמניים, שהעסקתם מלכתכילה לא הייתה אמורה לעלות על 8 חודשי עבודה.

ההסדר שהושג בין משרד התמ"ת, האוצר וגופי הביצוע האחרים איפשר את המשך העסקתם של 261 עובדים אחרים עד פרישתם. העובדים שהתמ"ת הצליח להביא להמשך העסקתם הם בעלי ותק שבין 3 ל-12 שנים, שחלקם הצטרפו לפרויקט לאחר שהשתתפו בפרויקטים אחרים שהסתיימו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:  רשות העתיקות
עבודה בחפירות (צילום ארכיון)
צילום: רשות העתיקות
מומלצים