שתף קטע נבחר

תביעה: הרופאים התרשלו באבחנה והחולה מת

"מחכים שהחום ירד", כך ענו הרופאים לבני משפחתו של תושב חדרה שאובחן כחולה בדלקת ראות ואושפז בבית החולים. אחרי שבוע של טיפול באנטיביוטיקה נפטר. המשפחה טוענת: הרופאים ברשלנותם איבחנו בטעות תסחיף ריאתי, שבו קל לטפל, כדלקת ריאות

בבית משפט השלום בנתניה הוגשה בימים האחרונים תביעת רשלנות כנגד בית חולים "הלל יפה" בחדרה ומשרד הבריאות. את התביעה הגישה אלמנתו של א' (53), תושב חדרה, אשר אושפז בבית החולים ולאחר כשבוע נפטר.

 

בכתב התביעה, שהוגש באמצעות עורך הדין אורן בושרי, נטען כי ב-27 במרס אשתקד התמוטט א' בביתו לאחר שלושה ימים בהם סבל מחום, שיעול וליחה. א' הובהל לבית החולים "הלל יפה" בחדרה, נקלט בחדר המיון, אך בגליון הקבלה לא נרשם דבר כמעט. באחת השורות שכן נרשמו נכתב: "אודם בגרון ללא תפליט".

 

לפי כתב התביעה, הועבר א' מהמיון למחלקה פנימית עם אבחנה שגויה של דלקת ריאות בריאה השמאלית. במשך שבוע הוא טופל באנטיביוטיקה המתאימה לדלקת ריאות אך לא חל שיפור במצבו ולא חלה ירידה בחום גופו. בן משפחה ששאל למצבו במחלקה שמע את התשובה: "מחכים שהחום יירד".

 

המשפחה הבחינה כי מצבו של א' מידרדר מיום ליום וא' החל לדווח כי הוא חש בחולשה. זיעה קרה כיסתה את גופו ונשימתו הפכה כבדה יותר ויותר. כשהסבו קרוביו של א' את תשומת לב הרופאים למצבו המידרדר נענו שוב: "מחכים שיירד החום".

 

כמעט שבוע לאחר אישפוזו החליט הרופא כי אם לא יחול שיפור במצב הוא ישקול עריכת צילום סי.טי. שבוע לאחר אישפוזו קם א' פעמיים ממיטתו וכשחזר אליה - כך טוענת התביעה - היה במצב של התמוטטות כללית. למיטתו הוזעקו רופא ומרדים ואלו החלו בתהליך הנשמה. מספר שעות לאחר מכן נפטר א' בבית החולים.

 

"קיבעון שכלתני"

 

בתביעה נטען כי המשפחה התעקשה לבצע ניתוח לאחר המוות תוך הדיפת הפצרות גורמים בבית החולים לוותר על הנתיחה. בניתוח שלאחר המוות התברר שההצללה בריאה משמאל, שפורשה כדלקת ריאות, הייתה למעשה אוטם ריאתי, תופעה המתלווה לתסחיפים ריאתיים - חסימה של העורק הריאתי או אחד מענפיו על ידי קריש דם. התסחיף, ניתן לטיפול בקלות יחסית על ידי נוגדי קרישה.

 

בתביעה נטען עוד כי "תביעה זו עניינה רשלנות רפואית. בבסיסה היעדר אבחון של תסחיף ריאתי ממנו סבל המנוח ובהיעדר טיפול הלך לעולמו. מותו לא היה נגרם אילולא היה המוסד הרפואי המטפל שבוי בקונספציה, באבחנה פזיזה, אימפולסיבית, עמומה ושגויה".

 

פעולת בית החולים מכונה בתביעה "קיבעון שכלתני רצוף ונחרץ" והתובעים טוענים כי "המוות יכול היה להיחסך".

 

לכתב התביעה צורפה חוות דעת של הד"ר דניאל ויילר, מומחה בתחום המחלות הפנימיות ומחלות הריאה, אשר קבע כי בית החולים ומשרד הבריאות התרשלו בטיפולם במנוח וכי "אין ספק כי האיחור באבחנת התסחיף תרם לפטירתו".

 

התובעים מותירים את הנושא הכספי לשיקול בית המשפט, ולא נקבו בסכום תביעה כיוון שלפיהם "לא ניתן להעריך בכסף" את הנזק שנגרם להם. טרם הוגש כתב הגנה.

 

מבית החולים הלל יפה בחדרה נמסר בתגובה: "לכשיגיע כתב התביעה לידינו, נקרא אותו בעיון ונגיב בהתאם".

 

בהכנת הידיעה השתתף דורון שפר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
המשפחה טוענת לרשלנות
צילום: סי די בנק
פרקליט המשפחה, בושרי
מומלצים