שתף קטע נבחר

תלמידי רוגוזין בת"א: אל תגרשו את החברים שלנו

תלמידים ומורים מבית הספר בו אחוז גבוה של ילדי עובדים זרים, התגייסו למען חבריהם המועמדים לגירוש והחתימו עוברים ושבים על עצומה המבקשת להכיר בהם כאזרחים. בת לעובד: "אני מנגבת חומוס ואוכלת לאפה, בפיליפינים אני בקושי יודעת מה שם הבירה". העצומה הועברה לידי שר הפנים, אופיר פינס

מתגייסים למען החברים: תלמידים מבית הספר רוגוזין (עירוני ו') בדרום תל אביב החתימו היום (ה') בשעות הבוקר מחוץ לבית המשפט המחוזי בת"א אזרחים על עצומה לשינוי מעמדם של ילדי העובדים הזרים שנולדו בארץ. החתמת העצומה נערכת במקביל למשפטם של ארבעה מבוגרים ילדי הארץ ממוצא פיליפיני, המבקשים שיכירו בהם כאזרחי מדינת ישראל.

 

"אני נולדתי פה בישראל וזה המקום היחיד שאני מכירה ורוצה לחיות בו", מספרת ל-ynet מישל פגיו תלמידת כיתה ט', שהוריה עלו לארץ מהפיליפינים. אחותה הגדולה של פגיו, תלמידת י"ב שלמרבה האירוניה נקראת 'ישראלה' ויתרה על על שאיפותיה להתגייס לצה"ל כמו כל חבריה לכיתה. "החלום שלי הוא להתגייס לחיל האוויר", היא מספרת. "אבל למרות שאני ממש רוצה וכולם מסביבי קיבלו כבר צו ראשון - אותי הם לא מקבלים. אין לי כוח כבר אחרי שנה של מאבקים והפגנות להמשיך להילחם. אולי כשאסיים ללמוד אחליט לנסות שוב להתגייס אבל כרגע אני בגישה שזה הפסד שלהם שהם לא רוצים אותי".

 

תלמידי בית הספר רוגוזין, שידוע כבית ספר בו יש אחוז גבוה של ילדי מהגרי עבודה, החתימו במהלך הבוקר את העוברים ושבים על העצומה והעניקו תעודת זהות של "אזרח העולם" לכל חותם. את העצומה מבקשים התלמידים לשלוח לשר הפנים, אופיר פינס.

צילום: אורית קולבר

 

ועד הפעולה שהוקם בבית ספרם למען מטרת קידום זכויותיהם של ילדי המהגרים, הכולל מורים ותלמידים, כבר הספיק להפגין ברחבי הארץ מזה למעלה משנתיים.

 

בעצומה עליה הם מחתימים נכתב: "לאוזני תלמידים ומורים מגיעים סיפורים על גירוש ילדים של עובדים זרים. ילדים לא מרחוק באים, כאן ביננו נמצאים, לספסל הלימודים הם חברים"...

 

"אותנו הילדים האלה שיעור באזרחות לימדו, הם שהובילו הם את הדגל הניפו, הם את זכותם לחיות בארץ הזו שבה נולדו בכבוד דרשו. להם הצטרפו גם חברים ותיקים שאינם ילדים לעובדים זרים. להם הצטרפו גם מורים שתמכו. מהר מאד התבררה התמונה, מדינת ישראל המבקשת להיות נאורה ולתושב להסביר פנים, מראה שלכך אינה מסוגלת, מקימה היא במקום משטרת הגירה כולאת ומגרשת....

 

"אני מכירה את התרבות הישראלית, המנהגים המאכלים וההיסטוריה של מדינת ישראל", אומרת אחת מהן. "כל ערב אנחנו יושבים מסביב לשולחן מנגבים חומוס, אוכלים שווארמה עם לאפה. בפיליפינים אני בקושי יודעת מהי שמה של עיר הבירה".

 

"נולדתי בארץ בבית חולים מאיר בכפר סבא, וגם אחיי נולדו כאן" מספר פרמין גת-דולה, תלמיד כיתה ח' שגם הוריו עלו לארץ מהפיליפינים.

 

"מתייחסים אלינו כמו אל חיות. קוראים לי ברחוב 'צ'יינה, צ'יינה לך לארץ שלך' ואני מנסה להסביר להם שגם אני בן אדם, אין הבדל בינינו. למעט בית הספר ובקהילה, יש גזענות בכל מקום".

 

לדבריו "אני לא מאמין גדול באלוהים ולדעתי לא משנה אם אתה נוצרי, יהודי, מוסלמי או בן כל דת אחרת, כולנו בני אדם ומתוקף זה לכולנו זכויות שוות. אני לא בחרתי להיוולד כאן ולא מגיע לי להיענש על כך". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורית קולבר
מחתימים
צילום: אורית קולבר
צילום: גבי מנשה
שר הפנים. יקבל את העצומה
צילום: גבי מנשה
מומלצים