שתף קטע נבחר

מבשלת למקפיא (2)

איילת בן-יוסף ממשיכה לבשל אוכל שקל להכין וקל מאוד להקפיא, והפעם היא מכינה לזניה גבינות וכדורי בשר ברוטב עגבניות

יש זוגות שמתכוננים ללידה באדיקות דתית. קחו למשל את החברים שלנו מ' ו-נ'. כל שיחה איתם מתחילה ונגמרת בלידה המתקרבת ובכמה שהם מתרגשים לקראת בואו של "הנסיך". כבר שלושה חודשים שהם הולכים לקורסים, חוגים והרצאות, ובכל רגע פנוי מזמנם החופשי הם מסתובבים בין חנויות לריהוט ובגדי תינוקות ומשווים מחירים. בזמן שנותר להם הם מתרגלים נשימות, עיסויים, לחיצות, ואוטוטו הם מתחילים עיסוי פירנאום, איזה כיף!

 

בהשוואה לזוג הבלתי נלאה, מתבונן מהצד עלול לחשוב שמוטי ואני ממש מתעלמים מהתוספת (המבורכת) שעתידה להצטרף אלינו בקרוב. נכון, נרשמנו לקורס הכנה ללידה, אבל מתוך 5 שיעורים לא הצלחנו להגיע לשלושה, ואנחנו ממש לא מתאמנים בבית - לא על נשימות, לא על בחירת מצעים ולא על עיסוי פירנאום. גם אנחנו מתכוננים, אבל בדרכנו שלנו, הנה, השבוע מילאתי את המקפיא בקציצות ובלזניה. מוטי התחיל להתרגש, הוא טוען שזאת הדרך היחידה לדעת שאנחנו מתכוננים ללידה - מקפיא מלא והתקפי הניקיון שעוברים עלי.

 

באופן מסורתי, כל חברה שלי שיולדת מקבלת קופסה של כדורי בשר ברוטב עגבניות (וגם עוגיות, אל תדאגו אני לא כזאת קמצנית), בשבוע הראשון שלה

בבית. הקציצות הללו הן סוג של סמל לאוכל ביתי, משהו שבא מהלב ואי אפשר להזמין בשליחות על טוסטוס.

 

השבוע, ילדה חברתי שירה תינוק מתוק, ובשבילי זו התרגשות כפולה – קודם כל אני מתרגשת ושמחה בשבילה, ושנית, אני יודעת שתיכף מגיע תורי. הלידה של שירה היתה בגדר הדירבון האחרון להפשיל שרוולים ולעמוד לבשל קצת, גם בשבילה וגם בשבילי. סירים של קציצות, מגשי לזניה ואפילו שניצלים שטוגנו, נצררו ושולחו לפריזר. הבעיה העיקרית בסופו של אותו יום ארוך היתה שנותרתי בלי מקום במקפיא, ונאלצתי להקריב את הוודקות של מוטי לטובת עוד שתי קופסאות של לזניה.

 

והערה קטנה לפני שמתחילים:

כשיש לי כוח לעמוד ולבשל שעות אני גם מכינה רוטב עגבניות ביתי, אבל כרגע העגבניות הטובות של הקיץ עוד לא הגיעו למדפים. אפשר להתפשר ולהסתדר עם עגבניות חממה עגומות, ואפשר בהחלט לקנות רטבי עגבניות לא רעים בכלל בכל מרכול.

 

 

לזנית גבינות

נזדקק ל:

1 חבילת עלי לזניה שלא דורשים בישול מוקדם(500 גרם)

1 גביע קוטג' (250 גרם)

1 חבילת גבינת טוב-טעם (גבינה לבנה כחושה, 250 גרם)

1 חבילה כדורוני מוצרלה קטנים – חתוכים לחצאים (150 גרם)

1 כוס גבינה צהובה מגוררת (או קשקבל)

2 ביצים

לרוטב:

1 צנצנת (400 גרם) רוטב עגבניות מוכן

2-3 שיני שום

1 כפית אורגנו

מלח ופלפל

 

וכך עושים:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מכינים את רוטב העגבניות: במעבד מזון או בעזרת בלנדר מוט מעבדים את כל החומרים למחית אחידה.
  3. מכינים את תערובת הגבינות: מערבבים בקערה קוטג', טוב-טעם, חצי כוס גבינה צהובה וביצים. מתבלים במלח ופלפל.
  4. מסדרים את הלזניה: מורחים על התחתית מעט רוטב עגבניות מעליו מסדרים שכבה אחת של עלי לזניה (לא מבושלים). מעליהם יוצקים מחצית מתערובת הגבינות, סוגרים בעוד שכבת עלים. יוצקים כשליש מרוטב העגבניות, שוב עלי לזניה, שכבה נוספת של רוטב עגבניות ומעליה מסדרים את המוצרלה, סוגרים בעוד שכבה של עלים, מעליהם את המחצית השניה של תערובת הגבינות, שוב עלי לזניה, את שארית הרוטב ומלמעלה חצי כוס גבינה מגוררת.
  5. שולחים לתנור ל-20-30 דקות, עד שהגבינה למעלה משחימה. מגישים או מקפיאים.

 

  • איך מקפיאים? קודם כל נותנים ללזניה להתקרר לחלוטין. אח"כ מחלקים את הלזניה למנות. אפשר לאפסן כל מנה בתוך שקית ניילון קטנה (של סנדוויצ'ים) ולשלוף בשעת הצורך, אפשר לאפסן בתוך קופסאות פלסטיק בצמדים או רביעיות, בכל מקרה מומלץ לא להקפיא בבת אחת חתיכה גדולה מדי כי לזניה מופשרת ומוקפאת מחדש זה לא להיט.

 

 

כדורי בשר ברוטב עגבניות

 

המצרכים:

לכדורי הבשר:

1 בצל גדול קצוץ דק

1 ק"ג בשר בקר טחון

1 תפוח אדמה גדול מבושל

3-4 שיני שום כתושות

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

1 ביצה

מלח ופלפל שחור טחון טרי

לרוטב:

1 בצל גדול חתוך לטבעות

שמן לטיגון

2 צנצנות רוטב עגבניות מוכן (400 גרם)

חופן צימוקים קטנים

1 כפית טימין יבש או טרי

מלח ופלפל ואם צריך גם כפית סוכר

 

וכך עושים:

  1. מכינים את תערובת הבשר: מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב. מועכים את תפוח האדמה לפירה. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים. לשים היטב בידיים ומניחים לתעבורת לנוח רבע שעה לפחות.
  2. בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר גדול ורחב (סיר לממולאים הכי מתאים במקרה הזה) מטגנים את הבצל על אש קטנה, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הרוטב ועוד צנצנת מלאה במים, מוסיפים את שאר המרכיבים. טועמים. נותנים לרוטב להתבשל ולרתוח. כשהוא מגיע לבעבוע יציב אפשר להתחיל ולהכניס לתוכו את כדורי הבשר.
  3. בידיים לחות יוצרים כדורי בשר בגודל שאתם אוהבים (אני את שלי מעדיפה קטנים), ומשליכים לרוטב המבעבע.מנסים להכניס את כל הכדורים בנגלה אחת ובלי להדוף את האחרים. מכסים ומבשלים עוד 30 דקות על אש קטנה.
  4. מגישים עם אורז, פירה, פתיתים או קוסקוס – או מקפיאים.

 

  • איך מקפיאים? בקופסאות פלסטיק או צנצנות, במקבצים של 10 קציצות קטנות או 6 גדולות (ארוחה לשניים) ולא לשכוח לחלק גם את הרוטב בנדיבות בין האריזות.

 

ולסיום הנה מתכון נוסף לכדורי בשר שניתן להקפיא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איילת בן-יוסף
כדורי בשר - הכי ביתי שיש
צילום: איילת בן-יוסף
לזניה גבינות - הדרך של איילת להתכונן לתיונק שבדרך
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים