שתף קטע נבחר

כרטיס אשראי במקום חבילות מזון

ארגוני הסיוע חילקו לכ-250 נזקקים כרטיס מגנטי, דומה לכרטיס אשראי, המאפשר להם לקנות ברשתות השיווק בכ-250 שקלים לחודש: "הכרטיס מחזיר לנו את הכבוד"; ארגוני הסיוע מעריכים: יותר ממיליון נזקקים יבקשו השנה סיוע לפסח

המראות האלה כבר הפכו אצלנו לשגרה: תורים ארוכים של נזקקים ובני משפחותיהם עומדים בערב החג בפתח מחסני עמותות המזון ונאבקים על עוד חבילת מזון. על ההשפלה הם התגברו מזמן, מבחינתם זו פשוט מלחמת קיום. הודות לניסוי חדש של עמותות הסיוע יש סיכוי שבערב חג הפסח השנה נראה הרבה פחות תורים כאלה.

 

זה כמה שבועות שכ-250 נזקקים מכל רחבי הארץ מחזיקים בארנקיהם כרטיס מגנטי הדומה לכרטיס אשראי. הכרטיס נטען מדי חודש ב-250 שקלים, והנזקקים יכולים לבצע באמצעותו את הקניות שלהם ברשתות השיווק כרצונם. הם יכולים לקנות הכל – למעט מוצרי טבק ואלכוהול. "זה מחזיר לנו את הכבוד", אומרת אחת המחזיקות בכרטיס, "אני מרגישה כמו כל אזרח אחר ולא צריכה לעבור השפלה בשביל לקבל אוכל".

 

על פי הערכות ארגוני הסיוע, בחג הפסח השנה יעמוד מספר הנזקקים שיפנו לקבל סיוע על יותר ממיליון. בשנים האחרונות המראות קורעי הלב של תורים לחלוקת מזון הפכו קשים יותר ויותר. בניסיון למנוע את המראות ואת ההשפלה לנזקקים החליטו שלושת ארגוני הסיוע "לשובע", "מאיר פנים" ו"בנק מזון" לעשות מעשה.

 

"הרעיון הוא לסייע לאנשים שעובדים ולא מצליחים להתקיים ולאלה שרוצים לעבוד", מסביר עו"ד גיל-עד חריש, מקים ארגון הסיוע "לשובע". חריש צירף אליו את חברו דודי זילברשלג, מקום ארגון "מאיר פנים", ואת שלום גליצנשטיין, מקים ארגון "בנק מזון", ושלושתם יחד הגו את פרויקט הכרטיסים שזכה לשם "צלחת מלאה".

 

אחרי שהשיגו מימון ראשוני והתקשרו עם חברה שתרמה את הנפקת הכרטיסים, פנו השלושה לרשתות השיווק, ביניהן "מגה", "סופר סנטר" ו"שפע שוק", וביקשו מהן לכבד את הכרטיסים. אחר כך קיבלו ממחלקות הרווחה ברשויות המקומיות רשימות של נזקקים, ובאחרונה שלחו ל-250 משפחות מכתבים שאליהם צורף הכרטיס המגנטי.

 

"אנחנו מקבלים תגובות מצוינות מהאנשים שקיבלו את הכרטיס", אומר זילברשלג, "מצד אחד הם לא מושפלים, ומצד שני הם לומדים לנהל באופן עצמאי את משק הבית שלהם ולהסתדר עם הסכום הזה".

 

בימים אלה מנסים יוזמי המבצע להשיג תרומות כדי שיוכלו להמשיך לטעון את הכרטיסים ולחלק כרטיסים דומים לנזקקים נוספים. "כל אחד יכול לתרום כפי יכולתו, והכסף שייאסף יומר לכרטיסים, ככל שיהיה יותר כסף, יהיו יותר כרטיסים. תורמים המכירים נזקקים יכולים לבקש שהכסף שהם תורמים יועבר לטובת אותם נזקקים, ואנחנו נכין עבורם את הכרטיסים לאחר שנבדוק שהם אכן נזקקים. המטרה שלנו היא לחלק 10,000 כרטיסים כאלה", אומרים יוזמי הרעיון.

 

טלפון לתרומות: 3383*

 

ראו גם את מבצע ההתרמה של ynet בשיתוף עם עמותות "רוח טובה" ו"כוח לתת" -"בואו נסדר להם פסח"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות עמותת צימאון
נזקקים: כרטיס אשראי במקום חבילות
באדיבות עמותת צימאון
מומלצים