שתף קטע נבחר

3 מתכוני אניס

העולם מתחלק לשניים: אלו שאוהבים אניס ואלו ששונאים - קשה להישאר אדישים לטעם. עבור אוהבי האניס, הנה שלושה מתכונים שמבוססים על התבלין השנוי במחלוקת

כבד עוף ברימונים ואניס

מתכון של ערן דונסקוי, פורטונה דל מאר

 

המרכיבים:

200 גרם כבד עוף

2 כפיות מיץ לימון

קורט פלפל לבן

ענף קטן של טרגון טרי

3 כוכבי אניס שרויים ב-1/4 כוס מים רותחים

מעט שמן זית לטיגון

1/4 כוס מיץ רימונים + כף סילאן

1 כפית פרנו

גרגרי רימון – להגשה

 

אופן ההכנה:

  1. מייבשים את הכבדים, מניחים אותם בקערה ומשרים אותם במיץ הלימון והפלפל כ-20 דקות.
  2. מטגנים את הכבדים בשמן זית כדקה או שתיים, ומסירים מהאש.
  3. לאותה המחבת מוספים את שאר הרכיבים, ומבשלים תוך גירוד התחתית עם כף עץ.
  4. מוסיפים את הכבדים והפרנו, מעבירים לצלחת ומעטרים עם גרגירי הרימונים.

 

מרק קרם עגבניות בפרנו

מתכון של ערן דונסקוי, פורטונה דל מאר

 

המרכיבים:

2 ק"ג עגבניות בשלות, מקולפות וקצוצות

1 בצל גדול, קצוץ גס

2 יחידות כרישה, החלק הלבן, חתוך גס

3 גזרים חתוכים גס

1/2 שורש סלרי, חתוך גס

1 שורש פטרוזיליה, חתוך גס

עלי בזיליקום מענף אחד

80 גרם חמאה

1כף קמח

1 ליטר ציר ירקות

1כף שטוחה סוכר

מלח, פלפל

1/3 כוס פרנו

1 שמנת מתוקה (250 סמ"ק)

 

להגשה: עירית קצוצה

 

אופן ההכנה:
  1. ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הבצל והכרישה מספר דקות, עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים את ירקות השורש והבזיליקום ומטגנים כ-2 דקות, נוספות.
  2. מפזרים את קמח ומערבבים היטב. מוסיפים את העגבניות והנוזלים ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח, פלפל וסוכר, ומבשלים יחד כ-40 דקות.
  3. מרסקים את המרק למחית חלקה, מחזירים לסיר, מתקנים תיבול, מוסיפים שמנת ופרנו ומביאים לסף רתיחה. מקשטים כל צלחת במעט עירית קצוצה.

 

סטייק סלמון וכרישה ברוטב אניס

מתכון של רפאל כהן, שרונית גני אירועים

 

המרכיבים:

4 יחידות סטייק סלמון במשקל 250 גרם כ"א.

4 כרישות גדולות

2 בצלים גדולים

1 כוס יין לבן יבש

1/3 כוס פרנו (אפשר להשתמש כתחליף גם בערק או אוזו)

1/3 ליטר שמנת מתוקה

50 גרם שמיר

50 גרם חמאה

 

אופן ההכנה:
  1. קולפים בצל אחד, קוצצים אותו דק ומטגנים בסיר עם מעט שמן זית עד הזהבה.
  2. בינתיים שוטפים את הכרישה היטב מחול, וחותכים לקוביות של כ-1 ס"מ. מוסיפים לסיר, מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים לטגן למשך 10 דקות על אש קטנה.
  3. לרוטב: קולפים בצל אחד, קוצצים לקוביות קטנות ומטגנים במעט שמן זית עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים יין לבן ופרנו ומביאים לרתיחה. מציתים את האלכוהול בגפרור לקבלת להבה (פלמבה). מצמצמים את הרוטב ל-1/4 מכמותו ההתחלתית.
  4. לאחר הצמצום מוסיפים לרוטב שמנת, מלח, פלפל ומצמצמים שוב לכחצי הכמות. מוסיפים חמאה ושמיר קצוץ ומערבבים.
  5. במחבת גדולה צורבים את הסלמון עם מעט שמן זית מכל צד ומכבים את האש.
  6. הגשה: מסדרים את הסלמון ותערובת הכרישה על צלחת הגשה ומעטרים בענף תימין.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל כהן
במתכונים אפשר להשתמש בכל אחד ממשקאות האניס שאינם מתוקים
צילום: טל כהן
מומלצים