שתף קטע נבחר

טיפים: איך לקנות מחשב נייד

מחשב נייד הוא כבר לא עניין של מותרות, והשוק מוצף בעשרות דגמים, איך תבחרו את המחשב שהכי מתאים לכם, ממה יש להיזהר וכמה זה עולה

מחשבים ניידים הם כבר מזמן לא מוצר יוקרה לאנשי עסקים חשובים. כאשר מחירם של הדגמים הבסיסיים מתחיל בסביבות4,000 שקל, כל אחד שתכנן לקנות מחשב שולחני רגיל יכול לעשות את המעבר למחשב נייד ללא תוספת מחיר משמעותית.

 

היום אפשר למצוא מגוון של מחשבים ניידים, של היצרנים המובילים בעולם, והצרכן הממוצע יכול להתבלבל בקלות בין ההצעות השונות. כדי לעזור לכם, אספנו עשרה טיפים שיכולים להוות נקודת פתיחה מצוינת למסע הרכש של המחשב הנייד החדש שלכם.

 

1. בשביל מה אתם צריכים אותו?

 

יכול להיות שאתם סטודנטים שצריכים מחשב נייד בשביל להקליד בשיעורים, יכול להיות שאתם דווקא אנשי מכירות שמעוניינים לבצע מצגות אצל לקוחות שונים, ואולי אתם בכלל מנהלים בכירים שמבלים את כל הזמן בטיסות ועובדים על המחשב הנייד שלכם מהמושב.

 

בכל מקרה, כדאי לדעת בדיוק לאיזה מחשב אתם זקוקים. האם אתם זקוקים למחשב קטן וקל, או שדווקא המשקל הוא פחות קריטי וגודל המסך הוא בעל חשיבות. אפשר למצוא גם צרכנים רבים שקונים מחשב נייד כיוון שהוא פשוט תופס פחות מקום בבית ממחשב שולחני.

 

במקרה הזה, מכיוון שהמחשב לא זז לשום מקום, אין למשל חשיבות למשקל שלו. גם יצרניות המחשבים הניידים מגדירות סדרות שונות לפי הצרכים הללו, לדוגמה: קלים במיוחד, סוסי עבודה, מחשבי מצגות ומולטימדיה. אם תגדירו לעצמכם את הצרכים מראש, תוכלו להתמקד בסדרת מוצרים אחת ולצמצם את טווח האפשרויות בהתאמה.

 

2. איזה מעבד לבחור

 

בשוק המחשבים הניידים יש מבחר מעבדים לא פחות מבלבל מאשר בשוק הנייחים. ננסה לעשות סדר פשוט. סדרת המעבדים האחרונה של אינטל נקראת סנטרינו, ומדובר בסדרה שלמה של מעבדים בטווחי מחיר, מהירויות וביצועים שונים.

 

באופן כללי, המעבדים ששייכים למשפחה זו מציעים ביצועים טובים, מתחממים פחות ויודעים להשתמש בסוללה בצורה אופטימלית. עם זאת מחיריהם של מחשבים המבוססים על סנטרינו מתחילים ב-6,000 שקל, כאשר רק לאחרונה אפשר לראות מחשבים במחירים נמוכים מזה.

 

אם תסתפקו במחשבים ניידים המבוססים על מעבדים ישנים יותר כמו Mobile Celeron ו-Mobile Pentium, תוכלו לחסוך משמעותית. מחשבים כאלו ניתן להשיג גם במחירים באזור ה-4,500 שקל.

 

3. האם לקנות משומש

 

בניגוד למחשבים שולחניים שם מומלץ להתרחק ממשומשים, במחשבים הניידים המצב הוא קצת שונה. המחירים הגבוהים שלהם, וקצב הטכנולוגיה המהיר, יכולים להפוך את המחשב המשוכלל של שנה שעברה, למחשב במחיר מצחיק. מצד שני, מחשבים נייידים משומשים הם עסק מסוכן יותר.

 

יכול להיות שהמחשב עבר בידיו של איש עסקים שטלטל אותו בכל רחבי העולם, ועל כל טיסה אפשרית, מה שיגרום לבלאי מואץ של חלק מהרכיבים. בעיה נוספת בניידים: הסוללה. עם הזמן יכולת הטעינה והעבודה שלה הולכת ויורדת, ומחשב משומש ייתכן שידרוש החלפת סוללה. בכל מקרה, במקרה של מחשב נייד משומש, כדאי להיעזר בחבר שמבין או מעבדה מקצועית כדי שתיתן דעה על מצבו של המחשב.

 

4. למה המשקל חשוב

 

בעולם המחשבים הניידים נהוג לחלק את המחשבים למספר סוגים בהתבסס על המשקל שלהם. ההיגיון הוא פשוט: ככל שהמשקל גבוה יותר המחשב מן הסתם נייד פחות. למרבה האכזבה, למשקל אין בדרך כלל קשר ישיר למחיר, ככל שהנייד קל יותר הוא גם יקר יותר.

 

ככל שהוא כבד יותר ומכיל יותר אפשרויות הוא גם, מה לעשות, יקר יותר. לכן כדאי לחשוב היטב עד כמה אתם זקוקים לניידות עם המחשב הנייד. ייתכן שאתם מטלטלים את המחשב רק פעם בשבוע, ואז לא נורא לסחוב עוד חצי קילו. אם אתם זקוקים לו כל היום, שימו לב למשקל.

 

טיפ נוסף: בדקו את המשקל כולל הכל - כלומר, המחשב, הסוללה, המטען, ואם צריך גם כונן התקליטורים. מחשבים ניידים קלילים, מתגלים פתאום ככבדים כאשר נסחבים עם כל האביזרים הנלווים.

 

5. לבדוק את המסך

 

אלמנט חשוב במחשב נייד הוא המסך. בניגוד למסכי מחשב רגילים, אפשר למצוא כאן גדלי מסך כמו 12.1 אינץ', 13.1 אינץ', 14 אינץ' והלאה. מסך גדול יותר פירושו שטח עבודה גדול יותר, אך גם צריכת סוללות מוגברת וזמן עבודה קצר יותר.

 

למשל, אם אתם מציגים בעזרת המחשב מצגות תרצו מחשב עם מסך גדול במיוחד, אך ללא ספק תאלצו לחבר אותו לחשמל במשך היום. פטנט שאמצו חלק מהיצרנים הוא להציע מסך מלבני רחב במקום המסך הרגיל, וזאת על מנת לנצל את שטח המחשב בצורה טובה יותר.

 

מדובר ביתרון שכן אתם מקבלים שטח עבודה נוסף מבלי לשלם בגודל המחשב עצמו. צ'ופר נוסף: המסך המלבני מתאים יותר לצפייה בסרטי DVD והרי לא קנינו את המחשב הנייד רק בשביל עסקים.

 

6. מקלדת ועכבר

 

המקלדת היא נקודת כשל בניידים רבים וטובים, כאשר לעתים היא קטנה מדי, צפופה מדי ולא נוחה להקלדה. העצה שלנו, אין מנוס מלגעת בה בעצמכם. גשו לחנות ונסו את המקלדת, בייחוד אם אתם מתכננים רכישת מחשב בחנות באינטרנט. הקלידו מספר משפטים ושימו לב אם אתם מרגישים בנוח.

 

זה יכול להיות ההבדל בין מחשב נייד שימושי, לעוד מעצור יקר מאוד לדלת. במקרה של עכבר, יש כאלו שמסתדרים עם העכבר המובנה במחשב, אך כאן מדובר במשהו שהוא פחות קריטי, כיוון שתמיד אפשר לקחת עכבר קטן, שהוא אפילו אלחוטי, ולהשתמש בו במקום בעכבר של המחשב.

 

7. לכל סוללה זמן משלה

 

זמן הסוללה במחשב נייד יאפשר לכם בסופו של דבר להשתמש בו, או כמו שחלק ניכר ממשתמשי המחשבים הניידים נאלצים לעשות בסופו של דבר, להשאיר אותו מחובר לתקע כל היום. זמן סוללה סביר נע בין 4-5 שעות עבודה, כאשר במחשבים קטנים יותר זה אף מתכווץ.

 

חלק מהיצרנים מאפשרים לשלב סוללה נוספת בנייד במקום כונן התקליטורים או ה-DVD ועל ידי כך לאפשר לכם עוד מספר שעות עבודה. כדאי לבחון את האפשרות הזאת כבר בעת הקנייה. בעתיד תוכלו לרכוש סוללה נוספת ולנצל זאת כדי לעבוד זמן ממושך יותר.

8. לגלוש בלי חוטים

 

בנקודות המכירה ינסו אנשי המכירות להשוויץ בפניכם שהמחשב הנייד שקניתם מסוגל להתחבר לרשתות אלחוטיות, וזה לא יותר מאשר קשקוש. נעשה קצת סדר - לאחרונה נפוץ השימוש ברחבי הארץ ברשתות אלחוטיות מסוג WiFi, ואפשר למצוא אותן בבתי מלון, במקומות בילוי, בקניונים ועוד.

 

בחלק מהמקרים הגישה היא בתשלום, אך במקרים רבים הגישה היא בחינם. כך ניתן לשבת בבית קפה מול הים, וליהנות מגלישה באינטרנט במחשב הנייד. אבל בשביל אינטרנט אלחוטי לא חייבים את המחשב החדש ביותר. כל נייד, גם מלפני 5 שנים, מסוגל להתחבר לרשתות אלחוטיות באמצעות כרטיס פשוט שעלותו 200 שקלים.

 

הניידים שמבוססים על סנטרינו, מגיעים עם החיבור לרשתות אלחוטיות כרכיב מובנה בתוכם, דבר שחוסך את הצורך בכרטיס, לא יותר מזה.

 

9. מה עוד צריך?

 

בזמן רכישת המחשב, כדאי לשים לב לתוספות ואביזרים שכדאי לקנות כדי להפוך את החיים שלכם לקלים יותר. חלק מהיצרנים מספקים בנוסף למחשב את המטען בלבד. אך ברוב המקרים כדאי לבחון תוספת של תיק נשיאה נוח, סוללה נוספת, עכבר אלחוטי קטן שיאפשר לכם להימנע מהשימוש בעכבר המובנה ועוד.

 

אם אתם עובדים עם המחשב במשרד, גם תחנת עגינה שמאפשרת חיבור מיידי של מסך גדול, ומקלדת רגילה, תהיה עבורכם צ'ופר רציני.

 

10. אחריות ושירות

 

מחשבים ניידים הם המוצר האחרון שבו תרצו לחסוך באחריות ושירות. אלו מוצרים מועדים לפורענות מלכתחילה. אתם סוחבים אותם בתיק, מעמיסים אותם למזוודות, מפעילים אותם מחוץ למשרד ומספר התקלות והנזקים עולה בהתאם. לכן כדאי מאוד להקפיד על יצרן ידוע שאתם יודעים שיספק שירות ואחריות אמינים.

 

בניגוד למחשבים שולחניים ששם ניתן לשחק עם הרכיבים הפנימיים בלי קשר ליצרן, במחשבים ניידים אתם מוגבלים לרכיבים של היצרן המקורי שלכם בלבד. עלותם של הרכיבים היא גבוהה מאוד, ולכן האחריות יכולה להתגלות כמשתלמת במיוחד.

 

חלק מהיצרנים מעניק שלוש שנות אחריות וזה יפה, חלק מעניק שנה אחריות בלבד, עם אפשרות לתוספת בתשלום. ישנם יצרנים שמעניקים אחריות בינלאומית, הדבר קריטי רק למי שבאמת מבלה זמן רב בנסיעות עם המחשב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים