שתף קטע נבחר

פבלובה תותים

רוני ונציה במתכון לסלסלת מרנג נהדרת - קשיחה מבחוץ ורכה מבפנים, מלאה בקרם לימון חמצמץ, עם קצפת ותותים מעל. קינוח צבעוני, יפה וקליל שיכול להתאים לארוחת ליל-הסדר

החומרים (10-12 מנות):

4 חלבונים

1 כוסות סוכר

1 כפית חומץ

1 כפית תמצית וניל טהור

1 כף קורנפלור (או קמח תפו"א), מנופה

לקרם לימון (לא חובה):

2 ביצים

2 חלמונים

1/3 כוס + 2 כפיות מיץ לימון טרי

1/3 כוס סוכר

קליפה מגוררת מ-2 לימונים

75 גרם חמאה, רכה, חתוכה לקוביות קטנות

לקישוט:

1/2 1 מיכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה (או שמנת פרווה)

3 כפות אבקת סוכר

750 גרם תותים קטנים, שטופים ומיובשים

אבקת סוכר

 

הכלים: תבנית אפייה שטוחה, משומנת ומרופדת בנייר אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. משרטטים בעיפרון עיגול בקוטר 22 ס"מ מעל לנייר האפייה שבתבנית, משמנים את הנייר ומקמחים אותו בקורנפלור (לניתוק המרנג בקלות לאחר האפייה).
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
  3. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים במהירות בינונית-גבוהה לקצף יציב וגמיש. בהדרגה מוסיפים את הסוכר כף אחר כף, ומקציפים במהירות גבוהה כ-10 דקות לקצף מבריק וסמיך מאוד. מוסיפים את החומץ והווניל. מוסיפים את הקורנפלור, ומקציפים 3 דקות. שמים קצת מרנג בארבעת פינות התבנית מתחת לנייר, ואז מהדקים את הנייר לתבנית.
  4. מעבירים את המרנג למרכז העיגול המשורטט שעל הנייר ומשטחים במרית מתכת ארוכה. מיישרים למעלה ומסביב לעיגול אחיד. בגב של כף מעצבים שקע במרכז העיגול.
  5. מניחים את התבנית עם המרנג בתנור ומיד מנמיכים לחום נמוך מאוד (125 מעלות). אופים שעה. מכבים את התנור ופותחים מעט את הדלת. משאירים בתנור לצינון מלא (הסדקים הנוצרים באפייה אופייניים לפבלובה). מנתקים את המרנג בזהירות מהנייר ומעבירים לצלחת הגשה (אפשר להיעזר בתחתית של תבנית קפיצית).
  6. קרם הלימון (אפשר להכין יום-יומיים מראש):  בקערת נירוסטה גדולה ורחבה שמים את הביצים עם החלמונים ומקציפים במטרף ידני. מוסיפים את מיץ הלימון, את הסוכר וגרידת הלימון ומקציפים לתערובת אחידה.
  7. מניחים את הקערה על סיר עם אדים (בן-מארי), ומבשלים תוך הקצפה רצופה ונמרצת במשך כ-10 דקות, לתערובת סמיכה ותפוחה דומה למוס. מסירים מהאש, מוסיפים בכל פעם קוביית חמאה אחת, ומקציפים במטרף עד שהיא נבלעת בתערובת. מסננים לתבנית פיירקס שטוחה ומיד מצמידים יריעת ניילון על הקרם. מצננים במקרר כמה שעות.
  8. ההרכבה: לפני ההגשה מקציפים את השמנת לקצפת רכה. בהדרגה מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה. ממלאים את המרנג בקרם לימון, מורחים את הקצפת מעליו ומקשטים בתותים מעל, מפזרים אבקת סוכר ומקשטים בעלי נענע.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן מנגן
פבלובה - מתאימה לפסח
צילום: רונן מנגן
מומלצים