שתף קטע נבחר

הניתוחים המקובלים והניסיוניים

כבר היום יש ניתוחים המבוצעים באנדוסקופיה כדבר שבשגרה ברוב בתי החולים, ולעומת זאת ניתוחים מורכבים המבוצעים רק במרכזים רפואיים ספורים. אחרים עדיין נמצאים בשלבי מחקר. לפניכם הרשימה המפורטת

להלן רשימת הניתוחים המבוצעים באנדוסקופיה כדבר שבשגרה ברוב בתי החולים, וניתוחים מורכבים המבוצעים רק במרכזים רפואיים ספורים. כדי לבדוק היכן נעשה כל ניתוח תוכלו לפנות ל"דעת", המרכז למידע רפואי, טל': 02-6444500.

 

ניתוחים מקובלים:

 

הסרת כיס מרה - הניתוח האנדוסקופי השכיח ביותר כיום; כריתת תוספתן; לקיחת ביופסיה מחלל הבטן או החזה; כריתת המעי הדק והגס; תיקון בקע (שבר) בדופן הבטן או בסרעפת (בניתוחים אלה יש לאנדוסקופיה יתרון מובהק בעיקר בשל היכולת לחזור כמעט מיד לפעילות רגילה); ניתוחים למניעת הזעת יתר בכפות הידיים; ניתוחים היסטוסקופיים (בתחום הגינקולוגי) - כריתת ציסטות בשחלות, הריון מחוץ לרחם, כריתת שחלות ושחרור הידבקויות; ניתוחי חזה לכריתת נגעים קטנים מהריאה; ארתרוסקופיה (ניתוחי מפרקים) - בעיקר בברך, כמו תיקון רצועות או כריתת מיניסקוס.

 

ניתוחים מורכבים:

 

לפרוסקופיה (ניתוחי בטן) - ניתוחי קיבה לטיפול בכיבים ולמניעת עליית חומצה לוושט (רפלוקס), ניתוחים לכריתה של הטחול, יותרת הכליה והכליה (גם לצורך השתלתה), כריתה של גידולים תוך-בטניים.

 

במספר מועט של מרכזים רפואיים מבצעים כריתת רחם באנדוסקופיה (לפרוסקופיה), כריתת אונה או ריאה וניתוחי לב, וכן ניתוחים במפרקי הכתף והירך.

 

ניתוחים ניסיוניים:

 

ניתוחים של כלי דם גדולים - כמו למשל החלפת אבי העורקים בבטן וניתוח מעקפים, שיטה שנבחנת כבר שנה וצפויה להפוך ל"להיט"; ניתוחים בעוברים בזמן ההריון לתיקון מומים מולדים טרם הלידה (עדיין לא מתבצעים בארץ); ניתוחים ב"שלט רחוק" באמצעות מערכת רובוטית (מתבצע בבילינסון).

 

תחום הניתוחים הפלסטיים 

 

זהו אחד התחומים שבהם נעשים ניסיונות ליישם שיטות אנדוסקופיות. שתי דוגמאות לכך הן מתיחת פנים והגדלת החזה. 

 

מתיחת פנים: בעיקר להרמת מצח וגבות, באמצעות חתכים קטנים בלבד בקו השיער במקום חתך אחד גדול מאוזן לאוזן. מדובר בניתוחים פשוטים יחסית, אבל בגלל העובדה שלא מסלקים את עודף העור, רוב המומחים טוענים שתוצאותיהם קצרות טווח לעומת הניתוח הפתוח.

 

הגדלת חזה: מבוצע דרך הטבור, מה שחוסך צלקות. השיטה לא צוברת תאוצה בגלל שני חסרונות עיקריים: יש קושי למקם את השתלים בדיוק מרבי, והשתלים היחידים שמתאימים הם שתלי מי מלח.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים