שתף קטע נבחר

Windows XP: מה עדיף, Home או Pro?

נדמה שלאחר תקופה של התלבטויות הושלם המעבר למערכת ההפעלה XP. כבר קשה למצוא משרדים שעדיין עובדים על מערכת ההפעלה של 98'. השאלה שנותרה על כנה היא איזו XP להתקין: המקצועי (Proffessional Edition) או הביתי (Home Edition)?

במשך שנים אחדות שיווקה מיקרוסופט שתי סדרות נפרדות של מערכות הפעלה. הסדרה הראשונה נקראה w9x, שיועדה למשתמש הביתי ונכללו בה מערכות ההפעלה Windows 95, 98 ומילניום. הסדרה השנייה נקראה NT והיא יועדה לעסקים גדולים ולרשתות עבודה ונכללו בה מערכות ההפעלה Windows NT ו-Windows 2000.

 

בשנת 2001 איחדה מיקרוסופט את שתי הסדרות למוצר אחד שנקרא Windows XP. וכך הגיחה לעולם מערכת הפעלה התומכת בשני העולמות, שהציעה יציבות ותמיכה ביישומי רשת החשובים לעולם העסקים, ביחד עם תמיכה במולטימדיה ומשחקים, שמהווים את השימוש העיקרי לרוב המשתמשים הביתיים.

 

מערכת Windows XP יצאה לאור בשתי גרסאות: Windows XP Home ו-Windows XP Pro. מבט מהיר בשולחן העבודה מגלה שאין הבדל של ממש בין שתי הגרסאות. אכן, מבחינה קוסמטית הגרסאות כמעט זהות, וההבדל העיקרי נעוץ בתמיכה של Windows XP Pro במספר משתנים חשובים למשתמשי רשת ארגונית גדולה או למנהלי מערכת אשר מספקים תמיכה טכנית.

 

ההבדלים העיקריים

 

  • תמיכה ברשת. מערכת ההפעלה XP Pro תומכת בניהול רשת המבוססת על שרת. במילים אחרות, מדובר ברשת עבודה שנשלטת על-ידי מחשב מרכזי שאחראי על ניהול הרשת. לעומת זאת, המערכת הביתית תומכת ברשת עבודה קטנה יותר הנקראת peer to peer, שאין לה מחשב מרכזי אחד וכל מחשב יכול לשתף נתונים ומדפסות, כל עוד מדובר ברשת קטנה של עד 200 מחשבים.

  • תמיכה בשולחן עבודה מרוחק. מערכת ההפעלה Xp Pro מספקת גישה לכל מחשב ברשת הפנימית או ברשת האינטרנט וכן שליטה מלאה על המחשב המרוחק לצורך איתור ותיקון תקלות.

    מערכת ההפעלה XP Home אינה מאפשרת גישה כזאת ואם ורוצים להשתלט על מחשב מרוחק, יש צורך להשתמש בתוכנות חיצוניות.

  • תמיכה ב-IIS. לעתים בוני אתרים ומנהלי רשתות זקוקים לדמות את המחשב האישי שלהם לסוג של שרת אינטרנט המאפשר בדיקה בזמן אמת של אתרים דינמיים שנבנו בשפות כמו: Asp, Aspx ו-PHP. אתרים אלה כוללים כלים חזקים כמו מערכות ניהול מרחוק, מסדי נתונים, מנועי חיפוש ועוד.

    שירות IIS הוא שירות מובנה במערכת ההפעלה Windows XP Pro המאפשר להפוך את המחשב לשרת אינטרנט ולאחסן עליו אתרי אינטרנט או קבצים. לאחר התקנת מערכת IIS, ניתן לאתר אותה בלוח הבקרה או בתיקיה מיוחדת בכונן מערכת ההפעלה בשם wwwroot.

  • תמיכה בקבצים ותיקיות לא מקוונים. כאמור, XP Pro נועדה לרשת גדולה שבה עובדים על מספר רב של קבצים, כאן, ניתנת האפשרות לשתף קבצים ותיקיות בצורה כזאת שתאפשר עבודה רציפה, גם כשהמחשב הספציפי אינו מחובר לרשת.

  • אפשרויות אבטחה וניהול מתקדמות. כדי להגביר את אבטחת הרשת נכללו פונקציות ניהול מתקדמות ב-Windows Xp Pro, המאפשרות למנהל הרשת להגביל משתמשים בתחנות העבודה (מחשבים שונים המחוברים לרשת), באמצעות הצפנת קבצים ומתן הרשאות גישה למשאבים ברשת.

  • תמיכה באפשרויות שפה מתקדמות. בכל הקשור לאופן עבודה של Multiusers (סביבה מרובה משתמשים), מערכת ההפעלה Pro מתאימה יותר ממערכת ההפעלה הביתית. בכל הקשור לתמיכה בשפות שונות, ניתן לרכוש חבילות שפה שונות ולהתקינן על המחשב וכך ליצור מנשקים שונים למשתמשים השונים במחשב. לדוגמה, ניתן להתקין מנשק בשפה עברית במערכת הפעלה במנשק אנגלי.

  • חומרה. מלבד ההבדלים הקשורים בתוכנות ובפיצ'רים שונים של מערכת ההפעלה, ישנם הבדלים רבים בתחום התמיכה בחומרה. מערכת ההפעלה Win Xp Pro תומכת במחשבים בעלי מעבד כפול ובקרוב תצא לאור גירסה חדשה של מערכת ההפעלה, שתתמוך גם במעבדי 64bit הנותנים תמיכה רחבה ביישומים "כבדים" כגון גרפיקה, תלת מימד ומשחקים.

 

אז מה מתקינים?

 

לצורך פעולות הקשורות לגלישה באינטרנט, כתיבת מסמכים בתוכנות Office והרצת משחקים שונים, אין צורך ברכישת מערכת ההפעלה Pro (שהיא גם יקרה יותר), וניתן להסתפק במערכת ההפעלה Windows XP Home.

 

מערכת הפעלה זו יכולה להתאים גם למשרד, גם אם המחשב נועד להיות תחנה ברשת משרדית לא גדולה במיוחד. משתמשים "כבדים", כמו בוני אתרים דינמיים, מנהלי רשת, או משתמשים המעוניינים להתקין מחשב שנועד להיות תחנה ברשת עבודה גדולה המבוססת על שרת, מוזמנים להתקין XP PRO.

 

דברים דומים אמורים גם למי שרוצה להתקין מחשב שנועד לתמוך במחשבים מרוחקים או מחשב שנועד לשימושם של הדוברים שפות שונות.

 

מתוך גיליון 5 של זמן דיגיטלי , מגזין ברזולוציה גבוהה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברור ש-XP, אבל איזו?
פי סי מגזין
שער המגזין
מתוך גיליון 5 של זמן דיגיטלי, מגזין ברזולוציה גבוהה
שער המגזין
מומלצים