שתף קטע נבחר

הוקפא הטיפול בבקשות מתנחלים מתפנים לנשק

מבדיקה שערך ynet עולה, שתושבי ההתנחלויות המפונות יוכלו להמשיך להחזיק בנשקם גם לאחר שיעברו לתחומי ישראל. ואולם, במשרד הפנים הקפיאו את הדיון בבקשות חדשות לאישור כלי ירייה שהוגשו על ידי התושבים המפונים

משרד הפנים הודיע, כי במשך התקופה הקרובה ועד לאחר ההתנתקות, לא ידונו במשרד כל בקשות חדשות לאישור כלי ירייה שהוגשו על ידי התושבים המפונים.

 

מבדיקה שערך ynet אמש (שבת) עולה, כי מרבית מפוני רצועת עזה וצפון השומרון ימשיכו להחזיק בנשקם האישי גם לאחר פינויים והתיישבותם בגבולות הקו הירוק. זאת, על-אף העובדה כי מרבית המתפנים יעברו ככל הנראה ליישובים שאינם מוגדרים כישובים בסיכון, כאלו אשר תושביהם זכאים לנשק אישי צמוד.

 

 

כ-1,100 כלי נשק פרטיים מוחזקים על-ידי תושבי רצועת עזה. כ-100 נוספים על ידי תושבי צפון השומרון המיועדים לפינוי. על-פי מדיניות משרד הפנים והקריטריונים שנקבעו בשנת 1996, תושבי יישובים בסיכון, כגון יישובי עזה ויו"ש, זכאים להחזיק בנשק פרטי אם מלאו להם 21 שנים ואינם בעלי עבר פלילי.

 

תושבים המתגוררים ביישובים שאינם בסיכון אינם זכאים לנשק אישי למעט אם הם עוסקים במקצועות שיש בהם סיכון. אך על-פי מדיניות משרד הפנים, מי שאוחז בנשק פרטי כחוק למשך עשר שנים לפחות וחידש את רישיונו כנדרש, יוכל להמשיך להחזיק בנשקו גם לאחר ההתנתקות.

 

לדברי יעקב עמית, ראש האגף לרישוי כלי ירייה במשרד הפנים, דבר זה נכון למרבית מפוני הרצועה וצפון השומרון. "כמעט כל בעלי הנשקים באזורים המיועדים לפינוי הם ותיקים ואוחזים בנשק זה שנים רבות. לכן לא צפוי שינוי במצב והם יוכלו להמשיך ולהחזיק בנשק גם לאחר ההתנתקות", אמר.

 

על הקפאת כלי הנשק אמר עמית, לדברי עמית, "מאז החליטה הממשלה על היערכות לסגירת הרצועה לפני כחודש קיבלנו החלטה להקפיא כל דיון בבקשה לרישוי כלי ירייה חדש המגיעה מהתושבים המיועדים לפינוי, וזאת עד לאחר ההתנתקות. מדובר רק בבקשות חדשות ולא בכאלה שהוגשו לפני קבלת ההחלטה. בסך הכל הצטברו מאז 15 בקשות לרישוי שהוקפאו וממתינות לאישור עד לאחרי ההתנתקות".

 

עמית הסביר כי לא מדובר בכמות חריגה מהרגיל: "זו כמות סבירה, שמאפיינת את המצב השגרתי ביישובי יו"ש ועזה. אי-אפשר לומר שמאז ההחלטה על תוכנית ההתנתקות ישנה עלייה ממשית בביקוש לנשק אישי".

 

כעשרה אחוזים ממחזיקי הנשק הפרטי בישראל מחזיקים בו ללא רישיון. רובם לא חידשו את הרישיון בשל סיבות כאלו ואחרות. לדברי עמית, "רוב מחזיקי הנשק בלא רישיון יודעים שעליהם להפטר מנשקם. הם יכולים למכור אותו, להחזיר אותו או לחדש את הרישיון עליו. מי שלא עושה כן, אנו נוקטים נגדו בצעדים משפטיים ומטפלים בו כחוק".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
(אילוסטרציה)
צילום: דובר צה"ל
מומלצים