שתף קטע נבחר

אם חשודה שהרעילה את בתה ב"אקמולי"

תינוקת בת שנה וחצי אושפזה בפעם השנייה בעקבות נטילת כמות גדולה של משככי כאבים. בבית החולים פנו למשטרה וזו חושדת כי האם לוקה בתסמונת "מינכהאוזן", הגורמת לה לחשוד כי בתה חולה, ולהלעיטה בתרופות

משטרת פתח תקווה עצרה תושבת אילת בת 35, בחשד שהרעילה את בתה בת השנה וחצי בתרופת "אקמולי" לשיכוך כאבים. מצבה של הפעוטה, המאושפזת בבית החולים "שניידר" בפתח תקווה, בינוני ויציב.

 

אחד הכיוונים הנחקרים הוא חשד שהאם לוקה בתסמונת "מינכהאוזן", הגורמת לה לחשוד בכך שבתה חולה, ולכן היא מלעיטה אותה בתרופות לשיכוך כאבים.

 

אתמול התקבל במשטרה דיווח מבית החולים לילדים בפתח תקווה על כך שילדה אושפזה בעקבות נטילת כמות גדולה של משככי כאבים, שיצרה בעיה בכבד.

 

אנשי הצוות הרפואי של בית החולים שניידר פנו למשטרה משום שזו הפעם השנייה שבה הובהלה התינוקת לבית החולים עם אותה בעיה בדיוק. עם קבלת התלונה יצאו החוקרים לבית החולים, שם עצרו את האם בחשד להרעלה. היא תובא לבית משפט לדיון בבקשת המשטרה להאריך את מעצרה.

 

ד"ר אפרת הר-לב, יו"ר הוועדה לילד בסיכון במרכז הרפואי לילדים שניידר, מסבירה כי תסמונת "מינכהאוזן ביפרוקסי" היא תופעה פסיכיאטרית בה גורם אדם בוגר נזק רפואי לאדם הקרוב לו, במרבית המקרים לילדו. "ברוב המקרים זה נעשה במתן של חומרים שונים לגופו של הילד, אם כי ישנן שיטות שונות. המטרה היא לאשפז אותו כמה שיותר פעמים כאשר לתפיסתו של האדם הבוגר הילד נתפס כחולה, על אף שבפועל אינו כזה. בהמשך, מרוב שימוש בכדורים הילד נעשה חולה באמת", היא אומרת.

 

לדברי הר-לב, התופעה אינה נפוצה אבל גם לא מוגדרת כנדירה. הבעיה העיקרית העומדת בפני חוקרים שונים היא היכולת להוכיח שאכן מדובר במחלה הזו. "קשה מאוד להוכיח את קיומה. זה לא כמו מקרה שבו הורה גורם נזק מכוון לילדו וניתן לחקור ולבדוק חשד לרשלנות או התעללות. עם זאת, ישנם תסמינים מסויימים שמסייעים לנו לעלות על קיומה של התופעה. במרבית המקרים אנשים הסובלים ממנה יתעניינו מאוד בתחומי הרפואה והפסיכולוגיה, נוכל לראות שעשו מעברים תכופים מבית חולים אחד לבית חולים אחר וכן נראה מקרים קודמים אצלם או אצל קרובי משפחתם של אשפוזים ממושכים".

 

הטיפול במחלה הוא טיפול פסיכיאטרי, אבל בשל הקושי לאתרה קשה גם לרפא אותה. "יש לזה טיפול פסיכיאטרי אבל לפני כן צריך החולה להגיע לתובנה שיש לו בעיה מסויימת. הבעיה היא שבמקרים רבים החולה כלל אינו מודע למחלתו", אומרת הר-לב.

 

באשר לנזק הפיזי שנגרם לפעוטה מסבירה ד"ר הר-לב כי הפרציטמול אשר נמצא באקמול עלול לגרום לנזקים כבדים כאשר הוא נצרך במינון גבוה מן המותר. "זה עלול לגרום לאי ספיקת כבד ולצורך בהשתלת כבד ואף למוות. כל מינון שהוא מעל למינון המותר עלול לגרום לנזק בלתי הפיך, אפילו רק בפרק זמן קצר של יומיים-שלושה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים