שתף קטע נבחר

קראמבל אגסים וחמוציות

רוני ונציה במתכון לעוגה ביתית, חמה ועשירה שמוכנה מהר ובקלי קלות. החמוציות האדמדמות שוברות מעט את הטעם הרך של האגסים ומעניקות צבע יפה למנה

החומרים (6 מנות אישיות):

12 אגסים בינוניים, קלופים ופרוסים בעובי 3/4 ס"מ

1 כוס חמוציות (קרנבריס) יבשות ממותקות (בחנויות טבע ופירות יבשים)

3 כפות קורנפלור

1 כפית אגוז מוסקט טחון

1 כפית קינמון

1/2 כוס ועוד כף סוכר חום בהיר (125 גרם)

3-4 כפיות מיץ לימון טרי (תלוי במתיקות הפרי)

גרידה מ-1 לימון

30 גרם חמאה, מומסת ומצוננת

לבצק פירורים:

1/3 כוס סוכר חום בהיר (75 גרם)

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

קורט מלח

1 כוס (140 גרם) קמח

2 כפיות גרידת לימון

 

הכלים: 6 תבניות חסינות חום בקוטר כ-12 ס"מ

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).
  2. בקערה גדולה מערבבים את פרוסות האגסים עם החמוציות.
  3. בקערה קטנה מערבבים את הקורנפלור, אגוז המוסקט, הקינמון והסוכר החום. מוסיפים את מיץ גרידת הלימון ואת החמאה, ומערבבים. מוסיפים את תערובת החמאה לקערת הפירות ומערבבים היטב.
  4. הכנת הבצק: שמים את כל חומרי הבצק במיכל מעבד מזון, ומעבדים בתנועות "פולסים" לקבלת פירורי בצק בגודל אפונה זעירה.
  5. ההרכבה: מעבירים את תערובת הפירות (עם הנוזלים) לתבניות ומפזרים מעל את פירורי הבצק. אופים 30-35 דקות עד שהפירורים אפויים וזהובים, והפירות רכים כשמחדירים לתוכם להב של סכין. מגישים חם בליווי קצפת או כדור גלידת וניל.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן מנגן
עוגה ביתית חמה ועשירה
צילום: רונן מנגן
מומלצים