שתף קטע נבחר

פסיקה: על מפעיל רוטר.נט לשלם כ-50,000 שקלים

שופטת בית משפט השלום, יהודית שבח, דחתה את קו ההגנה של בעל האתר, ישעיהו רוטר, שהכחיש את פרסום התמונות של הצלם בוצ'צ'ו ללא רשות באתרו

בית משפט השלום בתל אביב פסק לטובת הצלם בוצ'צ'ו שלומי בתביעה שהגיש נגד ישעיהו רוטר, בעל אתר רוטר.נט, כך דווח באתר המשפטי של עו"ד חיים רביה.

 

שלומי הגיש את התביעה (028400/04 - מסמך doc) על סך 100,000 שקלים בגין העתקת חמש תמונות שצילם ופרסומן באתר רוטר.נט ללא רשות. בין התמונות האלה תצלומי של היועץ המשפטי לממשלה, הרמטכ"ל, שר

הביטחון, השרה לימור לבנת והשר סאלח טריף.

 

שלומי סיפר בתביעה, כי מאחר והיה מודע לנוהג של הנתבע לפרסם תמונות שנלקחו מצלמים שונים או מאתרים אחרים ללא הרשאה וללא תשלום, גלש באתר רוטר.נט, ושם גילה, כי תמונות שצולמו על ידו ואשר שייכות לו באופן בלעדי, מופיעות באתר ללא מתן קרדיט.

 

שופטת בית משפט השלום בתל אביב, יהודית שבח, דחתה את טענת הנתבעים, לפיה התובע זייף דפים מאתר רוטר.נט, וקבעה כי "טענה זו היתה ניתנת להוכחה באופן פשוט למדי, לו היה בה שמץ של ממש".

 

בית המשפט סירב לתת אמון בגרסת התובע, כי דפי האינטרנט המקוריים בימים הרלוונטיים מצויים בידיו, אולם הוא איננו מגיש אותם לבית המשפט רק כדי לא "לנפח" את התיק. 

 

"אי אזכור קרדיט לא מאפשר העתקה"

 

עוד קבעה השופטת, כי אי אזכור שמו של התובע באתר "וואלה", בו פורסמו התמונות במקור, או במקומות אחרים בהם פורסמו התצלומים, אינו מאפשר לנתבע להעתיקם ללא רשות, "שכן חייב הוא להניח כי לצד כל צילום של תמונה עכשווית קיים גם צלם כלשהו שצילם אותה ואשר לו מוקנות זכויות היוצרים בתצלום".

 

טענת רוטר, כי ייתכן שגולשים העלו את התמונות לאתר ללא ידיעתו, נדחתה לאחר שהודה

 בעדותו כי לא קיימת כל אפשרות טכנית לפיה גולש ישתול תמונה כלשהי באתר החדשות ובמדור סקרי העיתונות, שכן מדורים אלו נשלטים על ידו בלבד.

 

להחלטת השופטת תרמה העובדה כי הפרת זכויות היוצרים נפרשה על פני פרק זמן ארוך, החל משנת 2001 ועד לשנת 2003. היא פסקה לחובתו פיצויים בסך 50,000 שקלים בגין ההעתקה ושכר טרחה בסך 7,500 שקלים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים