שתף קטע נבחר

U3, הפלטפורמה שתביא את בשורת הניידות לכל

ההשלכות של U3 אינן נוגעות רק לנוחות השימוש וליעילות העבודה. מדובר בבשורה מהפכנית של ממש, שעשויה לשנות לחלוטין את עולם המחשבים והדרך בה אנו מתקשרים איתם

U3 היא התשובה של M-Systems ו-Sandisk לכל מי שחושב שהתקן זכרון USB נייד הוא לא יותר ממחסן דיגיטלי. השתיים מפתחות מזה כשנה פלטפורמה חדשה, שתתפקד כמעין מערכת הפעלה ניידת המובנית בתוך זכרונות פלאש.

 

שיתוף הפעולה ביניהן, אליו חברו גם יצרניות חומרה ותוכנה אחרות, כגון Kingston, Verbatim, BeInSync, ICQ, מקאפי, מוזילה, Skype, Trend Micro, Ulead Systems, ZoneAlarm ואחרות, אמור להוליד

 בשורה חדשה לגמרי, שתצא לשוק בסתיו 2005, ותהפוך את כולנו למחוברים תמיד, בעזרת מכשיר בגודל של מפתח.

 

על פי התחזיות, השנה יימכרו ברחבי העולם 80 מיליון זכרונות ניידים, שנפחם הולך ועולה במקביל לירידה במחיריהם, וחברת המחקר גרטנר צופה, כי עד 2008, יהוו ה-Smart USB Drives כ-70% מכלל הזכרונות הניידים בעולם. השותפות ב-U3 מקוות שכל אחד מאלו יכלול את מערכת ההפעלה שלהן, שתאפשר לשאת תוכנות, הגדרות וקבצים בדרכים, ליהנות מממשק ופלטפורמה משותפת ולקבל גישה למחשב הביתי המוכר מכל מקום.

 

בשורה מהפכנית

 

U3 מבוססת על ממשק גרפי, שמצויד ב-Launchpad, תפריט יישומים דמוי Start של Windows, המאפשר להריץ תוכנות ולבצע פעולות במחשב שעליו אתם עובדים באותו הרגע. בטרם ההפעלה, התוכנה בוחנת את המחשב, ומוודאת שאכן ניתן להריץ עליו את הדרוש, בתוך שהיא בודקת נושאים של זכויות יוצרים, רישיונות מתאימים והגדרות אבטחה. לאחר סיום העבודה, יימחקו כל השאריות שנותרו על המחשב, כאילו לא שימש מעולם כמארח.

 

אולם ההשלכות של U3 אינן נוגעות רק לנוחות השימוש וליעילות העבודה. מדובר בבשורה מהפכנית של ממש, שעשויה לשנות לחלוטין את עולם המחשבים והדרך בה אנו מתקשרים איתם: האם השקתה של U3 תסמן את מותו של המחשב הנייד?

 

וכיצד תגיב על כך מיקרוסופט, יצרנית מערכת ההפעלה המותקנת ביותר מ-90% מהמחשבים, האם תתמוך במי שעלול להביא לקץ שלטונה? ואם בסתיו הקרוב נהפוך לעבדים של המחשב או שסוף סוף נוכל ליהנות מיתרונותיו בכל מקום? כשתגיע השלכת נדע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים