לימור לבנת קיבלה את פרס "יקירת יהדות מרוקו"
"הלבשנו אותה כבנות מלכים, שמנו כתר על ראשה והיא זכתה לכבוד גדול", כך סיפר יו"ר הפדרציה העולמית ליהדות מרוקו, סם בן שטרית, שהעניק את פרס יקירת העדה לשרת החינוך. לדבריו, "במציאות לבנת נראית הרבה יותר יפה מאשר בטלוויזיה, שכרי היה שזכיתי לקבל ממנה נשיקה"
לצלילי השיר "אשת חיל" במרוקאית וכשהיא לבושה בתלבושת כלה בהתאם למסורת יהודי מרוקו ולראשה כתר כבנות המלכים, קיבלה אמש (יום ב') שרת החינוך לימור לבנת את אות "יקירת יהדות מרוקו לשנת 2005". בעבר זכו בפרס גם ראש הממשלה אריאל שרון, הרב ישראל מאיר לאו והשר שמעון פרס.
שרת החינוך בטקס. צילום: ששון תירם
"הלבשנו אותה כבנות מלכים, בכפתאן, שמנו כתר על ראשה והיא זכתה לכבוד גדול", אומר ל-ynet סם בן שטרית, יו"ר הפדרציה העולמית ליהדות מרוקו, שהעניק את תעודת ההוקרה.
"היא ביקשה טקס צנוע כדי שלא יגידו שהיא עושה חאפלות בהתנתקות, אבל בכל זאת אירגנו חגיגה מרשימה, עם תזמורת שליוותה אותה ואפילו המשורר ארז ביטון חיבר שיר לכבודה. שכרי היה שזכיתי לקבל ממנה נשיקה ואני חייב להגיד שבמציאות היא נראית הרבה יותר יפה מאשר בטלוויזיה".
באירוע נכחו כ–100 מראשי הנהגת הפדרציה של יהודי מרוקו.
הנימוקים לקבלת הפרס: תרומתה של לבנת לביצוע הרפורמה במערכת החינוך, מאבקה להגדלת התקציבים לחינוך, תרומתה לכלל מורשת ישראל ולמורשת יהדות מרוקו בפרט. בן שטרית הוסיף נימוק נוסף: "וגם העלינו על נס שלמרות שהשרה הגיעה לגדולות, היא שומרת על צניעותה".
כשנודע לה על קבלת הפרס אמרה השרה ל-ynet: "אני מתרגשת מהכבוד גדול שניתן לי. מדובר בתרבות שלא ניתן לה ביטוי ראוי לאחר קום המדינה בשל מדיניות כור ההיתוך.
"במשך הרבה שנים אני משתתפת באירועים של ארגונים שונים של יהדות מרוקו מעבר להשתתפות באירועי המימונה שהפכו למסורת. אני רואה בחיוב רב וכתפיסת עולם את הצורך לתת דגש ולשחזר תרבויות שונות מעליות שונות ובעיקר להחזיר את כל מה שניסו למחוק. יש היום פריחה תרבותית וזו ברכה גדולה".