שתף קטע נבחר

כריכים - גירסת השפים

לקראת החזרה לספסל הלימודים ביקשנו משפים אהובים להחליט איזה כריך היו לוקחים איתם לספסל הלימודים, אם היו חוזרים אליו בעצמם

השף אביב משה – Messa 

 

אביב בחר בכריך רוסטביף מעוצב על גבי שיפוד. הכריך כולל פרוסות לחם לבן, פרוסות רוסטביף, עגבניות, מלפפונים חמוצים, מיונז ומעט אריסה.

 

אביב:" קודם כל אני אוהב כריכי רוסטביף ובעיקר כאלה שלא צריך להאבק עם הגודל שלהם. את הכריך הזה ניתן לאכול בשלבים: כל פעם לקחת מיני כריך

מהצד ולהמשיך לביס הבא. הבעיה היחידה עם הכריך הזה היא שצריך לקום מוקדם כדי לעצב אותו".

 

השף מייקל רנתיסי

 

מייקל היה לוקח איתו לחם כפרי עם גבינת שמנת, וסלמון מעושן. הכריך כולל גבינת שמנת, פרוסות סלמון מעושן, עירית קצוצה, שמיר ועגבניות שרי.

 

מייקל: " כריך סלמון הוא אחד הכריכים שאני יותר אוהב. השילוב בין גבינת השמנת לסלמון המתקתק עם החמצמצות של העגבניות והתיבול של השמיר והעירית. כדי להגיע לכריך עסיסי במיוחד כזה שצריך לאכול באלגנטיות על מנת שלא יתפרק, אני מכין אותו בשתי קומות ועם שלוש פרוסות לחם. אישית, הייתי מדלג על חזרה לספסל הלימודים גם ברמת ה"פנטזיה".

 


יוקרתי                                                       (צילום: אורלי שפיר שפירא)

 

השף אליעזר לויה – הלניקה

 

לויה בחר ב'סנדביץ' לנועזים' - כריך פריקסה עם גבינת פטה וירקות קלויים. הכריך כולל: לחם פריקסה של מאפיית הבלקן, פטה (מחלבת "המאירי" בצפת), עגבניות ובצל על הגריל, פלפלים מוחמצים, בצל ירוק, ממרח סלט טורקי וחצילים מטוגנים.

 

לויה: "שילוב הטעמים הנועז והחריפות המרומזת עשויים להכניס לתלמיד אנרגיות החשובות לחזרה לבית הספר. זהו כריך לילד נועז שאינו חושש משילוב טעמים מנצח. אבל עם כל- כך הרבה בצל, אולי עדיף שימצא ספסל לשבת – לבד".

 

השף אבי ביטון – אדורה

 

אם אבי היה נאלץ לשוב לספסל הלימודים, הוא היה מתנחם בכריך עם חביתת שרימפס, עלים ירוקים, עגבניות וחמאה. הכריך כולל: לחמניית 'קשר' מהמכולת השכונתית, חביתה שכוללת שרימפס, גבינת פרמזן ובצל קצוץ, עלים ירוקים מתובלים, פרוסות עגבניות וחמאה צהובה.

 

אבי: "האמת היא שבבית הספר בו למדתי, כריך עם שרימפס לא היה מתקבל בהבנה רבה, אבל יכול להיות שהייתי פשוט מחליף את בית הספר ומשאיר את הכריך. השילוב נראה לי משמח, וחשוב לשמח את הילדים כשהם 'תקועים' על ספסל הלימודים".

 


כריך חביתה ושרימפס                                              (צילום: מור סגל) 

 

השף עומר בן גל – לילית

 

עומר בחר בכריך מתוחכם במיוחד - כריך סלמון, מלפפונים וסויה. הכריך כולל: קרפצ'יו סלמון, איטריות אורז, מלפפונים, סלק, שמן זית וסויה.

 

עומר:" זה כריך שמהווה שינוי מרענן מול סנדוויץ' ה"גבינה-לבנה-עם-זיתים" או זה עם השוקולד למריחה שכולנו מכירים וזוכרים. זהו כריך מושקע 'ומעודכן' שיספק אנרגייה לתלמיד. ללא ספק כריך שמורכב מכל מה שבריא וגם מעניין ומיוחד".

 

השף כפיר מימון - מג'ין בו

 

אם יכריחו אותו לשוב לספסל הלימודים , כפיר יבחר בסנדוויץ' עם חביתה. הכריך כולל חביתה עם מלח ופלפל, שכבה של חמאה צהובה, עגבניות, חסה מסולסלת, נבטים, ופרוסות מלפפונים.

 

למה חביתה? כפיר חושב ש:"הכריך הכי קלאסי לבית הספר הוא כריך עם חביתה וירקות, הכי כיף, הכי טעים והכי מזכיר את הבית אליו חוזרים בסוף היום".

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מור סגל
סנדוויץ' לנועזים
צילום: מור סגל
צילום: מור סגל
כריך קרפצ'יו סלמון - מתוחכם במיוחד
צילום: מור סגל
מומלצים