שתף קטע נבחר

כל מה שצריך לדעת על ביטוחי נוסעים

שברתם את הרגל ביציאה מהלובר, איבדתם את הדרכון במרכז בנגקוק, גנבו לכם את המזוודה בניו-יורק? למי להתקשר במקרי חירום כשאתם בחו"ל ואיך מבקשים פיצוי. מדריך ליתר ביטחון

נוסעים לחו"ל? אחת העצות החשובות ביותר היא לא לצאת מהארץ ללא ביטוח תקף, שכן בהיעדר ביטוח אתם עלולים לשלם הרבה כסף אם תיקלעו חלילה למקרה חירום. אבל גם אם יש לכם ביטוח האם אתם יודעים מה לעשות אם נאלצתם להתאשפז או להתמודד עם גניבת דרכון?

 

"לעיתים נופשים נוסעים לחו"ל ללא כיסוי ביטוחי הולם או לחילופין רוכשים ביטוח נוסף ללא צורך", אומר שי פלדמן, מנהל תחום ביטוחי בריאות ותאונות אישיות ב-AIG. "לביטוח נסיעות יכולות להיות משמעויות כלכליות ובריאותיות גדולות. לכן, מומלץ לבדוק תנאי פוליסת הביטוח טרם היציאה לחו"ל. חשוב לקרוא ולהבין את תנאי הפוליסה, כולל האותיות הקטנות, כדי שבמידת הצורך תדעו מה מגיע לכם ולמי עליכם לפנות".

 

  • למי פונים במקרה של בעיה רפואית?

 

במקרה כזה עומדות בפניכם שתי אפשרויות: האחת, לפנות לרופא מקומי או בית חולים לבחירתכם. במקרה כזה יש לקבל דיאגנוזה מפורטת מהרופא ולשמור על חשבוניות מקוריות על הטיפול הרפואי, כולל תרופות. האפשרות השנייה היא לפנות למוקד החירום המוצע על ידי חברת הביטוח. באחריותה של החברה להפנותכם לבית החולים המתאים.

 

  • מה אם בגלל האשפוז הפסדתי את הטיסה לארץ?

 

אם לא ניתן להשתמש בכרטיס המקורי, חברות ביטוח מכסות החזר על כרטיס טיסה חדש שנרכש. במקרים שבהם יש החזר חלקי על הכרטיס המקורי מחברת התעופה, חברת הביטוח תכסה את ההפרש. 

 

  • נסעתי עם בן זוג והוא אושפז בחו"ל, האם אני זכאי לפיצוי?

 

יש חברות ביטוח שמציעות כיסוי הוצאות למלווה בתנאי שהוא מבוטח באותה חברת ביטוח של המבוטח המאושפז. במקרה זה, החברה תשלם על אובדן פיקדונות ששולמו מראש (כמו מלון וכרטיס טיסה) עבור המבוטח המאושפז ועבור המלווה שלו. כדאי לזכור כי בפוליסת כרטיסי האשראי מבוטחים רק בעלי הכרטיס ולא בני משפחתם, כך שאם רוצים להוסיפם לביטוח, יש לעשות זאת לפני הנסיעה על ידי פנייה לחברת הביטוח שעובדת עם חברת האשראי.

 

  • האם צריך לקחת את הפוליסה לחו"ל?

 

מומלץ מאוד לקחת את הפוליסה בכל נסיעה. הפוליסה כוללת מספרי טלפון של מרכזים רפואיים ברחבי העולם הקשורים עם חברת הביטוח הרלבנטית. כדאי לצלם את הפוליסה ולהשאיר את ההעתק בידי קרובים בארץ, יחד עם העתק של מסמכים נוספים. מומלץ לבדוק מה בדיוק כוללת הפוליסה ואם היא מתאימה לצרכים שלכם. כך, לדוגמה, יש הגבלה בסכום הכיסוי על חפצי ערך כמו מחשב נישא ומצלמות וידיאו, שרבים עשויים למצוא אותה בלתי מספקת.

 

אם אתם יוצאים לחו"ל כשברשותכם המחאות נוסעים, כסף מזומן רב או תכשיט יקר - הפוליסות הסטנדרטיות ודאי לא יתאימו לכם. מי שעוסק בספורט אתגרי כמו טניס, עבר ניתוח או סובל מבעיה רפואית, לא יכול להרשות לעצמו להסתפק בפוליסות הסטנדרטיות. כדאי לזכור שחובת התאמת הפוליסה לצרכים חלה על הלקוח בלבד. ניתן להרחיב את הכיסוי הביטוחי בהתאם לאופי הנסיעה, כולל, כאמור, הרחבה לבן משפחה ולילדים. גם כאן לא כדאי להמתין לרגע האחרון. אחרי שתבררו מה הפוליסה מציעה ומה אתם צריכים, תוכלו לחפש הצעות לכיסוי הפער הביטוחי ולהשוות בין החברות השונות. חשוב להקפיד לבדוק כיסויים חריגים והגבלות שיש בפוליסה, במיוחד לגבי מצב רפואי קיים. 

 

  • אם יהיה עם ילדי אם אושפזתי בבית חולים?

     


יש חברות ביטוח, שבהן הביטוח לילדים שנשארו בחו"ל ללא השגחה כתוצאה מאירוע שקרה להוריהם כולל את כיסוי העברת הילדים לישראל. במקרה שאין כיסוי כזה, כדאי לעשות הרחבה לביטוח.

 

  • מי יטפל בי אם אושפזתי בחו"ל?

 

במקרה שבו המטייל אושפז מעל מספר ימים מסוים הקבוע בפוליסה, יש חברות ביטוח שיכסו את עלות כרטיס הטיסה הלוך ושוב של מלווה מישראל.

 

  • מה לעשות במקרה של כאב שיניים?

 

הביטוח מכסה טיפול שיניים אצל רופא מקומי רק במקרים של טיפול חירום ולצורך שיכוך כאבים. 

 

  • מה עושים במקרה של אובדן או גניבת מטען?

 

במקרה של גניבה או אובדן של המטען שהיה באחריות צד שלישי כדוגמת חברות תעופה - יש לדווח לנציג חברת התעופה בשדה ביום האירוע ולקבל אישור בכתב על אובדן/גניבה. חברת הביטוח תפצה רק מעבר לסכום הפיצוי שישולם על ידי חברת התעופה לאחר שיצורף אישור מקורי בכתב.

 

במקרה של גניבה/אובדן של מטען במהלך שהותכם בחו"ל - עליכם לפנות לתחנת המשטרה הקרובה ביום האירוע ולהמציא אישור משטרה ממקום האירוע בחו"ל. במקרים שבהם האירוע קרה במקום כדוגמת תחנת רכבת או ספינה יש לדווח לגורם המוסמך במקום ולקבל אישור בכתב.

 

למי פונים כשהדרכון אבד?

 

יש לדווח למשטרה המקומית על אובדן או גניבת דרכון. לאחר מכן, יש לגשת לנציגות הישראלית הקרובה שתנפיק מסמך נסיעה חלופי שישמש כדרכון.

 

יש חברות ביטוח שמעניקות כיסוי על אובדן או גניבת דרכון. לשם כך יש להציג אישור משטרה מקורי ממקום האירוע בחו"ל וקבלות מקוריות על ההוצאות שהיו כרוכות בקבלת דרכון חדש.

 

האם הביטוח מכסה גם פגיעה מאירוע טרור בחו"ל?

 

נושא הטרור שונה בין חברות הביטוח השונות, ויש לבדוק היטב את הפוליסה. יש חברות, שיעניקו כיסוי למקרי טרור שבהם קרה נזק גופני למבוטח או נזק למטען. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
לא לשכוח לקחת את הפוליסה לחו"ל
צילום: איי פי
מומלצים