שתף קטע נבחר

יש שינוי, אין שוויון: ספר הנתונים נשים בישראל

אחת לשנתיים מציגה "שדולת הנשים בישראל" מסמך ביקורתי ומעודכן, הסוקר את מעמד הנשים בארץ מנקודת מבט מגדרית

על ספר הנתונים "נשים בישראל" על ספר הנתונים של שנת 2004 על "שדולת הנשים בישראל" קישור לספר "נשים בישראל" האחרון 
כלי התקשורת נוהים אחר דימויים של מצוקה אישית כשהם נדרשים לעסוק בתופעות חברתיות או במגזר אוכלוסייה. התפיסה הרווחת גורסת שתמונת ילדים ואמם העומדים מול מקרר ריק, תמחיש את ממדי העוני באופן יעיל יותר מטבלת נתונים. לפי הגישה הזו, לצרכני התקשורת קל יותר לעכל עם סיפור פרטי המעיד על הכלל. למה להלעיט אותם במספרים מסויגים שלא ייגעו ללבם? הרי בסופו של יום עבודה, כל מה שרוצה הישות החמקמקה הזו, ערב רב של מגזרים המכונה "העם", הם גיבורים לרגע להזדהות עימם. 

 

סדרה של דוחות ומדדים חברתיים, הנערכים ומתפרסמים מידי שנה בישראל על-ידי מכוני מחקר, מציעים תפיסה הפוכה לחלוטין. מעוגנים במחקרים, בנתונים ובמספרים, מתנזרים מדימויים משומשים, הם מציבים מראה בפני החברה הישראלית על מורכבותה ומגזריה. על-כך אלה נענשים בחיים תקשורתיים שאורכם כמה שעות בלבד, המתפרסים בין צוהרי היום (זמן צריכת השיא של אתרי אינטרנט) עד חצות היום (מהדורות הלילה בטלוויזיה).

 

מכונסת בדפים לבנים מנומסים, סדורה בטבלאות תכליתיות, המציאות העולה מהדוחות והמדדים הללו שרירה וקיימת כל ימות השנה. קל יותר לדבוק בדימויים שחוקים, נכון יותר להתעמק בתמונת המצב האמיתית כפי שהיא משתקפת בהם.

 

על ספר הנתונים "נשים בישראל"

 

"שדולת הנשים בישראל" מפרסמת את ספר הנתונים "נשים בישראל" מדי שנתיים, ומגישה אותו לכנסת לצורך קביעת דרכי פעולה לצמצום הפערים בין שני המינים ולטיפול באפליה נגד נשים בישראל. ספר הנתונים הוא פרויקט ייחודי של השדולה, המציג ומנתח את הנתונים מתוך נקודת מבט מגדרית.

 

הנתונים והמידע מאפשרים זיהוי של התחומים בהם מופלות נשים, ומהווים מקורות לביצוע מחקרים על מעמדן בארץ. דוח זה הפך להיות כלי עבודה בידיהם של חוקרים וחוקרות, אנשי ציבור ותקשורת. נתוני הספר מלמדים כי הדרך לשינוי כבר כאן, אך הדרך לשוויון מלא עדיין ארוכה.

 

חזור למעלה
על ספר הנתונים של שנת 2004

 

ספר הנתונים "נשים בישראל 2004" הוא מסמך ביקורתי ובלעדי, הנותן תמונת מצב כוללת ומעודכנת על מעמדה של האשה בישראל בכל תחומי החיים, בהם משפט, דמוגרפיה, תעסוקה, פוליטיקה, בריאות, אלימות כלפי נשים, נשים בצה"ל ונשים בספורט. הנתונים רוכזו ועובדו על-ידי המרכז למידע ולחקר מדיניות של "שדולת הנשים".

 

חזור למעלה
על "שדולת הנשים בישראל"

 

"שדולת הנשים בישראל" (Israel Women's Network) היא תנועה המובילה שינוי חברתי בנושא קידום מעמד האשה בישראל. השדולה הוקמה בשנת 1984 כגוף עצמאי ובלתי מפלגתי, הפועל למען קידום מעמד האשה באמצעות חקיקה, פעילות לובינג בכנסת, העלאת מודעות ציבורית, חינוך ומחקר. השדולה פועלת להרחבת מעגל הנשים הפעילות והמודעות לצורך בשינוי, בעיקר בפריפריה ובקרב אוכלוסיות ייחודיות, וכן מעודדת נשים להגיע לעמדות מנהיגות ולתפקידים נבחרים.

 

חברות ופעילות השדולה הן נשים בעלות דעות והשקפות פוליטיות ודתיות מגוונות, המאוחדות בשאיפה לקדם את מעמד האשה ובדרך זו להפוך את ישראל למדינה שוויונית בה זוכים כל אזרחיה, ללא הבדל מין, למעמד שווה ולזכויות שוות. "שדולת הנשים" פועלת נגד אפליית באשר הן נשים, אפליית נשים בעבודה ופרסום פוגע בנשים, מקדמת חקיקה למען נשים ושוויון בין המינים בחינוך, עוסקת במיגור ההטרדה המינית והאלימות נגד נשים ובקידום נשים לעמדות הנהגה והשפעה, ומפעילה מכון חקר לריכוז מידע לשם קידום מעמד האשה.

 

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדרך לשינוי כבר כאן, אך הדרך לשוויון מלא עדיין ארוכה. "שדולת הנשים בישראל"
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים