שתף קטע נבחר

 

בעיות איטיות בגלישה לחו"ל

מסתבר שסגירת אתרי השיתוף הישראלים הסבה כאב ראש לספקי האינטרנט המקומיים: הגולשים נוהרים בהמוניהם לאתרי שיתוף ולהורדות בחו"ל ויוצרים פקק גדול. גם ההסתערות על חבילות החמישה מגה ביט לא הועילה

גולשים בספקי האינטרנט הגדולים בישראל מדווחים על גלישה איטית לאתרים והורדה בקצבים נמוכים משרתים בחו"ל. קשה להניח את האצבע על סיבה אחת ספציפית לאיטיות, וככל הנראה מדובר במכלול של גורמים. נראה כי חומרת הבעיה משתנה מספק לספק, אך היא רחבת היקף ומטרידה גולשים רבים.

 

צחי, שפנה אלינו באמצעות האימייל האדום, היה מחובר לאינטרנט זהב עד לפני כשבוע בחבילה של 1.5Mb. בחודשיים האחרונים הוא חש באיטיות רבה בגלישה והורדה משרתים בחו"ל. "הורדתי קבצים בקצב של KB3-10 בשנייה במקום 180KB", הוא כותב לנו.

 

לאחר שהבעיה לא נפתרה החליט צחי להתנתק מאינטרנט זהב ולעבור לנטוויז'ן. ביומיים הראשונים, לדבריו, מהירות ההורדה הייתה משביעת רצון (180KB בחבילה של 1.5Mb), אך לאחר מכן הקצב ירד לכ-50KB."יש לציין כי השרתים מחו"ל מהם אני מוריד הם שרתים במהירות גבוהה - 100Mb, הממוקמים באירופה", טוען צחי, "הם אינם עמוסים כלל והראוטינג (קישוריות) שלהם לארץ מצוין".

 

צחי בדק עם חבר ב-012 קווי זהב, חבר אחר בבזק בינלאומי וחברות נוסף באינטרנט זהב, וגם הם מסרו על קצב איטי של הורדה בחו"ל - קצב של KB10 באינטרנט זהב, 20-30KB בבזק בינלאומי ו-KB 120 - קצב מהיר יותר אך עדיין איטי מהנדרש - ב-012 קווי זהב. "ההורדה מהשרתים בארץ היא תקינה ועומדת על 190KB", הוא מדגיש.

 

עוד גולשים מתלוננים

 

גולשים נוספים פנו ל-ynet והתלוננו על הבעיה. גדי, שהתחבר לאחרונה לאינטרנט המהיר באמצעות 012 קווי זהב, נתקלתי בבעיות של גלישה איטית לאתרים מחוץ לארץ, בעוד קצב הגלישה לאתרים בישראל היה סביר. "לעתים אי אפשר לגלוש לאתרים בחו"ל בכלל", הוא כותב. במקביל, הוא מדווח על בעיה של פינגים גבוהים במשחקים. הוא פנה למוקד התמיכה ושם נאמר לו, לדבריו, כי הבעיה ידועה. במערכת שמורות תלונות נוספות בעניין, הנוגעות לכמה ספקי אינטרנט. יש לציין, כי בעיית האיטיות נוגעת הן לגולשים המחוברים לתשתית הכבלים והן ל-ADSL.

 

בזק בינלאומי היא החברה הראשונה המודה כי יש בעיה המשפיעה על קצב הגלישה בכל הארץ. מנכ"ל החברה, אבי גבאי, מייחס את האיטיות לשתי בעיות, משנית ועיקרית. "הבעיה המשנית היא הסתערות הגולשים על חבילות החמישה מגה ביט, שהצליחו יותר מהצפוי", הוא אומר ל-ynet. בבזק בינלאומי לבדה הצטרפו לחבילה זו כ-1,000 גולשים. "חשוב להבין שכל גולש בקצב של חמישה מגה ביט שקול לחמישה גולשים רגילים מבחינת צריכת פס".

 

הסיבה העיקרית: סגירת אתרי השיתוף 

 

הסיבה המשמעותית יותר שגורמת לאיטיות הגלישה, על פי גבאי, היא סגירת אתרי שיתוף הקבצים הישראלים, בהם ליונטוורק, WarezFaw, Lala ואחרים, בעקבות צו המניעה שהוצע נגדם בישראל, אשר דבר קיומו פורסם לראשונה ב-ynet.

 

למה זה קרה? אתרי השיתוף, אליהם גלשו מדי יום, על פי הערכות, יותר מ-100 אלף גולשים ישראלים, הציעו לגולשים קישורים ייחודיים לקבצים ברשתות שיתוף קבצים, בעיקר לרשת eDonkey. לעתים קרובות, היו אלה קישורים לסרט עם כותרות בעברית או סדרת טלוויזיה ישראלית. במילים אחרות, עיקר המקורות להורדת הקבצים היו בישראל.

 

הגולשים תאבי ההורדות פנו לחו"ל

 

לכן, התנועה הענפה שמייצרות רשתות השיתוף, המקיפות כ-60-70 אחוז מכלל תעבורת המידע בקרב ספקי האינטרנט בישראל, על פי הערכות, הייתה בין גולשים בארץ. רשת האינטרנט הפנים ארצית יכלה לשאת בעומס המידע ללא בעיות מיוחדות.

 

עם זאת, סגירת אתרי השיתוף שלחה את הגולשים תאבי ההורדות לאתרי שיתוף בחו"ל או הובילה אותם להשתמש בתוכנות שיתוף הקבצים ללא מתווכים. התוצאה: עומס בלתי צפוי ירד על הפס המקשר בין ישראל לאינטרנט העולמי ונוצר "פקק תנועה" ברשת. עיקר העומס מורגש ברשת בשעות השיא של הגולשים הביתיים - בין השעות 20:00-23:00.

 

לדברי אבי גבאי, בזק בינלאומי מרחיבה את קיבולת הפס לחו"ל והבעיה צפויה להיפתר תוך שבוע עד 10 ימים. גם ב-012 קווי זהב מודים כי הגורם לבעיה הוא סגירת אתרי השיתוף, אך בחברה טוענים כי הפס לחו"ל הורחב וכעת אין בעיות בגלישה.

 

אין מדיניות של פיצוי

 

באינטרנט זהב, לעומת זאת, לא שמעו על הבעיה. "בבדיקה שנערכה לא זוהתה כל פעילות חריגה", נמסר לנו, "עם זאת, החברה תמשיך לעקוב אחרי הנתונים, על מנת לזהות באופן מיידי שינויים, אם יהיו כאלה". מברק 013 נמסר: לא ידוע לנו על בעיה. אם יש גולשים שחשים באיטיות נשמח אם יפנו אלינו ונטפל בבעיה". תגובת נטוויז'ן לא התקבלה נכון לזמן פרסום הידיעה.

 

אגב, אף לא אחד מספקי האינטרנט אליו פנינו נוקט במדיניות של פיצוי גולשים שחשים כי ניזוקו עקב גלישה איטית בהרבה לעומת החבילה שהובטחה להם.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
עומס לא צפוי על הפס
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מומלצים