שתף קטע נבחר

המעבדים שבפנים

יצרניות המעבדים המובילות, כמו אינטל ו-AMD, וכן מתחרותיהן, כמו VIA ואחרות - עוסקות בפיתוח מעבדים ממוזערים, שלא זוללים אנרגיה ומאפשרים לבנות מחשבים פשוטים וקטנים בחצי מעלותו של PC

אחת ההכרזות המפתיעות בתחום תחליפי ה-PC הסטנדרטי היתה זו של PIC (ראשי תיבות של Personal Internet Communicator) ב-2004. זהו מחשב זעיר (14x22x6.4 ס"מ, 1.3 ק"ג), שמתפקד כ-PC, למרות שמדובר בטכנולוגיה שונה למדי.

 

הוא מגיע עם יישומים משרדיים בסיסיים, כמו דפדפן IE, מסנג'ר, Media Player ומשחקים, מאפשר לצפות במצגות, תומך בכל הפורמטים הגרפיים הנפוצים, יודע לדחוס ולפרוס קבצי ZIP ועוד. הוא מגיע עם יציאות USB, VGA, עכבר, מקלדת ואוזניות. ההבדל הוא שהוא מריץ Windows CE על גבי מעבד ממשפחת Geode של AMD.

 

הוא מצויד ב-128MB זיכרון ודיסק קשיח בנפח 10MB בלבד. המעבד החלש והזיכרון הקטן לא מפריעים לביצועים היפים והשקטים (Geode לא דורש אוורור), אבל מדובר במחשב מוגבל למדי שלא ניתן להרחבה. זו מעין תחנת גלישה בסיסית עם תוספות.

 

מדוע שמישהו ירצה בו? בעיקר בגלל המחיר: 185 דולר או 250 דולר כולל צג 15 אינץ'. אנחנו היינו מעדיפים להוסיף עוד 1,000 שקלים כדי לקבל PC אמיתי, אבל במדינות המתפתחות יש הרבה ספקי אינטרנט ולקוחות, שהמוצר הזה פורץ דרך מבחינתם. עיסקאות להפצת PIC נחתמו בשנה האחרונה בהודו, רוסיה, ארגנטינה, צ'ילה, פנמה, מקסיקו, הקאריבים, סין, ברזיל וג'מייקה.

 

AMD אינה היחידה שפועלת בתחום. אינטל הכריזה לאחרונה שמעבדי ה-XScale שלה (שמשמשים במחשבי PocketPC, וכבר עברו את ה-1GHz), יריצו בעתיד גירסאות קומפקטיות של Windows Vista. לחברת VIA, במקביל לפיתוח של מעבדי ה-x86 הרגילים (כיום בדור C7), יש קו של מעבדים דלי הספק וקומפקטיים בשם Eden, עם צריכה אופיינית של 2.5-7 וואט.

 

גם תעשיית המעבדים הסינית מתקדמת במהירות בכיוון של הצגת שבב בטכנולוגיית MIPS שיוכל להריץ היטב יישומים סטנדרטיים על גבי לינוקס.

 

כל אלה תומכים ב-MMX/SSE וטכנולוגיות x86 אחרות, וכולם מאפשרים לבנות מחשבים פשוטים בחצי העלות של PC ממוצע.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים