שתף קטע נבחר

 

הובלות: מדריך ללקוח

לא צריך הרבה כדי לעסוק בהובלות בישראל. כל מה שצריך זה להיות בעל משאית או טנדר, להחזיק מספר פועלים חסונים, והנה גם אתה "חברת הובלות". בשל כך, הענף פרוץ ורווי בחאפרים. כדי למנוע מכם לחוות זאת על בשרכם, ריכזנו עבורכם, באמצעות חברת מידרג, את המידע הדרוש ללקוח העומד לפני מעבר דירה

הטיפים באדיבות מידרג, המספקת המלצות על בעלי מקצוע שזכו לדירוג הגבוה ביותר מלקוחותיהם ב- 50 ענפי שירות. טיפים נוספים ודירוגים של בעלי מקצוע ניתן למצוא באתר מידרג .

 

שיטות של חאפרים: השיטות הנפוצות של המובילים לעבוד עלינו

 

המוביל לא מגיע: שיטה ידועה של ה"חאפרים" היא לתת הצעת מחיר נמוכה בכדי "לסגור" את העבודה. במשך הזמן שעובר ממועד הסגירה עם הלקוח ועד ההובלה ה"חאפר" ממשיך לתת הצעות נוספות לאותו מועד בדיוק, על-אף שכבר סיכם עם לקוח אחר על מועד זה. במידה והוא מצליח למצוא הובלה אשר תכניס לכיסו יותר כסף, הוא פשוט לא מגיע להובלה הראשונה שסוכמה. במקרה הטוב, הוא יתקשר להתנצל שאינו יכול לבצע את ההובלה כי העובד שלו שבר את הגב או את הרגל או שגנבו לו את המשאית.

 

טיפ: בכדי למנוע מצב זה יש להוסיף בהסכם העבודה פיצוי מוסכם בגובה 1000 שקל במידה והמוביל לא הגיע מכל סיבה שהיא.

 

גניבה: לפני כשנה התפרסמה ידיעה על עבריינים אשר הציגו את עצמם כחברת הובלות וכך גנבו את תכולתן של 8 דירות. גניבות מסוג זה הן נדירות אך גניבות "קטנות" מתרחשות לעיתים קרובות. החשש גדול במיוחד כאשר מדובר בפועלים זמניים מהשטחים (לעיתים קרובות ללא אישורים נדרשים). 

 

טיפ: בכדי למנוע גניבות מומלץ לקחת את דברי הערך ברכבכם הפרטי.

 

סחיטה: הצעת מחיר נמוכה באופן משמעותי מאחרות מהווה תמרור אזהרה לסחיטה אפשרית בהמשך. אופן הסחיטה הוא כך: בשלב הראשון מסכם המוביל עם הלקוח על מחיר נמוך, ללא הסכם עבודה, כמובן, בכדי "לסגור" את העבודה. ביום ההעברה המוביל מתחיל להעמיס את הדירה ואז, באמצע ההעברה הוא עוצר ואומר: "לא אמרת לי שאתם קומה שלישית וגם לא אמרת ש… , אתה תצטרך להוסיף עוד 500 שקל על הסיפור הזה וגם זה, תאמין לי, לא משתלם לי…".

 

אם נקלעתם לסיטואציה כזו עליכם להיות אמיצים ולהגיד למוביל לפרוק חזרה את כל הריהוט ולהסתלק. ברוב המקרים, הוא ייסוג מניסיון הסחיטה.

 

טיפ: מומלץ לחתום על הסכם עבודה לאחר שהמוביל ראה את הדירה.

 

אין ביטוח: ישנם מובילים אשר מנסים לחסוך בעלויות ולכן אינם מבטחים את תכולת המשאית. המשמעות של הדבר היא שבמידה ותתרחש תאונה ורכושכם ייפגע, חברת הביטוח לא תפצה את המוביל. במידה ורכוש רב ויקר נפגע, המוביל עלול שלא לעמוד בהוצאה בעצמו, ואתם תצרכו להתמודד עם תביעה שתגזול זמן רב וספק אם תשיגו פיצוי הולם על עגמת הנפש ואיבוד הזמן.

 

טיפ: בקשו לראות את פוליסת הביטוח של תכולת המשאית. אל תתבלבלו, לא ביטוח משאית - המסמך שחלקם יציגו לכם, אלא ביטוח תכולה.

 

פועלים עייפים: פועלים עייפים יעבירו את רכושכם בחוסר אכפתיות ועלולים לגרום נזקים. פועלים רעננים יעשו את העבודה היטב. 

 

טיפ: בקשו להיות ההובלה הראשונה באותו יום. הובלה אחר-הצהרים טובה פחות. הובלה בערב עלולה להיות בעייתית.

 

אין הסכם כתוב: ה"חאפר" יעדיף להימנע מהתחייבות בכתב וינסה להשאיר את הפרטים מעורפלים בכדי להשאיר לעצמו פתח לדרישות נוספות בהמשך.

 

טיפ: הסכם עבודה הוא כלי שיסייע ללקוח למנוע סחיטה מצד המוביל בהמשך. הסכם העבודה צריך לכלול את כל פרטי הציוד המועבר ברמת הפירוט המקסימלית. בנוסף יכלול ההסכם את מועד ההעברה המדויק, העלות סופית (כולל עלות אריזה ופירוק והרכבת רהיטים - במידה ויש צורך) ופיצוי מוסכם במקרה של אי-הגעה. אין שום חובה להעניק תשר לפועלים, אך מומלץ בחום לדאוג להם לשתייה קרה ואולי אף לכיבוד קל.

 

הצעת מחיר מופרזת: שיטה זו הנה שיטה הפוכה לשיטת ההצעה הזולה. בתקופת העומס, ישנם מובילים המנצלים את הלחץ של הלקוחות למצוא מוביל לתאריך הרצוי ומציעים לעיתים הצעות מחיר מופרזות, אשר תלושות לחלוטין מהמציאות, בתקווה שהלקוח הלחוץ יסגור אתם.

 

טיפ: גם אם אתם בלחץ, מומלץ בחום לעשות השוואת מחירים. הפערים בין מוביל אחד למשנהו עשויים להגיע לעשרות אחוזים! על המוביל להגיע ולתת הצעת מחיר לאחר שראה את תכולת הדירה ודרכי הגישה.

 

הצעת מחיר אינה כרוכה בתשלום. מכיוון שמובילים רבים מנסים לחסוך זמן זה, הם מנסים לתת הצעה בטלפון. נוהג זה יוצר את רוב חילוקי הדעות והחיכוכים בין הלקוח ובין המוביל. מומלץ בחום לדרוש את הגעת המוביל לדירה, למעט אם מדובר במספר קטן של פריטים סטנדרטיים (כגון: מכונת כביסה 5 ק"ג) והגישה לבית איננה מורכבת. ניתן גם לחסוך את ההגעה באמצעות טופס מסודר הנשלח באמצעות פקס או אי-מייל בו ממלאים את כל הפרטים הנדרשים.

 

מה מרכיב את מחיר ההובלה?

 

זמן העבודה ומספר הפועלים: בניגוד למה שמקובל לחשוב, המרחק אינו הפרמטר המרכזי בקביעת המחיר אלא זמן העבודה ומספר הפועלים. כאשר מוביל ניגש לתת הצעת מחיר, השאלה העיקרית המנקרת במוחו היא כמה זמן תיקח ההובלה וכמה פועלים נדרשים לצורך זה. המוביל מנסה, על-פי רוב, "לדחוף" שתי הובלות באותו יום ולכן הוא בוחן כמה פועלים ידרשו בכדי לסיים את ההובלה הראשונה בזמן סביר.

 

הפרמטרים אשר יקבעו את מספר הפועלים הם הציוד ודרכי הגישה אל הבית. המוביל צריך לדעת את פירוט הציוד, כלומר, לא רק "יש לנו מקרר וארון…", אלא, כמה ליטר המקרר וכמה דלתות יש לארון וכו'. גם הגישה אל הדירה הנה פרמטר משמעותי ביותר. העברת דירה מקומת קרקע מהירה בהרבה מדירה בקומה רביעית ללא מעלית. בדרכי הגישה המוביל יבחן את הקומה, המעלית, רוחב הפתחים וחדר המדרגות, והגישה מהחנייה ועד פתח הבית.

 

קיים הבדל משמעותי בין עלות פועל לא מקצועי, אשר נלקח באופן חד-פעמי, ללא תלוש משכורת, ובין פועל מקצועי - פועל אשר עובד באופן קבוע ומקבל משכורת חודשית (או יומית) מהמעסיק. עלות יום עבודה של פועל לא מקצועי בענף תהיה כ-200 שקלים ואילו עלות של פועל מקצועי עשויה להגיע ל-300 שקלים ליום עבודה. 

 

מרחק נסיעה: מרחק הנסיעה הוא פרמטר נוסף אשר משפיע על המחיר, במיוחד לאור עליית מחירי הסולר, אך היות והמרחקים בארץ אינם גדולים, חשיבות המרחק קטנה לעומת מדינות אחרות. 

 

תקופה: רוב האנשים מעדיפים לעבור במהלך החודשים יולי-אוגוסט: סטודנטים - כי הלימודים הסתיימו, זוגות צעירים - כי חתונות רבות מתרחשות בקיץ מאותם שיקולים, משפחות - כי לא מעונינים להעביר את הילדים מסגרת באמצע שנה. לכן, כ-80% מההובלות לדירות פרטיות מתבצעות בתקופה זו. כתוצאה מכך יש עומס גדול על המובילים וזה מביא לעליית מחירים. הפער בין הובלה בקיץ לחורף עשוי להגיע ל-30% ואף יותר. 

 

עלויות נוספות: המוביל נושא בעלויות נוספות כגון ביטוח עבור תכולת המשאית, משרד, פרסום וכו'. עלויות אלו מועמסות על ההובלות במהלך השנה.

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
עוברים דירה? תיזהרו מחאפרים
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים