שתף קטע נבחר

האסטרטגיה של אינטל תיחשף בכנס המפתחים הראשון בת"א

כנס המפתחים של אינטל (IDF), שיתקיים מחר בתל-אביב, יחשוף טפח מהחידושים הטכנולוגיים והאסטרטגיה המעודכנת של אינטל. דדי פרלמוטר, העומד בראש הצוות הישראלי שמפתח את טכנולוגיות הדור הבא של החברה, הציג הבוקר פרטים ראשונים. על הפרק: יותר ניידות, פחות חשמל, והרבה ליבות

אינטל הציגה היום (ג') טעימה ראשונה ממה שתחשוף מחר במסגרת כנס IDF Israel, שיתקיים לראשונה בתל אביב. דדי פרלמוטר, סגן נשיא תאגידי באינטל העולמית ומנהל קבוצת ה-Mobility של החברה, סקר במפגש עם עיתונאים את עיקרי החידושים שיוצגו באירוע ושפך מעט אור על האסטרטגיה העתידית של אינטל.

 

בתחילת דבריו הגיב פרלמוטר להתבטאויות האחרונות בנושא "מותו של ה-PC" ובעיקר לאמירה המפורסמת של נשיא סאן, ג'ונתן שוורץ, מספטמבר השנה. "לא זו בלבד שה-PC לא מת" אמר פרלמוטר "אלא שהוא בשיאו. ההיקף השנתי של מכירות ה-PC עומד על כ-200 מיליון יחידות, וצפוי להמשיך לגדול. ככל הנראה שנת 2005 תסתיים עם מכירות בהיקף גדול יותר מהתחזיות".

 

עם זאת, פרלמוטר אישר כי מרכז הכובד של השוק נודד מהמחשוב התאגידי אל יישומי המחשוב הביתיים והניידים. חלקם של המחשבים הניידים במכירות העולמיות מגיע לכשליש; במדינות המערב, בראשן ארה"ב, הניידים כבר נפוצים יותר מהשולחניים - בדיוק כפי שחזו באינטל ישראל עם ההכרזה על הפלטפורמה הניידת סנטרינו לפני שלוש שנים.

 

הצמיחה המשמעותית - בתחום הטלפונים החכמים

 

הגידול המשמעותי ביותר הוא בטלפונים החכמים, שחלקם בשוק גדל בקצב כפול משל הסלולריים הרגילים. X-Scale, משפחת השבבים של אינטל לפלטפורמות ניידות זעירות, מכפילה את נתח השוק בקצב של פי שלושה כל שנה.

תחום נוסף שנמצא אצל אינטל בסדר עדיפויות גבוה הוא זה של מחשבי ה-PC הזעירים, UMPC (ראשי תיבות של Ultra Mobile PC).

 

מדובר במוצרים שמזכירים מחשב אישי בתכונות אבל גודלם קרוב לזה של מחשבי כף-יד. מוצרים ראשונים מסוג זה יגיעו לשוק, לדברי פרלמוטר, לקראת אמצע השנה הבאה, אבל פריצת הדרך הגדולה צפויה להתרחש ב-2007 ו-2008.

 

הדור הבא של המיחשוב

 

בין הנושאים שיטופלו במסגרת כנס IDF תהיה אסטרטגיית המחשוב הארגוני החדשה של אינטל. לדברי פרלמוטר, פלטפורמת ה-Digital Enterprise (המקבילה הארגונית של סנטרינו הניידת ו-VIIV הביתית), תשים דגש מיוחד על תמיכה משופרת בתכונות אבטחה, הקטנת עלויות הניהול וניצול טכנולוגיית הוירטואליזציה של אינטל (VT) כדי לתמוך טוב יותר בשימושים שמצריכים שימוש במערכות הפעלה שונות.

 

כמו כן, הוסיף, אינטל שוקדת על שיתופי פעולה עם חברות מובילות בתחום ה-VoIP כמו Skype ו-Cisco, כדי לתמוך טוב יותר בתקשורת פנים ארגונית שתתבסס על הטכנולוגיות שלהן.

 

בתחום פלטפורמות השרת, אינטל שמה דגש על צמצום צריכת ההספק. "ההוצאות על צריכת החשמל" הסביר פרלמוטר, "מתחילות לעלות בחלק מהארגונים על עלויות הרכש של החומרה". המגמה של אינטל היא לאפשר לארגונים לצמצם את ההוצאות המשתנות - כולל הוצאות תפעול, אחזקה וכו' - כדי להקטין את עלויות הבעלות הכוללות. לכן, מלבד השימוש ההולך וגדל במדד של ביצועים/הספק, פרלמוטר הזכיר מדד נוסף: ביצועים למטר-רבוע.

 

פריצת הדרך של אינטל בתחום זה תושג עם המעבר ל-Merom, המיקרו-ארכיטקטורה מבוססת פנטיום M שמפותחת בישראל. השיפור במושגים של ביצועים/הספק יהיה בסדר גודל של פי שלושה. נוסף על כך, אמר פרלמוטר - בהתייחסות רשמית ראשונה לנושא זה - המיקרו-ארכיטקטורה החדשה תיישם את כל ההרחבות לסט הפקודות (Instruction Set) האינטלי מהמעבדים הקיימים, לרבות הרחבות 64 ביט, הרחבות המולטימדיה ממשפחת SSE, ועוד.

 

בין המרכיבים הארכיטקטוניים שיושאלו מ-Netburst (המיקרו-ארכיטקטורה של פנטיום 4), יהיו גם אוגרי הנקודה הצפה (Flaoting Point) ב-128 ביט עבור SSE.

 

אם כך, האם תהיה תועלת אמיתית לתמיכה ב-64 ביט? פרלמוטר משיב שאינטל לא הסתירה את דעתה, שבינתיים אין בהן תועלת רבה. "אם מישהו מכם משתמש כבר ב-64 ביט הוא מוזמן לספר לי לאיזה צורך", אמר. "עם זאת", הוסיף, "יהיה יתרון לתמיכה ב-64 ביט עם המעבר ל-Windows Vista. אני בטוח שמיקרוסופט תעמוד בלוח הזמנים שלה ותציג את המערכת הזו כבר ב-2006".

 

כפל-הליבות מגיע הביתה

 

המעבד כפול-הליבה (Dual Core) הראשון של אינטל למחשבים ניידים, יהיה זה שמכונה כיום בשם הקוד "יונה". גירסה מתקדמת של פנטיום M, שתעמוד במרכז פלטפורמה ניידת חדשה בשם Napa (הדור הבא של סנטרינו). זה יהיה גם המעבד הראשון של אינטל שייוצר בתהליך 65 ננומטר.

 

יונה, שכמו הגירסאות הקודמות של המעבד פותח בישראל, הוא חוליה מקשרת בדרך לטכנולוגיית Merom שתאחד את קווי המעבדים הניידים והשולחניים של אינטל החל מהחצי השני של 2006.

 

בינתיים, כבר בתחילת השנה, הוא צפוי להיות משולב במערכות מחשוב ביתיות ראשונות מסוג VIIV. לשאלת ynet אישר פרלמוטר כי המחשבים הסלוניים החדשים האלה יתבססו גם על מעבדי יונה וגם על מעבדי פנטיום D (הגירסה כפולת הליבה).

 

פרלמוטר מעריך ששיפור הביצועים במעבדים כפולי הליבה החדשים יגיע לטווח שבין 50 עד 100 אחוז בהשוואה לגירסאות החד-ליבתיות של אותם מעבדים. השיפור העיקרי יושג, מטבע הדברים, במצבים של ריבוי משימות וביישומים שידעו לנצל את כפל-הליבות (באמצעות הרצה נפרדת של נימים, Threads, על כל ליבה במקביל).

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים